فارس _سایت خبری پرسون : مهدی انصاری با بیان اینکه مبارک آباد قطب تولید کاهو در قیروکارزین و جنوب استان فارس است، تصریح کرد: کاشت کاهو تا پایان آبان ماه آتی ادامه خواهد داشت که پیش بینی می شود بالغ بر 700 هکتار از اراضی منطقه به کشت این سبزی اختصاص یابد.
این مقام مسئول اظهار کرد: با توجه به دما و شرایط آب و هوای ۸۵ تا۹۰روز پس از کاشت، گیاه کاهو به وزن مناسب برداشت می رسد از این رو اواسط دی ماه آتی اولین مزارع کاهوی این شهرستان در منطقه مبارک آباد به برداشت می رسد.
انصاری با اشاره به اینکه اراضی تحت پوشش این مرکز گستره ای از شرق رودخانه قره آقاج تا روستای گلک در جنوب شهرستان جهرم را در بر می گیرد، افزود: به منظور کاشت کاهو از ارقام متفاوت بذر های زرقانی، جهرمی و اهوازی استفاده می شود.
به گفته وی؛ در هر هکتار پنج تا ده کیلوگرم بذر کاهو مصرف می شود که اگر تاریخ کاشت به سرما نزدیک تر شود به علت جوانه زدن تمامی دانه ها، مصرف بذر تا سه کیلوگرم نیز کاهش می یابد.
او با اشاره به اینکه کاهو یک زراعت وجینی است، اظهار کرد: این موضوع موجب مصرف کمتر سموم علف کش و تولید محصول سالم تر می شود همچنین کاهو های وجین شده به زمین دیگر منتقل و دوباره کاشته خواهد شد که موجب افزایش سود اقتصادی این زراعت می شود.
رئیس مرکز جهاد کشاورزی مبارک آباد بیان کرد: در مزارع کاهوی زود کاشت پس از برداشت، علف هرز آن کنترل و بدون عملیات خاک ورزی در شیار های سطح خاک، به صورت دستی بذرپاشی و در فرودین ماه سال بعد، برای بار دوم کاهو برداشت می شود.
کاهو به عنوان یکی از سبزیجات برگی پر مصرف به وفور در قیروکارزین کشت می شود که به دلیل ویژگی های خاصی مثل طعم شیرین و آبدار، روغنی بودن و رنگ برگ ها از بازار پسندی بالایی برخوردار است. قیروکارزین در 169 کیلومتری جنوب غربی شیراز قرار دارد.
نوا نیکو _استان فارس