محمد گلزاری:

دولت، اینترنت را حق همه مردم می‌داند

دبیر شورای اطلاع رسانی دولت گفت: مواردی نظیر تصویب اینترنت طبقاتی در دولت چهاردهم و… را نادرست خواند و تاکید کرد که دولت، اینترنت را حق همه مردم می‌داند.
تصویر دولت، اینترنت را حق همه مردم می‌داند

به گزارش سایت خبری پُرسون، محمد گلزاری دبیر شورای اطلاع رسانی دولت با حضور در استودیوی تلویزیون اینترنتی «آن» و در گفتگو با این رسانه درباره عملکرد دولت چهاردهم طی یک سال اخیر و به ویژه طی ۱۲ روز جنگ تحمیلی که رژیم صهیونیستی علیه کشورمان انجام داد، گفت: آنچه در این یک سال گذشت، اتفاق نبود بلکه مملو از توفان و حوادث بسیار سهمگینی بود که به مردم و کشور متحمل شد اما به لطف خداوند با همراهی قاطبه مردم این یک سال پشت سر گذاشته شد.

وی با بیان اینکه شروع دولت چهاردهم همراه با حادثه بود، توضیح داد: شروع دولت با یک رفتار تروریستی از سوی رژیم صهیونیستی بود. امروز در انتهای تیرماه ۱۴۰۴ همچنان کشور در وضعیتی است که باید تمام حواسمان به تحرکات دشمن باشد. رژیم صهیونیستی نشان داده است در تمام این سال‌ها به هیچ قاعده‌ای پایبند نیست و در دو سال اخیر این امر را در سطح جهانی به وضوح نشان داده است. لذا ما نیازمند هوشیاری کامل در تمام سطوح هستیم.

آنچه در ۱۲ روز دفاع ملی رخ داد؛ حماسه مردم بود

دبیر شورای اطلاع رسانی دولت ادامه داد: اما آنچه در این ۱۲ روز اتفاق افتاد بی‌شک حماسه مردم بود و باید این امر را کامل فهم و تحلیل کرد و در تمام رفتارهایمان عنصر مردم و همبستگی مردمی را لحاظ کنیم. آنچه همه نظرسنجی‌ها و گروه‌ها و جریانات مختلف می‌گویند عملکرد دولت در این ۱۲ روز خوب و مورد اطمینان مردم بود، دولت در میدان بود. شخص رئیس جمهور مشخصاً در میدان بود. در حوزه‌های اطلاع رسانی اتفاقاتی رخ داد که میدان داری افکار عمومی البته با کمک همه رسانه‌ها در دست دولت بود.

امیدواریم صداهای متعدد همچنان از صداوسیما شنیده شود

گلزاری درباره نقش رسانه‌ها در میدان داری افکار عمومی طی ۱۲ روز جنگ تحمیلی با رژیم صهیونیستی یادآور شد: شاهد بودیم در این ۱۲ روز به رغم همه نقدهایی که به منش صداوسیما وجود داشت اما صداوسیما رفت به سمتی که تحولی انجام دهد. امیدوارم این تحول در صداوسیما نهادینه شود و صداهای متعدد شنیده شود. عزیزان در خبرگزاری‌ها و رسانه‌ها و تمام مجموعه‌های خبری در ابتدایی‌ترین لحظات حمله رژیم صهیونیستی تا پایان آتش بس بسیار جدی پای کار بودند. بسیاری از مردم به دلایل متعدد شاید تهران را ترک کردند. ما می‌دانیم تهران در آن ۱۲ روز چه وضعیتی داشت. فکر می‌کنم عملکرد اطلاع رسانی در کل کشور در مجموع همان چیزی بود که مقام معظم رهبری گفتند و تاکید کردند بخش‌های خدماتی و تبلیغاتی و اطلاع رسانی با قوت به کار خود در جنگ ادامه دهند. من فکر می‌کنم در تمام حوزه‌ها این سربلندی وجود داشته است.

وی گفت: علاوه بر عملکرد دولت و پاسخ قاطعانه مجموعه رشید نظامی ما به حملات دشمن، یکی از چند مورد دیگری که مردم از آن احساس رضایت دارند حوزه اطلاع رسانی است، به رغم تمام تلاش رسانه‌های دشمن و تمام سم‌پاشی‌های انجام شده، در مجموع طبق نظرسنجی‌ها رجوع بخش عمده‌ای از مردم به رسانه‌های داخلی در زمان جنگ ۱۲ روزه با رژیم صهیونیستی، بیشتر شده بود. امیدواریم هم نقاط ضعف را آسیب شناسی کنیم و هم مسیر رفته را تداوم بدهیم. جنگ برای ما در حوزه اطلاع رسانی یک تجربه‌ای بود و منجر به جهشی در شکل کار شد.

