اذربایجان غربی:

عادی شدن برخی آسیب ها در خانواده ها/ مصرف سیگار و قلیان زمینه ساز مصرف سایر مواد مخدر

در روزگار گذشته هرچند اعتیاد یک عمل مردانه بود و مصرف تریاک به عنوان شایع ترین مواد مخدر در جمع مردان مصرف می شد اما امروزه با مدرن شدن جوامع و پیچیده شدن زندگی ها اعتیاد به مواد مخدر به ویژه موادمخدر صنعتی یکی از شایع ترین معضل و آسیب اجتماعی جوامع کنونی بوده و زنان نیز از این آسیب ها به دور نیستند و در حال حاضر زنانه شدن اعتیاد به عنوان یک معضل اجتماعی در تمام جوامع مطرح است.

به گزارش سایت خبری پرسون از آذربایجان غربی، اگر چه اعتیاد در مردان خسارت و آسیب های جبران ناپذیری به دنبال دارد، ولی اعتیاد زنان چندین برابر بیشتری به جامعه و بنیان خانواده ها آسیب می زند..
هرچند آمار دقیقی از زنان معتاد در استان وجود ندارد ولی با شرایط فعلی و ظهور انواع موادمخدر صنعتی و بروز مشکلات اجتماعی و عاطفی در جامعه می توان گفت تعداد زنان معتاد در جامعه نسبت به سال های گذشته افزایش یافته است.

تابوی اعتیاد زنان در جامعه شکسته شده است
منصوره ایزدی یک جامعه شناس افزود: متاسفانه تابوی اعتیاد زنان در جامعه شکسته شده و به دلیل تغییرات فرهنگی، اجتماعی و رسیدن به یک خوشی کوتاه مدت و زود گذر متاسفانه با زنانه شدن اعتیاد درجامعه مواجهه هستیم.

وی بااشاره به اینکه اگر اقدامی به موقع در جهت پیشگیری و حل مشکل اعتیاد زنان صورت نگیرد کل جامعه با مشکل مواجهه می شود، تصریح کرد: نارضایتی از زندگی خانوادگی و زناشویی، طلاق وجدایی والدین، اعتیاد همسران و پدراز جمله علل سوق زنان و دختران در یک خانواده به اعتیاد می شود.

ایزدی خاطر نشان کرد: هرچند فقر و مشکلات معیشتی از جمله علل مهم اعتیاد چه در زنان و چه مردان است ولی رفاه بیش از حد نیز ثابت کرده در گرایش افراد به مصرف مواد مخدر تاثیر دارد.
این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه زنان تربیت کننده یک جامعه هستند و اعتیاد انها ضربه جبران ناپذیری به خانواده و جامعه وارد می کند، یاد آور شد: متاسفانه مصرف سیگار و قلیان توسط زنان و دختران در خانواده ها عادی شده و نوعی مدرن بودن به حساب می آید، غافل از اینکه همان مصرف سیگار و قلیان زمینه ساز مصرف سایر مواد مخدر خواهد شد.

این جامعه شناس در خصوص پیامدهای اعتیاد زنان نیز اظهار کرد: اعتیاد زنان علاوه بر پیامد منفی فردی پیامد منفی اجتماعی نیز دارد چرا که زن معتاد علاوه بر مشکلات جسمی،روحی، روانی چون نمی تواند نقش مادری خود را به خوبی ایفا کند بنابراین تربیت یک نسل با مشکل مواجهه شده و مشکلات اجتماعی جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت.

وی نقش رسانه ها را در پیشگیری و آموزش در خصوص اعتیاد به ویژه اعتیاد زنان مهم دانست و گفت: نظارت صحیح خانواده ها بر دوست یابی فرزندان خود به ویژه دختران، آگاهی قبل ازدواج و ترویج شیوه های انتخاب همسر، ایجاد اوقات فراغت سالم با فرزندان دختر و در صورت اعتیاد زنان و دختران ترد نکردن آنها از خانواده و کمک به درمان آنها و کمک به آنها برای برون رفت از این مشکل و بازگشت به جامعه و خانواده از جمله راهکار های کمک به پیشگیری از اعتیاد در بین زنان است.


