به گزارش سایت خبری پُرسون، یک مقام آمریکایی گزارش داد که پس از پاسخ مشروط حماس به طرح صلح دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا با بنیامین نتانیاهو تماس گرفت. ترامپ این تماس را یک «پیروزی» دانست، در حالی که نتانیاهو واکنشی سرد داشت و آن را چندان مهم نمیدانست. گفته میشود ترامپ با لحنی تند به او پاسخ داد و تأکید کرد که این «فرصتی برای پیروزی» است و باید آن را پذیرفت.
هدف ترامپ: پایان جنگ با شرایط مشخص
ترامپ مصمم است که شروط نتانیاهو را تحت فشار قرار دهد و او را متقاعد کند که در صورت موافقت حماس با طرح، جنگ غزه به پایان برسد. حماس نیز اعلام کرده که آماده است در ازای پایان جنگ و خروج کامل نیروهای اسرائیلی، همه اسرای باقیمانده را آزاد کند، اما بر سر جزئیات طرح خواستار مذاکره است.
اختلاف نگاه نتانیاهو و هماهنگی نهایی
طبق گزارش منابع اسرائیلی، نتانیاهو پاسخ حماس را چندان جدی ندانست و خواستار هماهنگی با آمریکا شد تا از برداشت نادرست «پاسخ مثبت حماس» جلوگیری شود. با این حال، پس از گفتوگوهای طولانی و پرچالش، هر دو طرف به توافق اولیه رسیدند.
اقدامات علنی و بیانیه ترامپ
رئیسجمهور آمریکا پس از تماس با نتانیاهو بیانیهای صادر کرد و خواستار توقف حملات اسرائیل به غزه شد. نتانیاهو سه ساعت بعد دستور توقف را صادر کرد. منابع آمریکایی تأکید کردند که باوجود تنشها، فضای گفتوگو نهایتاً به نتیجه مثبت منجر شد.
مذاکرات غیرمستقیم فردا در مصر
قرار است فردا (دوشنبه) مذاکرات غیرمستقیم میان حماس و رژیم صهیونیستی در مصر آغاز شود. استیو ویتکاف و جرد کوشنر، فرستادگان ترامپ، در این مذاکرات برای نهاییسازی توافق حضور خواهند داشت. ترامپ همچنین بر ضرورت پیشرفت سریع حماس و جلوگیری از تاکتیکهای وقتکشی تأکید کرده است.
منبع: اقتصاد نیوز