دبیر شورای اطلاع رسانی دولت در خصوص تکذیب برخی شایعاتی که طی ۱۲ روز جنگ تحمیلی با رژیم صهیونیستی منتشر می‌شد و ناشنیده‌های آن زمان، خاطر نشان کرد: صحبت از ناشیده‌ها برایمان سخت است هرچند باید درباره این امر حرف زد که وقتی حادثه‌ای در کشور و در شرایط جنگ رخ می‌دهد؛ ابهام عنصری جدی است. شاید توقعی وجود دارد که رسانه‌های داخلی ما با جزئیات برخی موضوعات را بیان کنند اما امروز تمام رسانه‌های جهان از سانسور شدید رژیم صهیونیستی درباره جنگ سخن می‌گویند. به هر حال ابهام یکی از مسائل و موضوعات جدی است که در حوزه اطلاع رسانی در زمان جنگ شکل می‌گیرد و کار ما را سخت‌تر می‌کند. درباره حادثه‌ای که برای مجموعه عزیزان و بزرگان نظام در شورای عالی امنیت ملی رخ داد کم و بیش صحبت شده است.

گلزاری در پاسخ به اینکه آیا مشخصاً رئیس جمهور پزشکیان نیز در آن ماجرا مجروح شدند؟، گفت: به طور مختصر بله.

وی ادامه داد: شما ببینید این ۱۲ روز بود. سه جلسه هیأت دولت تشکیل شد. روز رأی اعتماد وزیر اقتصاد فردای این حادثه است. خیلی عجیب است. اتفاقی در این سطح می‌افتد و در کل نظام جلسه‌ای با این عظمت تشکیل می‌شود. بعد از آن اقای دکتر پزشکیان به سازمان برنامه و بودجه، سازمان اداری و استخدامی، وزارت بهداشت، وزارت اقتصاد، وزارت علوم، وزارت نفت، وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت جهاد کشاورزی می‌رود. شاید ساده‌ترین اتفاق بعد از این حادثه این است که همه چیز تحت کنترل باشد، رفت و آمدها در کمترین تعداد باشد، اما رئیس جمهور در میدان بود.

دولت در جنگ ۱۲ روزه با قوت بیشتری به کار خود ادامه داد

وی با بیان اینکه شاید بیشترین حضور را شخص رئیس جمهور در مجموعه پاستور طی جنگ ۱۲ روزه با رژیم صهیونیستی داشتند، اظهار کرد: در همان ایام رئیس جمهور در تجمع مردمی میدان انقلاب شرکت کردند، به عیادت مجروحان می‌روند، بازدید از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما داشتند. کلان پروژه‌ای دولت به نام نهضت آموزش دارد که در همان ایام جنگ دولت جلسه نهضت آموزش را برقرار می‌کند. انگار نه انگار در ابتدای این جنگ رژیم تصمیم بر یک حادثه بزرگ داشته است و بعد از زدن فرماندهان غیور ما در صدد بود فاز را به سمت فاز سیاسی ببرد. جلسه شورای امنیت و پس از آنکه صداوسیما را می‌زند. انگار نه انگار چنین اتفاقی رخ داده است. دولت و شخص دکتر پزشکیان بعد از این حادثه با قوت بیشتری کار را ادامه می‌دهند.

دبیر شورای اطلاع رسانی دولت درباره شعار «صلح طلبِ جنگ بلد» در ایام انتخابات و پس از انتخاب دکتر پزشکیان به عنوان رئیس جمهور، گفت: قطعاً اینگونه است. منطق آقای دکتر پزشکیان اینگونه است که صلح به صورت کلان و جهانی واقعاً در ذهن ایشان جا افتاده است و باور ایشان بر صلح باوری جدی و عمیقی است. اما او نشان داده است جنگ را بلد است. چه در دوران دفاع مقدس و چه در این مجموعه مدیریت دولت نشان داده است جنگ را بلد است چراکه به عنوان مرد میدان شخصاً وسط میدان ایستاد. تمام وزرای ما به ویژه دستگاه‌های کلیدی که باید به وضعیت مردم رسیدگی می‌کردند وسط میدان بودند. مجموعه «صلح طلبِ جنگ بلد» به همراهی مردم و گروه‌های مختلف سیاسی کشور را به سمتی بردند که یک شرمندگی برای رژیم صهیونیستی باقی ماند. اهداف آنها قبل از جنگ مشخص بود و امروز می‌توان واضح صحبت کرد که آنها به اهداف خود نرسیدند.

