به گزارش سایت خبری پرسون، گرد و غبار و ریزگردها در استان کرمان حکایت جدیدی نیست و هرساله وزش تندبادها باعث برخواستن شنهای روان در مناطق جنوبی و جنوب شرقی این استان میشود. پدیدهای با رویکردی تخریبی که بیشتر، بخش کشاورزی را مورد عنایت قرار میدهد. در این بین برخی از زیرساختهای شهری و جادهای هم از خسارتهای توفان شن بینسیب نمیمانند.
ناگفته نماند، این میزان خسارت متغیر بوده و خسارتهای نهایی بعد از پایان جمعبندی و ارزیابی کارشناسان اعلام خواهد شد که مسلما چند روزی به طول خواهد انجامید اما همین آمار، حاکی از ورود خسارت نسبتا سنگینی است.
به گفته مسوولان رودبار جنوب بیشترین میزان خسارت در شهر زهکلوت و به بخش کشاورزی گزارش شده است. از طرفی طوفان شن خسارات زیادی به زیرساخت و محصولات کشاورزی منطقه ریگان وارد ساخت به طوری که دهها هکتار از مزارع گندم و جو دچار شن گرفتگی شد.
طوفان شن در استان کرمان علاوه بر بخش کشاورزی، مشکلاتی را هم در جادههای این استان ایجاد کرد و آنطور که مسوولان اعلام کردند، راه ارتباطی ۹۰ روستای شهرستان ریگان بر اثر سرعت بالای شنهای روان و کاهش دید افقی، بسته شد. البته در شهرستان رودبار جنوب هم این مشکل را داشتیم و راه ارتباطی بسیاری از روستاهای این شهرستان خصوصا در حوزه زهکلوت بسته شد.
مشکلات تنفسی ناشی از بروز ریزگرها را هم نباید فرآموش کرد و برای اینکه بهتر از وضعیت گرد و غبار و تبعات آن در این دیار آشنا شویم ابتدا ببینیم فرماندار ریگان چه میگوید.
امین باقری که فرماندار ریگان است در این باره بیان داشت: بر اثر توفان شن خسارتهایی به زیرساختهای عمران شهری و فضای سبز، برق، آب و تاسیسات زیر بنایی در روستاها وارد شد. همچنین ۴۳ شهروند ریگانی به علت مشکلات تنفسی ناشی از گرد و غبار راهی مراکز درمانی شدند.
وی افزود : ۶۵ خودرو هم در توفان شن گرفتار شده بودند که توسط نیروهای امدادی، به آنها امداد رسانی شد و سرنشنیان آن خودروها در مساجد ریگان اسکان داده شدند.
به گفته باقری، با کمک نیروهای امداد رسان، راه ارتباطی روستاهای بسته شده بازگشایی و تردد در این محورها برقرار شد.
اما اصل موضوع، خسارتِ بیش از ۲ هزار میلیارد ریالی توفان شن به کشاورزان رودبار جنوب کرمان است. کشاورزانی در منطقه محرومی به نام «زهکلوت» که همیشه آخرین برگ برندهشان برای گذر از مشکلات معیشتی، کشاورزی بوده است.
منبع: ایرنا