بیانیه وزارت بهداشت؛

سقط جنین فقط با مجوز قانونی و احراز شرایط مشخص ممکن است

معاونت بهداشت وزارت بهداشت در واکنش به برخی اخبار تحریف‌شده اعلام کرد سقط عمدی جنین از نظر شرعی و قانونی ممنوع است و تنها در شرایط خاص پیش‌بینی‌شده در ماده ۵۶ «قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» امکان‌پذیر خواهد بود.
تصویر سقط جنین فقط با مجوز قانونی و احراز شرایط مشخص ممکن است

به گزارش سایت خبری پُرسون، طی روزهای اخیر مطالبی خلاف واقع به نقل از رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس در برخی رسانه‌های داخلی و خارجی منتشر شده که مغایر با مفاد قانونی و رویکرد رسمی نظام سلامت کشور است.

در بیانیه معاونت بهداشت وزارت بهداشت در این زمینه آمده است:« سقط عمدی جنین، از نظر شرعی و قانونی، ممنوع است؛ مگر در موارد استثنایی که در ماده ۵۶ «قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» به‌ صراحت پیش‌بینی شده باشد.

بر اساس این ماده قانونی، صدور مجوز سقط جنین تنها در صورت احراز شش شرط ممکن است:

رضایت مادر

وجود حرج (مشقت شدید و غیرقابل تحمل) برای مادر

وجود قطعی ناهنجاری‌های جنینی غیرقابل درمان در مواردی که منشأ حرج، بیماری یا نقص جنین باشد

عدم امکان جبران و جایگزینی برای حرج مادر

نبود نشانه‌های ولوج روح

کمتر بودن سن جنین از چهار ماه

در مورد جنین مبتلا به سندروم داون نیز، امکان سقط تنها در صورت طی مراحل قانونی و احراز شرایط ماده ۵۶ وجود دارد. سه شرط اصلی در این خصوص عبارتند از:

درخواست و رضایت مادر

تشخیص قطعی سندروم داون بر اساس دستورالعمل‌های وزارت بهداشت

احراز وجود حرج غیرقابل تحمل برای مادر توسط قاضی در کمیسیون قانونی سقط»

معاونت بهداشت در پایان این بیانیه تأکید کرده است که «تمام تصمیمات مرتبط با سقط جنین، با رعایت کامل موازین شرعی، قانونی و مصالح خانواده و جامعه اتخاذ می‌شود و اخبار منتشرشده اخیر درباره تغییر در این روند، فاقد صحت است.»

منبع: ایسنا

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

1046147

سازمان آگهی های پُرسون