چرا پزشکیان می گوید پنجره دیپلماسی باز است؟!

پیام پزشکیان به ایرانیان مقیم خارج از کشور چیزی نداشت که خواننده را متوجه کند چرا این پیام برای ایرانیان خارج از کشور نوشته شده یا چه مفهومی غیر از آن‌چیزی که آنان می‌توانند هر روز از سخنان رئیس‌جمهور یا اخبار بشنوند، در بر دارد.
تصویر چرا پزشکیان می گوید پنجره دیپلماسی باز است؟!

به گزارش سایت خبری پُرسون، روزنامه جوان نوشت: برای همین نه محمل پیام روشن است نه مقصود آن. پیام به یک گروه خاص باید وجهی از ویژگی‌های آن گروه را هدف قرار دهد یا توصیه‌ای که انجام‌شدنی باشد، بدهد یا مطالبه‌ای کند که آن گروه خاص قادر به انجامش باشند. وگرنه یک پیام عمومی می‌شود که می‌توان به همه آن را رساند.

اگر کنجکاوانه در پیام بگردیم، شاید بگوییم این عبارت که «ایستادگی و حمایت و پشتیبانی مردم، امروز سزاوار دیده‌شدن، شنیده‌شدن و سپاسگزاری است» نوعی پیام به ایرانیان خارج از کشور است که در آن کشورها برای هموطنان مقاوم خود تبلیغ کنند، اما وقتی در ادامه می‌گوید «این ایستادگی قطعاً مسئولیت کارگزاران را بیش از پیش سنگین‌تر کرده و انتظارات بحقی را ایجاد نموده است» معلوم می‌شود که مخاطب این پیام هم خود دولت بوده است! البته«انتظارات بحق» که برای مردم ایجاد شده است،یک بحث پرتکرار و مناقشه‌برانگیز دراین روزهاست و کسانی مطرح می‌کنند که به‌خاطرانسجام ملی ایجادشده باید افکارعمومی را در هرحال و هر موقعیت به رسمیت شناخت و برخی دیگر مطالب دیگر می‌گویند.

با این‌حال به‌نظر می‌رسد این پیام که حالا یک مخاطب خاص پیدا کرده و می‌توانست مخاطبان دیگری هم داشته باشد، حرف اصلی‌اش همان است که «پنجره دیپلماسی باز است»!

آقای رئیس‌جمهور یا تنظیم‌کنندگان این بیانیه البته دو پاراگراف بالاتر از بازکردن پنجره دیپلماسی«بی‌اعتمادی به امریکا» را یادآور شده‌اند، اما بعد از بازکردن پنجره توضیحی نداده‌اند که در حیاط دیپلماسی چه می‌بینند که می‌توان «به‌رغم بی‌اعتمادی» به آن امید بست؟!‌

می‌دانیم که دیپلماسی چیزی نیست که حذف‌شدنی باشد.دیپلماسی می‌تواند حتی بخشی از یک جنگ بسیار خصمانه باشد.در طول سخت‌ترین جنگ‌های تاریخ دوطرف از گفت‌وگو با یکدیگر ابا نداشته‌اند. عقلانیت بشری ایجاب می‌کند که این باب را نباید به تمامی بست. یک فایده‌اش این است که دشمن گمان نکند طرف مقابلش سر را چرخانده و جز به جنگ به چیز دیگر فکر نمی‌کند! اما اگر کسانی که دنبال بازنگه‌داشتن پنجره دیپلماسی هستند، تمامی پنجره‌ها و درهای دیگر را به امید رهایی از این پنجره ببندند، یا بدتر از آن، باقی پنجره‌ها را هم باز بگذارند، اما در خیال و نفس خود تنها پنجره واقعی را همین دیپلماسی بدانند، و حتی بدتر از این دو، گمان کنند که دیپلماسی یعنی ریختن طرح دوستی (آن‌هم با کسی که بنای دوستی با شما را ندارد)، این دیگر خیلی خطرناک است! بله بسیار خطرناک است که صلح و دوستی و خرد ایرانی را بخواهید از طریق دیپلماسی پای دو جرثومه ابدی فساد و جنایت یعنی ترامپ و نتانیاهو خرج کنید.

ایرانیان خارج از کشور حتماً چیزهای زیادی از جنایت و تباهی امریکا در نسل‌کشی فلسطینیان می‌دانند و می‌بینند زیرا فضای خارج از ایران نسبت به جنایات امریکا از فضای داخل اگر داغ‌تر نباشد، سردتر هم نیست. بنابراین امید است که پیام رئیس‌جمهور محترم به ایرانیان خارج دست‌کم آنان را نسبت به تردیدهایی که درباره این «پنجره» هست، آگاه کند.

منبع: جوان

1000693

سازمان آگهی های پُرسون