گلزاری افزود: البته آقای دکتر پزشکیان جمله مهمی دارند که نیاز به بررسی دارد و می‌گویند «امیدوارم جنگ ما را بیدار کند». به هر حال در رسیدن به این نقطه غفلت‌هایی داشتیم و مسائلی مترتب بوده است که باید اطلاح شود. باید در آرایش سیاسی و اجتماعی کشور تغییراتی صورت گیرد. آقای دکتر پزشکیان می‌گویند «پناه مردم باشیم». پناه مردمی که بعضاً خیلی آنها را تحویل نگرفتیم و آنها ما را شرمنده کردند. باید اصلاحی انجام دهیم.

وی بیان کرد: در مجموع آنچه اتفاق افتاد این است که می‌توان واضح گفت دشمن اهدافی داشت که محقق نشد و این امر با تلاش همه رخ داد. دولت بخشی از ماجرا بود و قطعاً مجموعه غیور نظامی کشور با همه آسیب‌هایی که در لحظات اولیه جنگ دید برای مردم آرامش بخش بود. اینکه شما تا لحظه آتش بس در میدان هستید و نشان می‌دهید اقتدار نظامی کشور وجود دارد، هم برای دولت و هم مردم آرامش بخش بود. امیدوارم مجموعه این اتفاقات به لحاظ تحولی در کشور، ما را به سمتی ببرد که باعث رضایت بیشتر مردم و افزایش سرمایه اجتماعی شود.

دبیر شورای اطلاع رسانی دولت در بخش دیگر سخنان خود درباره مسیری که در حرفه خبرنگاری طی کرده است، عنوان کرد: سال ۱۳۷۵ اولین مصاحبه خودم را با آقای علی اکبر رشاد در مجموعه خانه‌روزنامه نگاران جوان انجام دادم. نوجوانی بودم که کار را آنجا شروع کردم. دومین مصاحبه‌ام با مرحوم آقای عکاشه زلزله شناس بود که به تازگی به رحمت خدا رفتند. بعد از آن به روزنامه بیان رفتم که دوران بسیار خوب و عالی با مرحوم آقای محتشمی پور داشتم، خداوند روح ایشان را شاد کند. وقتی شب از روزنامه برمی‌گشتم و به خانه می‌رفتم، مسیری را پیاده می‌رفتم. فکر می‌کردم از همه مردم بیشتر می‌دانم چون تیتر فردا را می‌دانم و این مردمی که در خیابان هستند تیتر فردا را نمی‌دانند. بعد از آن به خبرگزاری‌ها رفتم. با ایسنا شروع کردم. آنجا احساسم این بود چون به لحظه خبر می‌زنیم از رفقای روزنامه نگار خود جلوتر هستیم.

گلزاری درباره سیر تحول در رسانه‌ها و خبر رسانی، ادامه داد: امروز همه ما که هر کدام در رسانه هستیم، احتمالاً مواجه شدیم با فرزندانمان که به ما می‌گویند «این خبر را دیده‌ای؟» و ما می‌گوئیم خیر. مسیر و سرعت خبر تغییر کرده است. از آن روزی که ما در خیابان به رهگذران فخر می‌فروختیم که ما بیش از شما می‌دانیم تا امروز که خانواده و نزدیکان از ما درباره خبری سوال می‌کنند و تو نمی‌دانی؛ یک مسیر دو دهه‌ای طی شده است و واقعیت این است که دچار تغییرات جدی در حوزه خبر هستیم. این مساله در تمام دنیا وجود دارد. ترامپ توییت می‌کند. مردم باید از طریق رسانه‌های رسمی اخبار آمریکا را بدانند یا از طریق توییتترامپ؟. روزنامه نگاران توییت می‌کنند، یکی از منابع خبری در همین مذاکرات و اخبار جنگ توییت روزنامه نگاران بود. بنابراین به گستردگی منبع رسیدیم که ناگزیر است و اصلاً نمی‌توان آن را نادیده گرفت.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به تعدد رسانه‌های منصوب به دولت، اخبار موثق دولت را باید از کدام رسانه، سایت و شبکه اجتماعی دنبال کرد؟، توضیح داد: ما مخلص مردم هستیم از هر کجا دوست دارند اخبار را دنبال کنند. چه بسا همین رسانه شما «آن» از خیلی از رسانه‌های ما جلوتر باشد. چه بسا انسان رسانه‌ها و شهروند رسانه‌ها خبری را منتشر کنند که بسیار جلوتر از رسانه‌های رسمی باشد. قاعده اتفاقاتی که در دنیا افتاده است و میکرو رسانه‌ها آمدند و فضا را از رسانه‌های بزرگ گرفته‌اند و این امر طبیعی است. اما چیزهایی مشخص است. مثلاً منبع اصلی اخبار رئیس جمهور، چه خبر برنامه‌ها و صحبت‌هایی که کرده‌اند و چه خبر انتصاباتی که داشته‌اند و پیام‌هایی که داده‌اند؛ از گذشته سایت "پرزیدنت" بوده است. این سایت رسانه رسمی است که اخبار رئیس جمهور را می‌زند. خود ما در شورای اطلاع رسانی دولت و مجموعه پایگاه اطلاع رسانی دولت تا اخباری از رئیس جمهور در سایت «پرزیدنت» کار نشود ما آن را کار نمی‌کنیم. اما اینکه آیا مردم آن خبر را از آنجا می‌بینند؟، خیر باور ما این نیست که مردم اخبار را خیلی از آنجا ببینند.

پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، رسانه رسمی دولت جمهوری اسلامی ایران است

دبیر شورای اطلاع رسانی دولت درباره پایگاه اطلاع رسانی دولت، افزود: پایگاه اطلاع رسانی دولت رسانه رسمی دولت جمهوری اسلامی ایران است. یعنی توئیتر «پاد» توئیتر رسمی دولت است. شما در رسانه‌ها شاید گاهی ببینید وزیر امور خارجه فلان کشور در توئیتر رسمی دولت آن کشور چیزی گفته است. این همان رسانه رسمی دولت است. اخباری که آنجا قرار می‌گیرد باید به عنوان خبر رسمی دولت جمهوری اسلامی باشد. ایرنا و ایران رسانه هستند و ما و هیچکس نمی‌گوید باید رقیب ایرنا باشیم. ایرنا و ایران کار رسانه‌ای خود را می‌کند. اینجا حوزه رسانه‌ای ما می‌شود و می‌تواند خط خبری‌های متعدد داشته باشد. در رسانه دولتی و غیر دولتی این فضا وجود دارد اما اخبار در رسانه دولتی با ملاحظات بیشتری منتشر می‌شود. گاهی تصمیم بر می‌شود مثلاً روزنامه ایران ملاحظه دولت را تیتر یک کند اما فضای تحریریه در رسانه‌ها همان چیزی است که همه ما می‌دانیم.

گلزاری در پاسخ به اینکه شاهد برخی ناهماهنگی‌ها در اطلاع‌رسانی رسانه‌ها و کانال‌هایی که خود را وابسته به دولت می‌دانند هستیم و آیا از نظر شما مدل اطلاع رسانی در دولت مدل مطلوبی است؟، تصریح کرد: من در انتهای دولت آقای دکتر روحانی به عنوان مدیرکل سخنگو وارد پاستور شدم، در دولت شهید رئیسی هم در شورای اطلاع رسانی دولت بودم و امروز هم در این دولت در شورای اطلاع رسانی حضور دارم. به نظرم این امر همیشه بوده است. واقعیت این است که ما یک نظام جامع ارتباطی را نتوانستیم طراحی کنیم. یکی از اقداماتی که در شورای اطلاع رسانی دولت انجام می‌دهیم آسیب شناسی این موضوع است. یک پراکندگی حوزه‌های اطلاع رسانی، شلختگی در ساختار و یک تداخل شدید در وظایف داریم اما اینها برای امروز نیست و حداقل برای بیش از یک دهه آینده مسائل بوده است و هر روز به خاطر شتاب حوزه رسانه و عقب ماندن نظام اداری از تحولات تکنولوژیک در رسانه، این شکاف عمیق و این مساله بیشتر دیده شده است.

وی افزود: ۱۰ سال قبل ساختار همین بوده است اما چون این شتاب تکنولوژیک وجود نداشت این امر خیلی به چشم نمی‌آمد و قابل کنترل تر بوده است. امروز ساختار همان است، نیروی انسانی همان است و هیچ تحولی در این حوزه رخ نداده است. آسیب شناسی شما دقیق اما قدیمی است. باید عزمی برای اصلاح این امر پیدا کنیم. از سوی دیگر باید دید چه کسی گفتمان دولت را رهبری و هدایت می‌کند؟. این مساله جدی است. اگر کسی حرفی در گوشه‌ای زد و عضوی از یک بخشی از دولت بود آیا این حرف دولت است؟. قطعاً خیر. امروز اگر در مجموعه شما همکاری از شما در یکی از وقایع جاری کشور توییتی بزند و جنجالی بشود آیا شما نمی‌گویید این نظر شخصی و نظر رسانه‌ای ما نیست؟. البته بر سر همین امر نیز در دنیا دعوا است که آیا خبرنگار می‌تواند شخصی توییت بزند یا خیر؟، این امر مختص ما نیست. یک پروتکل جهانی است و درباره آن بحث می‌کنند.

منبع: تسنیم

1011223

سازمان آگهی های پُرسون