کرمانشاه- پرسون؛ محسن شمسی کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا و دارو معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در جمع خرنگاران گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا، حال و هوای ماه محرم امسال با سالهای گذشته متفاوت است. در این راستا باید توجه ویژه ای به نحوه تهیه، توزیع و استفاده از نذورات داشته باشیم.
شمسی اظهار داشت: طبیعی است در این شرایط برخی افراد از پذیرفتن یا مصرف نذری پرهیز کنند. به همین دلیل توصیه میشود طبق دستورالعملهای مدنظر وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا عمل شود.
وی افزود: در صورتی که از نظر شرعی اشکالی نداشته باشد، نذورات متبرکه حسینی به سمت کمکهای مؤمنانه و توزیع مواد غذایی خاص و خشک به صورت تحویل در منزل برود.
شمسی عنوان کرد: این شیوه توزیع نذورات شاید شور و حال نذری دادن هر سال را نداشته باشد، اما در عوض بهداشتی است و سلامتی عزاداران حسینی را به خطر نمی اندازد و به علاوه از این طریق میتوان مواد غذایی را در تنگنای اقتصادی کنونی به دست نیازمندان واقعی رساند.
وی گفت: در صورتی که به جا آوردن نذر از نظر شرعی غیرقابل تغییر بود، آن دسته از نذردهندگان که قصد دارند در منزل و به صورت محدود نذری تهیه کنند، طبق دستورالعمل وزارت بهداشت با نظارت کارشناس های بهداشتی پخت و توزیع را انجام دهند.
کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا و دارو معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بیان کرد: در صورت پخت نذری در منزل و در زمان توزیع از تجمع افراد بپرهیزید و افراد مشارکت کننده در فرآیند پخت و پز حتما از ماسک و دستکش استفاده شود و حتماً از ظروف دردار برای بسته بندی غذای نذری استفاده کنید.
وی همچنین تتشریح کرد: از حضور افراد مبتلا یا افرادی که هر گونه علائم مشکوک به کرونا دارند در محل تهیه و توزیع غذای نذری نیز پرهیز شود و هر چه فضای پخت و پز خلوت تر باشد، احتمال قطع زنجیره انتقال بالاتر میرود.
شمسی گفت: توزیع نذری باید به گونه ای صورت گیرد که از تجمع مردم جلوگیری شود. بهتر است غذا پس از بسته بندی توسط نذری دهندگان به صورت تحویل در منازل توزیع شود و ایستگاههای توزیع شربت، چای، شیر و غیره به دلیل تجمعات مردمی، محل مستعدی برای انتقال ویروس کرونا هستند.
وی افزود: افرادی که سالهای قبل چنین نذوراتی داشته اند بهتر است طبق دستورالعمل وزارت بهداشت و با نظر مراجع، نذورات خود را به نذر توزیع ماسک بین عزاداران تبدیل کنند.
شمسی تاکید کرد: طبق دستورالعمل وزارت بهداشت پذیرایی در حین مراسم عزاداری ممنوع است و اگر در برخی اماکن نوشیدنی یا مواد غذایی در حین عزاداری توزیع شد، از مصرف آن پرهیز کنید، زیرا به دلیل تجمع احتمال آلودگی ظروف و انتقال آلودگی وجود دارد.
وی ادامه داد: مواد غذایی خشک نظیر برنج، انواع مواد غذایی بسته بندی شده نظیر روغن، رب گوجه فرنگی و سایر اقلام بسته بندی شده گزینه های مناسبی برای توزیع نذری و رساندن کمکهای شما به دست نیازمندان است. و اگر قصد توزیع گوشت مرغ یا گوشت قرمز را دارید، زنجیره سرما را در حین انتقال حفظ کرده و اقلام ذکر شده را با بسته بندی مناسب و در حداقل زمان ممکن توزیع کنید.
شمسی گفت: در صورتی که به جا آوردن نذر از نظر شرعی غیرقابل تغییر بود، آن دسته از نذردهندگان که قصد دارند در منزل و به صورت محدود نذری تهیه کنند، طبق دستورالعمل وزارت بهداشت با نظارت کارشناسهای بهداشتی پخت و توزیع را انجام دهند. و از قبول نذوراتی که در ظروف روباز و به خصوص از سوی افراد بدون ماسک توزیع میشود، پرهیز کنید و به هیچ وجه نذری را به محض دریافت در محیط بیرون از خانه مصرف نکنید.
وی همچنین افزود: در صورتی که نذری دریافت کرده ا ید، آن را از ظرف یک بار مصرف خارج و قبل از مصرف، حتماً گرم کنید. ویروس کرونا به دمای بالا حساس بوده و از بین میرود.
آسیه کرمی- استان کرمانشاه