رسانه انگلیسی:

آمریکا و اسرائیل در دام سیاست‌های خود افتاده‌اند

پایگاه تحلیلی «میدل ایست آی» با مقایسه شرایط کنونی آمریکا با تجربه جنگ ویتنام، نوشت واشنگتن و تل‌آویو در نتیجه سیاست‌های خود با بن‌بست راهبردی روبه‌رو شده‌اند و چشم‌انداز روشنی برای پیروزی در ایران و غرب آسیا ندارند.
تصویر آمریکا و اسرائیل در دام سیاست‌های خود افتاده‌اند

به گزارش سایت خبری پُرسون، رسانه مستقر در لندن با بیان اینکه «حملات آمریکا و اسرائیل به ایران در حال تبدیل شدن به جنگ سوم خلیج فارس است»، تصریح کرد: «از زمان امضای یادداشت تفاهم میان تهران و واشنگتن که به وضوح حاکمیت ایران بر تنگه هرمز را به رسمیت شناخت و اسرائیل را مجبور به توقف عملیات نظامی در لبنان کرد، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از هر دو تعهد خود عقب‌نشینی کرده و جنگ را از سرگرفته است.»

هم ترامپ و هم بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی که دست به این آتش‌افروزی‌ها زدند، به دلیل توافق آتش‌بس در داخل با استقبال ضعیفی روبرو شدند، چراکه هیچ‌کدام از آنها نتوانستند توافقی را که مثلا به عنوان یک «تسلیم بزرگ» تلقی می‌شد، توجیه کنند. و نتانیاهو به این دلیل از این روند کنار گذاشته شد.

میدل ایست آی افزود: «همچنین هر دو با انتخابات قریب‌الوقوع روبرو هستند و تاکتیک‌های زورگویانه علیه تهران را به عنوان یک راه برای بقای سیاسی شخصی خود می‌دانند. هر دو در یک حلقه نابودی که خود ساخته‌اند، گیر افتاده‌اند. بنابراین، به محض اینکه ادعاهای متعدد آنها مبنی بر «در هم کوبیدن، محو و نابود کردن» ایران ساختگی از آب درآمد، تنها گزینه این بود که به عقب برگردند و کل عملیات را از نو شروع کنند.»

به نوشته رسانه انگلیسی، ایران هرگز توافق حاصل از مذاکره با میانجی‌گری پاکستان و قطر را چیزی جز فرصتی برای آمریکا جهت تجدید قوا و مسلح کردن مجدد نمی‌دید و این کشور به وضوح اعلام کرد که اگر دوباره مورد تجاوز نظامی قرار گیرد، نیروهای آمریکایی مستقر در منطقه را مجبور به پرداخت هزینه خواهد کرد و این کار را هم کرده است.

در جریان پاسخ‌های کوبنده ایران به تجاوزگری اخیر ارتش ایالات متحده در روزهای گذشته، نزدیک به ۱۰۰ سرباز آمریکایی زخمی شده، سه نفر در حملات به پایگاه‌های آمریکایی در عراق و اردن کشته شده‌ و چندین بالگرد بلک هاوک در یک فرودگاه اردن آسیب دیده‌اند. پنتاگون به وضوح نمی‌تواند از ۵۰ هزار سرباز مستقر در حدود ۲۰ پایگاه خود در سراسر غرب آسیا محافظت کند.

ایران اکنون با ترامپ همان کاری را می‌کند که رئیس جمهور آمریکا فکر می‌کرد، می‌تواند با تهران انجام دهد؛ این کشور با بستن تنگه هرمز به عنوان اهرمی برای وادار کردن ترامپ به موضع ضعیف‌تر در میز مذاکره استفاده می‌کند.

ترامپ اواخر سال گذشته پس از حمله رژیم صهیونیستی به ایران در حالی‌که این کشور در اثنای مذاکره با ایالات متحده بود، به حفظ توهم مذاکره با ایران، زمانی که خود نیز در آستانه حمله متجاوزانه بود، افتخار می‌کرد. او به خبرنگاران گفت: «اسرائیل ابتدا حمله کرد. آن حمله بسیار قدرتمند بود. من تا حد زیادی مسئول آن بودم.»

اما اکنون، همان تاکتیک از سوی ایران علیه او استفاده می‌شود. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرده است که حملات بیشتر، ایران را به گسترش دامنه جنگ سوق می‌دهد و انصارالله، متحدان آن در یمن در حالت آماده‌باش قرار دارند تا احتمالاً تنگه باب‌المندب در دهانه دریای سرخ را ببندند.

میدل ایست آی با تاکید بر اینکه «این امر به‌طور ناگزیر یک گلوگاه دیگر در حمل و نقل دریایی جهانی را به چالش خواهد کشید» افزود: «این، همین الان هم جواب می‌دهد. رویترز گزارش داد که سه نفتکش حامل نفت خام عربستان سعودی روز سه‌شنبه در دریای سرخ تغییر مسیر دادند و به سمت کانال سوئز بازگشتند.»

و ایران با اهرم‌های خود هزینه‌های جهانی جنگ ترامپ را افزایش می‌دهد. قیمت بنزین در آمریکا دوباره به بالای ۴ دلار در هر گالن رسیده است. تنگه هرمز بسته شده و اگر این دور از جنگ ادامه یابد، دریای سرخ نیز به زودی بسته خواهد شد. پیتر هگست، وزیر جنگ ایالات متحده، پیش از این مجبور شد اعتراف کند که این جنگ ۳۷.۵ میلیارد دلار هزینه داشته و این فقط هزینه‌های پنتاگون است.

به‌علاوه، این جنگ ایرانیان را دور پرچم گرد هم آورده و اکنون کاملاً واضح است که حملات تأثیر معکوسی بر مردم ایران نسبت به آنچه که واشنگتن و تل‌آویو در نظر گرفته بودند، داشته است.

از طرفی دیگر، جدیدترین نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که این جنگ اساسا در ایالات متحده منفور بوده است، به طوری که ۷۷٪ از افراد مستقل معتقدند که این جنگ «ارزشش را نداشت» و ۶۳٪ از افراد مستقل به جمهوری‌خواهانی با همین طرز فکر گرایش دارند.

رسانه مستقر در لندن در ادامه به جنگ ویتنام اشاره کرد که هفت سال طول کشید، لیندون بی جانسون، رئیس جمهور سابق ایالات متحده در آن شکست خورد و یک رئیس جمهور دیگر سرانجام از سایگون (شهری مهم در ویتنام که سقوط آن در آوریل ۱۹۷۵ نشانه شکست آمریکا و جبهه ویتنام جنوبی و پایان جنگ است) خارج شد.

میدل ایست آی نوشت: «آمریکا پس از هفت سال متوجه شد که نمی‌تواند در ویتنام پیروز و از آنجا خارج شود. باید امیدوار بود که این بار آنقدر طول نکشد تا ترامپ بفهمد که نمی‌تواند نه در ایران و نه در غرب آسیا پیروز شود.»

منبع: ایسنا

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

1344383

سازمان آگهی های پُرسون