کارشناس اقتصادی:

مددجویان سهامدار نیروگاه‌های خورشیدی می‌شوند

علی عبدالهیان، کارشناس اقتصادی، نقش نهادهای حمایتی در نظارت بر روند پرداخت و مصرف وام‌های اشتغال را مهم‌ترین راهکار کاهش ریسک بازپرداخت و جلوگیری از انحراف منابع دانست و تأکید کرد مدل جدید مشارکت مددجویان در نیروگاه‌های خورشیدی، وام اشتغال را به یک اهرم پایدار توانمندسازی اقتصادی تبدیل کرده است.
تصویر مددجویان سهامدار نیروگاه‌های خورشیدی می‌شوند

به گزارش سایت خبری پُرسون، علی عبدالهیان، کارشناس اقتصادی، با اشاره به چالش‌های سال‌های اخیر در تخصیص و نظارت بر وام‌های اشتغال، اظهار کرد: وام اشتغال به‌عنوان یکی از ابزارهای اصلی دولت برای توانمندسازی اقشار کم‌برخوردار، در مواردی با انحراف منابع، اثربخشی پایین طرح‌های خرد و ضعف نظارتی مواجه بوده است. به همین دلیل، مجلس راهبرد قرار گرفتن نهادهای حمایتی میان بانک و مددجو را پیشنهاد داده تا هم ریسک بازپرداخت کاهش یابد و هم فرآیند تخصیص شفاف‌تر و هدفمندتر شود.

وی افزود: معرفی مددجویان، نظارت بر اجرای طرح‌ها و اطمینان از اینکه تسهیلات دقیقاً در محل تعیین‌شده هزینه می‌شود، زمانی که به‌صورت متمرکز توسط نهاد حمایتی انجام می‌گیرد، میزان اتلاف و انحراف منابع را به‌طور محسوسی کاهش می‌دهد.

عبدالهیان سپس با اشاره به مدل جدید کمیته امداد برای بهره‌گیری از وام اشتغال در ساخت نیروگاه‌های خورشیدی گفت: در الگوی جدید، تسهیلات اشتغال به‌جای ورود به مشاغل پرریسک و کم‌دوام، در قالب سهامدار شدن مددجویان در نیروگاه‌های خورشیدی هزینه می‌شود. این پروژه‌ها بازار فروش تضمین‌شده دارند و از بازدهی بلندمدت برخوردارند؛ بنابراین وام اشتغال از یک کمک کوتاه‌مدت به ابزاری پایدار برای توانمندسازی اقتصادی تبدیل می‌شود.

وی ادامه داد: به دلیل تضمین خرید برق تولیدی نیروگاه‌ها، درآمد مددجویان پایدار و قابل پیش‌بینی است؛ همین موضوع زمینه بازپرداخت منظم اقساط و خروج تدریجی خانواده‌ها از چرخه فقر را فراهم می‌کند. این مدل هوشمندانه تمام اهداف حاکمیت در حوزه اشتغال‌زایی و توانمندسازی را محقق می‌سازد.

این کارشناس اقتصادی در پایان با اشاره به دستاوردهای ملی این طرح گفت: توسعه نیروگاه‌های خورشیدی با مشارکت مددجویان، علاوه بر حمایت اجتماعی، نیاز کشور در حوزه ناترازی انرژی را نیز در زمان‌های اوج مصرف پاسخ می‌دهد. افزایش تولید انرژی پاک، کاهش فشار بر شبکه برق و کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی، از نتایج جانبی اما مهم این سیاست است. به همین دلیل مجلس این مدل را یک سیاست چندمنفعتی در حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی و انرژی می‌داند.

منبع: تسنیم

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

1116560

سازمان آگهی های پُرسون