افشین:

محصولات دانش‌بنیان ساخت بار اول بیمه می‌شوند

معاون علمی رئیس جمهور گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی طرحی را اجرا می‌کنند که بر اساس آن، محصولات دانش‌بنیانی که برای بار اول تولید می‌شوند بیمه خواهند شد.
تصویر محصولات دانش‌بنیان ساخت بار اول بیمه می‌شوند

به گزارش سایت خبری پُرسون، حسین افشین امروز در حاشیه افتتاحیه نمایشگاه «فر ایران» در جمع خبرنگاران با اشاره به لزوم تغییر نگاه در حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: بسیاری از محصولات تولیدشده توسط شرکت‌های فناور در مسیر ورود به بازار داخلی با چالش مواجه‌اند و حتی برخی از آن‌ها پیش از عرضه در داخل، وارد بازارهای بین‌المللی می‌شوند.

او افزود: شرکت‌های دانش‌بنیان توان رقابت با محصولات خارجی را ندارند و به همین دلیل، بخشی از تولیداتشان ابتدا صادر می‌شود. دولت باید برای حمایت از این شرکت‌ها اعتمادسازی کند و به مرحله‌ای از بلوغ برسد که در شرایط بحرانی به‌دنبال استفاده اضطراری از تولیدات داخلی نباشد.

افشین تأکید کرد: کشورهایی در حوزه فناوری موفق شده‌اند که پیش از بروز بحران، از شرکت‌های خود حمایت کرده‌اند و به آن‌ها فرصت تجربه و حتی شکست داده‌اند.

به گفته او، برخی مدیران از ترس ریسک، حاضر به استفاده از محصولات داخلی در صنایع حساس نمی‌شوند، در حالی که همین تصمیم‌ها در زمان محدودیت‌های وارداتی، چندین برابر هزینه ایجاد می‌کند.

تشکیل کمیته ارزیابی برای محدودیت واردات محصولات مشابه

افشین با اشاره به سیاست‌های جدید معاونت علمی بیان کرد: در حال حاضر کمیته‌ای زیرمجموعه این معاونت تشکیل شده و هر محصول داخلی، در صورت برخورداری از کیفیت و کمیت لازم، می‌تواند منجر به محدودیت یا تعرفه‌گذاری واردات نمونه مشابه خارجی شود. هدف از این اقدام، حمایت عملی از تولید داخلی عنوان شده است.

او افزود: بخشی از چالش شرکت‌ها به موضوع بازارهای بین‌المللی بازمی‌گردد. برخی از محصولات ایرانی در خارج از کشور مورد اعتماد قرار گرفته‌اند، در حالی که در داخل هنوز به مرحله اطمینان نرسیده‌اند.

به گفته افشین، با تغییر نگرش موجود و اجرای حمایت‌های برنامه‌ریزی‌شده، این روند بهبود خواهد یافت.

بیمه محصولات دانش‌بنیان ساخت بار اول؛ انعقاد قراردادهای ساخت بار اول بدون تشریفات

افشین درباره سازوکارهای حمایتی جدید توضیح داد: صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی طرحی را اجرا می‌کنند که بر اساس آن، محصولات دانش‌بنیانی که برای بار اول تولید می‌شوند بیمه خواهند شد. همچنین قراردادهای ساخت بار اول بدون تشریفات اداری و مناقصه منعقد می‌شوند تا شرکت‌ها بتوانند سریع‌تر وارد مرحله تولید شوند.

او ادامه داد: سال گذشته تنها در حوزه صنعت نفت، قرارداد ساخت بار اول با ارزشی معادل ۲۰۰ میلیون دلار منعقد شده است. در مجموع طی سال‌های اخیر، ارزش این قراردادها به ۳۰۰ میلیون دلار رسیده و پیش‌بینی می‌شود این رقم در سال جاری به حدود ۵۰۰ میلیون دلار افزایش یابد.

به گفته افشین، حمایت‌های معاونت علمی شامل توسعه زیرساخت‌های آزمایشگاهی، افزایش ظرفیت تولید و پشتیبانی از طرح‌های توسعه‌ای جدید شرکت‌هاست. هدف از این برنامه‌ها، تسهیل مسیر تجاری‌سازی و تقویت جایگاه شرکت‌های دانش‌بنیان در بازار داخلی و بین‌المللی عنوان شده است.

منبع: تسنیم

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

1092118

سازمان آگهی های پُرسون