به گزارش پرسون؛ مدیر کل امور عشایری خراسان شمالی گفت: این در حالی است که این میزان در گذشته طی سال، هفت هزار و ۵۰۰ تن بوده است.
محمدرضا قلی پور با اشاره به اینکه در راستای توانمندسازی خانوار عشایری، طرح تکمیل زنجیره گوشت قرمز در میان جمعیت عشایری استان در حال اجرا است، افزود: با اجرای این طرح از ورود بره سبک وزن به بازار و همچنین دلال ها خودداری می شود.
قلی پور با بیان اینکه این طرح با استفاده از دانش بومی و دانش نوین پرواربندی دام انجام می شود، ادامه داد: کاهش هزینه های تولید، یکی از اهداف این طرح است که با استفاده از دانش نوین، میزان استفاده خوارک دام از ۱۲ تا ۱۳ کیلوگرم به شش کیلوگرم کاهش یافته است و از سوی دیگر طول دوره دام پرواری برای رسیدن دام به وزن ۵۰ تا ۶۰ کیلوگرم، ۱۱۰ تا ۱۲۰ روز بوده که به ۸۲ روز رسیده است.
مدیر کل امور عشایری خراسان شمالی، تاکید کرد: در شش ماه نخست سال گذشته برای اجرای این طرح مبلغ ۲۱ میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت پرداخت شده بود که این رقم طی سال جاری هشت میلیارد تومان بوده است.
وی تصریح کرد: تولید گوشت قرمز که با اجرای این طرح از هفت هزار و ۵۰۰ به هشت هزار و ۳۰۰ رسیده تا پایان امسال به ۹ هزار تن خواهد رسید.
قلی پور در ادامه گفت: تاکنون ۳۰ درصد از جامعه عشایری از این طرح استقبال کرده اند و در نظر داریم این رقم را تا دو سال آینده به ۸۰ درصد برسانیم.
وی خاطرنشان کرد:با توجه به اینکه مقدار قابل توجهی از نهاده های دامی وارداتی است، با اجرای این طرح، میتوان واردات نهاده را کاهش داد.
این مقام مسئول تعداد دام های عشایری استان را ۷۵۰ هزار راس اعلام کرد.
منبع: ایسنا