بیشتر بخوانید؛

عقیم سازی زنان معتاد به جای کمک به آزادی از اعتیاد! / طرحی پر از ابهام با رنگی سراسر خاکستری


میانگین سن زنان معتاد شناسایی شده استان ۱۸ تا ۴۰ سال است
سعید فریور مدیر کل بهزیستی آذربایجان غربی افزود: در حال حاضر یک مرکز میان مدت اقامتی، بهبودی بازتوانی افراد با اختلال سو مصرف مواد مخدر با ظرفیت 30نفر در ارومیه وجود دارد.
وی بااشاره به اینکه 15مرکز سرپایی درمان اعتیاد و 6 مرکز کاهش آسیب های اعتیاد مختلط در استان وجود دارد که به زنان معتاد نیز خدمات درمانی ارائه می دهند، تصریح کرد: یک پناهگاه شبانه روزی در ارومیه جهت ارائه خدمات اقامتی و کاهش آسیب های موجود نیز در ارومیه فعالیت دارد.

فریور با تاکید به اینکه میانگین سن زنان معتاد شناسایی شده در آذربایجان غربی بین 18تا 40 سال است، خاطر نشان کرد: طبق آخرین آمار از سال 96تاکنون حدود 420نفر زن معتاد در استان شناسایی شده است.

مدیر کل سازمان بهزیستی آذربایجان غربی اظهار کرد: هدف از راه اندازی و تاسیس این مراکز، ارائه خدمات درمانی به زنان معتاد است و از این رو هم معتادان درمان اجباری و هم بیماران با میل خود در این مرکز پذیرش می‌شوند و هر کدام از این افراد روند و دوره درمان خاص خود را براساس شاخص‌های بالینی دوره بیماری و نوع مواد مصرفی طی می کنند.

فریور با اشاره به خدمات ارائه شده به زنان دارای اعتیاد توسط بهزیستی استان، یادآورشد: تهیه خوراک و پوشاک و وسایل بهداشتی برای زنان دارای اعتیاد و فرزندان آنها، برگزاری کلاس های فنی حرفه ای در جهت آموزش یک شغل از جمله چرم دوزی،کاموا بافی، خیاطی، پرورش قارچ، دادن آموزش های در مورد بیماری اچ آی وی، بیماری های مقاربتی، ارائه مشاوره های فردی، خانوادگی، حمایت پس از بهبودی و ارجاع به مراکز بیماری های رفتاری از جمله این خدمات است.

وی ادامه داد: پس از بهبودی زنان دارای اعتیاد، سازمان حمایت های از جمله کمک به دریافت شناسنامه و کارت ملی، معرفی جهت دریافت وام اشتغال زایی بعد از گذراندن کلاسهای فنی حرفه ای و معرفی برای شغل های پرستاری و خدمات از جمله حمایت های سازمان ازاین زنان است.

تحقق جامعه سالم در گرو سلامت زنان است
علیلو مدیر کل امور بانوان استانداری آذربایجان غربی افزود: مسئله آسیب های اجتماعی جز اولویت های کاری دفتر امور بانوان و خانواده است چرا که اگر یک زن در خانواده آسیب ببیند یک جامعه آسیب خواهد دید.

علیلو با تاکید بر اینکه تحقق جامعه سالم در گرو سلامت زنان است، خاطر نشان کرد: در تلاشیم از تمام ظرفیت ها در جهت حل آسیب ها و مشکلات بخش زنان استان بهره بگیریم.

وی اظهار کرد: تفاهم نامه ای با شهرداری در سال گذشته منعقد شده که از ظرفیت فرهنگ سرا ها با حضور مشاورین در جهت کاهش آسیب های اجتماعی استفاده کنیم.

اعتیاد زنان عوارض و پیامد های خطرناک تری نسبت به اعتیاد مردان دارد و زنانه شدن اعتیاد به عوامل مختلفی از جمله عوامل فردی، اجتماعی و خانوادگی بستگی دارد بنابراین ضروریست دستگاه ها با مشارکت هم در جهت مبارزه و پیشگیری از اعتیاد ورود کنند و در سطوح مختلف با آگاهی و آموزش دادن از زنانه شدن اعتیاد جلوگیری کنند چرا که اعتیاد زنان به بنیان یک جامعه صدمه خواهد زد.

منبع: ایسنا

225823

مطالب مرتبط

سازمان آگهی های پرسون