مدیر کل دامپزشکی استان خبرداد؛

معدوم سازی ۶۳ تُن فرآورده گوشتی ناسالم در آذربایجان غربی

مدیر کل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: در نیمه نخست امسال بیش از ۵۹ هزار و ۴۴۱ تُن گوشت سفید و قرمز با نظارت‌های مستمر بهداشتی دامپزشکی تولید و روانه بازار مصرف شده است.

به گزارش سایت خبری پرسون؛ سید امید خلیل زاده مدیر کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی افزود: در۶ ماهه نخست امسال تعداد ۶۰ هزار و ۲۴۴ راس دام سبک و سنگین با نظارت بهداشتی و شرعی ناظران دامپزشکی مستقر در کشتارگاههای دام استان کشتار شده که وزن گوشت قرمز استحصالی ۷۹۰۲ تن بوده است.

خلیل زاده افزود: در این مدت با کشتار ۲۰ میلیون و ۶۳۶ هزار و ۱۷۸ قطعه مرغ، مقدار ۵۱ هزار ۵۳۹ تن گوشت سفید با نظارت بازرسین بهداشتی دامپزشکی استحصال شده است.

وی با بیان اینکه یکی از وظایف اصلی دامپزشکی نظارت بر مراحل تولید تا عرضه فرآورده خام دامی است، تا گوشت با کیفیت و بهداشتی به دست مصرف‌کننده برسد، به اهمیت حوزه دامپزشکی در سلامت جامعه اشاره کرد و ادامه داد: بخش مهمی از ارتقای سلامت و بهداشت جامعه، با تامین فرآورده‌های دامی و لبنی سالم تحقق می‌یابد.

وی افزود: تمامی فرآورده های استحصال شده در کشتارگاههای سطح استان پس از کنترل های بهداشتی لازم توسط بازرسین بهداشتی مجاز به عرضه در بازار مصرف هستند.

مدیر کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی همچنین با اشاره به ۵۸ هزار و ۴۸ نوبت بازدید بازرسان بهداشتی دامپزشکی از مراکز تولید، فرآوری، نگهداری و عرضه فرآورده‌های خام دامی در استان گفت: در مجموع، وزن فرآورده‌های ناسالم و ضبط شده طی ۶ماه نخست سال جاری شامل مراکز تحت نظارت و کشتارگاه‌های دام و طیور مراکز عرضه استان بیش از ۶۸ تُن بود که پس از آزمون‌های ارگانولپتیکی و انجام آزمایش‌های تخصصی، حدود ۶۳ تُن از این مقدار، معدوم سازی و از چرخه مصرف انسانی خارج شد.

خلیل زاده تاکید کرد: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی درخصوص فرآورده‌های خام دامی اعم از عرضه فرآورده‌های خام دامی غیربهداشتی و فاقد هویت، کشتار غیر مجاز، حمل و نقل انواع گوشت سفید و قرمز با وسایل فاقد سردخانه و عرضه فرآورده‌های فاقد هویت و غیرمجاز از جمله فاقد تاریخ تولید، انقضا و کد ردیابی دامپزشکی، مراتب را با شماره تلفن ۱۵۱۲ و شبکه های دامپزشکی اطلاع دهند تا برخورد قانونی لازم صورت گیرد.

منبع: ایسنا

208823