«علی بهره مند» رئیس اتحادیه قنادان تهران در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی پرسون گفت: « اسفند ماه با فرارسیدن سال نو اوج کسب و کار شیرینی فروشان است؛ اما سال گذشته ویروس کرونا در جامعه ظهور پیدا کرد و بسیاری از کسب و کارها از جمله قنادان با مشکل اقتصادی مواجه شدند و همچنان فعالیت قنادان به حالت عادی بر نگشته است، چرا که بسیاری از مراسم های تولد،عروسی، عقد و دورهمی ها کم شده و اگر هم عده ای برگزار می کنند تمایلی به تهیه کیک و شیرینی ندارند.»
بهره مند در پاسخ به سوالی درباره اینکه صنف قنادان از وام کرونا که دولت در اختیار کسب و کارها قرار داده استفاده کرده اند؟ گفت:« 12 میلیون تومان با سود 12 درصد برای فعالیت قنادی مبلغی نیست، چرا که تنها یک دستگاه فر 120 میلیون تومان ارزش دارد، به عبارتی سرمایه راه اندازی یک قنادی بسیار بالاست و با اندک وام کار پیش نخواهد رفت، دولت اگر تمایل دارد به کسب و کارها کمک کند، هزینه مالیات، عوارض، حق بیمه تامین اجتماعی و... را ببخشد.»
وی از جمله مشکلات این روزهای قنادان را مربوط به افزایش قیمت در مواد اولیه عنوان می کند، افزود:« روغنی که تاچندماه پیش 120 هزار تومان خریداری می شد، این روزها اگر بتوانیم آن روغن را پیدا کنیم باید 350 هزار تومان خریداری کنیم؛ متاسفانه معلوم نیست که چرا مسئولان توجهی به این موضوعات ندارند، البته به تازگی مقداری کمی روغن به شکل سهمیه ای در اختیار اتحادیه قرار گرفت و بین اعضا توزیع شد.»
وی گفت:«اکثر مواد اولیه تهیه کیک و شیرینی وارداتی است، از همین رو به دلیل بالا رفتن قیمت ارز موادی مانند کاکائو، وانیل، پودر نارگیل و....که با افزایش بیش از 100 درصدی قیمت مواجه شدند، از سوی دیگر قنادان با کالاهای تولید داخل مانند خامه، کره، تخم مرغ، روغن، شکر و...نیز با افزایش قیمت و کمبود در بازار مواجه اند.»
بیشتر بخوانید:
شیرینی فروشیها جزو مشاغل گروه یک قرار گرفتند
قیمت مصوب شیرینی در شب یلدا اعلام شد
رئیس اتحادیه قنادان تهران در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار پرسون درباره اینکه در شهر تهران چه تعداد قنادی وجود دارد و اگر دولت حمایت های لازم را از این صنف انجام ندهد با چه مشکلات مواجه خواهند بود؟گفت:« از ابتدای سال تاکنون 4 مرتبه قیمت خامه با افزایش قیمت رو به رو شد، در حال حاضر قنادان با مشکلات مختلفی مواجه هستند، ما انتظار داشتیم دولت محترم تخفیفات مالیاتی و تامین اجتماعی لحاظ کند که متاسفانه نه تنها تخفیفی نداده بلکه افزایش مالیات را نیز انجام داده است ، یکی از واحد های صنفی قنادی در تهران حدود 170 نفر نیروی کار داشت و این روزها تعداد نیروهایش را به زیر 70 نفر کاهش داده است و حتی قدرت این را هم ندارد که این 70 نفر را حفظ کند و این مشکلات اقتصادی به مشکلات اجتماعی نیز ورود پیدا خواهد کرد.»
بهره مند در پایان عنوان کرد:« در شهر تهران به جز منطقه یک که در محدود شمیرانات و منطقه 20 که در محدود شهر ری قرار دارد، در 20 منطقه دیگر بیش از یک هزار و 600 واحد با مجوز فعالیت دارند که متاسفانه به دلیل شرایط کرونا تعدادی از این واحدهای صنفی تعطیل شده اند؛ به طور میانگین در هر واحد صنفی قنادان حدود 20 نفر مشغول به کار هستند و اگر حمایت نشوند سیلی از شاغلین این صنف بیکار خواهند شد.»
گفتگو از: محمد خادمی