کارشناس معاونت غذا و دارو استان کرمانشاه گفت:

پذیرایی در حین مراسم عزاداری ممنوع است

کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا و دارو معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بیان کرد: در صورت پخت نذری در منزل و در زمان توزیع از تجمع افراد بپرهیزید و افراد مشارکت­ کننده در فرآیند پخت و پز حتما از ماسک و دستکش استفاده شود و حتماً از ظروف دردار برای بسته بندی غذای نذری استفاده کنید.

کرمانشاه- پرسون؛ محسن شمسی کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا و دارو معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در جمع خرنگاران گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا، حال و هوای ماه محرم امسال با سال­های گذشته متفاوت است. در این راستا باید توجه ویژه­ ای به نحوه تهیه، توزیع و استفاده از نذورات داشته باشیم.

شمسی اظهار داشت: طبیعی است در این شرایط برخی افراد از پذیرفتن یا مصرف نذری پرهیز کنند. به همین دلیل توصیه می­شود طبق دستورالعمل­های مدنظر وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا عمل شود.

وی افزود: در صورتی که از نظر شرعی اشکالی نداشته باشد، نذورات متبرکه حسینی به سمت کمک­های مؤمنانه و توزیع مواد غذایی خاص و خشک به صورت تحویل در منزل برود.

شمسی عنوان کرد: این شیوه توزیع نذورات شاید شور و حال نذری دادن هر سال را نداشته باشد، اما در عوض بهداشتی است و سلامتی عزاداران حسینی را به خطر نمی­ اندازد و به علاوه از این طریق می­توان مواد غذایی را در تنگنای اقتصادی کنونی به دست نیازمندان واقعی رساند.

وی گفت: در صورتی که به جا آوردن نذر از نظر شرعی غیرقابل تغییر بود، آن دسته از نذردهندگان که قصد دارند در منزل و به صورت محدود نذری تهیه کنند، طبق دستورالعمل وزارت بهداشت با نظارت کارشناس­ های بهداشتی پخت و توزیع را انجام دهند.

کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا و دارو معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بیان کرد: در صورت پخت نذری در منزل و در زمان توزیع از تجمع افراد بپرهیزید و افراد مشارکت­ کننده در فرآیند پخت و پز حتما از ماسک و دستکش استفاده شود و حتماً از ظروف دردار برای بسته بندی غذای نذری استفاده کنید.

وی همچنین تتشریح کرد: از حضور افراد مبتلا یا افرادی که هر گونه علائم مشکوک به کرونا دارند در محل تهیه و توزیع غذای نذری نیز پرهیز شود و هر چه فضای پخت و پز خلوت­ تر باشد، احتمال قطع زنجیره انتقال بالاتر می­رود.

شمسی گفت: توزیع نذری باید به گونه­ ای صورت گیرد که از تجمع مردم جلوگیری شود. بهتر است غذا پس از بسته­ بندی توسط نذری­ دهندگان به صورت تحویل در منازل توزیع شود و ایستگاههای توزیع شربت، چای، شیر و غیره به دلیل تجمعات مردمی، محل مستعدی برای انتقال ویروس کرونا هستند.

وی افزود: افرادی که سال­های قبل چنین نذوراتی داشته­ اند بهتر است طبق دستورالعمل وزارت بهداشت و با نظر مراجع، نذورات خود را به نذر توزیع ماسک بین عزاداران تبدیل کنند.

شمسی تاکید کرد: طبق دستورالعمل وزارت بهداشت پذیرایی در حین مراسم عزاداری ممنوع است و اگر در برخی اماکن نوشیدنی یا مواد غذایی در حین عزاداری توزیع شد، از مصرف آن پرهیز کنید، زیرا به دلیل تجمع احتمال آلودگی ظروف و انتقال آلودگی وجود دارد.

وی ادامه داد: مواد غذایی خشک نظیر برنج، انواع مواد غذایی بسته­ بندی شده نظیر روغن، رب گوجه­ فرنگی و سایر اقلام بسته ­بندی شده گزینه­ های مناسبی برای توزیع نذری و رساندن کمک­های شما به دست نیازمندان است. و اگر قصد توزیع گوشت مرغ یا گوشت قرمز را دارید، زنجیره سرما را در حین انتقال حفظ کرده و اقلام ذکر شده را با بسته­ بندی مناسب و در حداقل زمان ممکن توزیع کنید.

شمسی گفت: در صورتی که به جا آوردن نذر از نظر شرعی غیرقابل تغییر بود، آن دسته از نذردهندگان که قصد دارند در منزل و به صورت محدود نذری تهیه کنند، طبق دستورالعمل وزارت بهداشت با نظارت کارشناس­های بهداشتی پخت و توزیع را انجام دهند. و از قبول نذوراتی که در ظروف روباز و به خصوص از سوی افراد بدون ماسک توزیع می­شود، پرهیز کنید و به هیچ وجه نذری را به محض دریافت در محیط بیرون از خانه مصرف نکنید.

وی همچنین افزود: در صورتی که نذری دریافت کرده ­ا ید، آن را از ظرف یک بار مصرف خارج و قبل از مصرف، حتماً گرم کنید. ویروس کرونا به دمای بالا حساس بوده و از بین می­رود.

آسیه کرمی- استان کرمانشاه

194684

سازمان آگهی های پرسون