احتمال استفاده نتانیاهو از «کارت ایران» برای تشکیل دولت وحدت ملی

مسئول پیشین میز ایران در اطلاعات نظامی اسرائیل با تحلیل آرایش شکننده پارلمان پس از اعلام نتایج اولیه انتخابات و ناتوانی بنیامین نتانیاهو در کسب اکثریت لازم برای تشکیل کابینه، هشدار داد که این بن‌بست سیاسی می‌تواند انگیزه او را برای بازی مجدد با «کارت ایران» به شدت افزایش دهد؛ سناریویی که در چارچوب آن، دامن زدن به تشدید تنش با تهران به عنوان تنها ابزار برای دگرگون ساختن معادلات حزبی، اعلام وضعیت اضطراری ملی و تحمیل یک دولت وحدت به رقبا به کار گرفته خواهد شد.
تصویر احتمال استفاده نتانیاهو از «کارت ایران» برای تشکیل دولت وحدت ملی

به گزارش سایت خبری پُرسون، دنی سیترینوویچ، پژوهشگر ارشد مؤسسه مطالعات امنیت ملی اسرائیل (INSS) و رئیس پیشین میز ایران در دستگاه اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل (امان)، در تحلیلی پیرامون نتایج اولیه انتخابات پارلمانی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: «باید بر یک نکته فوق‌العاده حساس و تعیین‌کننده تاکید کرد؛ در موقعیت سیاسی پدیدآمده، نتانیاهو دولتی در اختیار ندارد.»

سیترینوویچ با اشاره به ناکامی ائتلاف راست‌گرا در دستیابی به حد نصاب ۶۱ کرسی افزود: «در غیاب هرگونه چشم‌اندازی برای تشکیل ائتلاف حاکم، انگیزه و وسوسه او برای استفاده دوباره از کارت ایران ممکن است به صورت دراماتیک و جهش‌گونه‌ای رشد کند.»

وی در تشریح اهداف این راهبرد تنش‌آفرین تصریح کرد: «از زاویه دید و محاسبات نتانیاهو، تشدید رویارویی در برابر ایران چه بسا تنها مسیر باقی‌مانده برای تغییر دادن موازنه سیاسی، خلق شرایط اضطراری در سطح سراسری و در نهایت وادار ساختن رقبای سرسختش به پذیرش و تشکیل یک دولت وحدت ملی به ریاست خودش باشد.»

این پژوهشگر برجسته مسائل امنیتی در جمع‌بندی تحلیل خود خاطرنشان ساخت: «بر همین اساس، نگرانی اصلی صرفاً این نیست که نتانیاهو بخواهد از یک جنگ موجود برای اغراض سیاسی خود بهره‌برداری کند، بلکه خطر بزرگ‌تر این است که خودِ "بن‌بست سیاسی" به محرک و مشوقی اصلی برای آغاز تنش و درگیری با ایران تبدیل شود؛ احتمالی خطرناک که در ارزیابی و تحلیل ریسک وقوع یک رویارویی نظامی تازه، حتماً و بدون تردید باید آن را به حساب آورد.»

منبع: ایسنا

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

1502107

سازمان آگهی های پُرسون