به گزارش سایت خبری پُرسون،
ورود دستگاه قضایی برای رفع موانع ثبت جهانی قلعه فلکالافلاک
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح لرستان از ورود دستگاه قضایی برای رفع موانع ثبت جهانی قلعه فلکالافلاک خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، در اجلاس چهلوهفتم یونسکو که ۲۰ تیرماه سال جاری در شهر پاریس برگزار شد ۵ غار تاریخی و یک پناهگاه سنگی متعلق به دره خرم آباد استان لرستان در فهرست آثار میراث جهانی یونسکو ثبت شدند و ۲ اثر قلعه و پل شکسته به دلیل وجود برخی ایرادات از ثبت در فهرست این سازمان بازماندند.
اعمال مدیریت یکپارچه اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بر قلعه فلکآلافلاک و آزادسازی حریم قلعه از جمله ایرادات وارده از سوی سازمان جهانی یونسکو در مسیر ثبت جهانی این قلعه است که قوه قضائیه با ایجاد همکاری و همافزایی بین دستگاهی در صدد رفع این ایرادات برآمده تا در اجلاس سال آینده سازمان جهانی یونسکو شاهد ثبت جهانی قلعه فلکالافلاک نیز باشیم.
۱۹ بهمن ماه سال گذشته در جریان سفر رئیس قوه قضائیه به استان لرستان، با حکمیت و ورود رئیس سازمان قضائی نیروهای مسلح، تفاهم نامهای بین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای آزادسازی حریم قلعه فلکالافلاک به منظور ثبت جهانی مجموعه تاریخی، منعقد شد.
براساس تفاهمنامه منعقد شده میان سپاه استان لرستان و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان که با ورود دستگاه قضائی انجام شد، بنا شد اقدامات لازم جهت تأمین نظر یونسکو به منظور ثبت جهانی قلعه تاریخی فلک الافلاک انجام شود.
در همین راستا، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان پس از ۱۱ سال، مجدداً به محل قبلی خود در دامنه قلعه فلک الافلاک بازگشت.
امیر هوشنگ فتحی رئیس سازمان قضائی نیروهای مسلح استان لرستان در این رابطه اظهار کرد: سازمان جهانی یونسکو برای ثبت جهانی قلعه فلکالافلاک یک سری موانع و پیش شرطها را اعلام کرده بود و اداره کل میراث فرهنگی استان لرستان باید این موانع را مرتفع میکرد. اولین شرط سازمان جهانی یونسکو برای ثبت جهانی این قلعه اعمال مدیریت یکپارچه اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بر دامنه قلعه تاریخی فلکالافلاک بود.
وی افزود: مانع دیگری که از ناحیه این سازمان مطرح شده بود آزادسازی حریم قلعه فلکالافلاک بود که در حال حاضر این منطقه در اختیار سپاه حضرت ابوالفضل (ع) استان استان است.
رئیس سازمان قضائی نیروهای مسلح استان لرستان تصریح کرد: قوه قضائیه در جریان این موضوع قرار گرفته بود و از طرفی به این موضوع واقف بود که ثبت جهانی این قلعه یکی از مطالبات به حق و جدی مردم استان است. بر این اساس در آستانه سفر ریاست قوه قضائیه و اعضای شورای عالی قضائی به استان لرستان که در بهمن ماه ۱۴۰۳ انجام شد این موضوع توسط ریاست قوه قضائیه بررسی شد.
وی ادامه داد: با توجه به خواست عمومی مردم استان و با عنایت به اینکه حریم قلعه فلکالافلاک در اختیار سپاه حضرت ابوالفضل (ع) استان بود، حکمیت این موضوع به سازمان قضائی نیروهای مسلح محول شود. بر این اساس شورای عالی قضائی آزادسازی حریم قلعه فلکالافلاک را در دستور کار قرار داد و آن را مصوب کرد.
فتحی تاکید کرد: در این مصوبه امورات جاری روند آزادسازی این قلعه به سازمان قضائی نیروهای مسلح سپرده شد و با ورود رئیس سازمان قضائی نیروهای مسلح به این موضوع تفاهمنامهای با سپاه پاسداران منعقد و در این تفاهمنامه دو بند مهم گنجانده شد.
وی یادآور شد: براساس بند اول این تفاهنامه و به منظور تحقق یکی از پیششرطهای سازمان جهانی یونسکو، اعمال مدیریت یکپارچه اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بر قلعه فلکالافلاک با قید فوریت در دستور کار قرار گرفت. در این راستا سازمان قضائی نیروهای مسلح استان لرستان ضمن رایزنی با مسئولان مربوطه، بازدیدهای میدانی مستمر از این مجموعه را در دستور کار قرار داد و بند اول این تفاهمنامه در تاریخ ۱۳ خرداد ماه ۱۴۰۴ عملیاتی شد و اعمال مدیریت یکپارچه اداره کل میراث فرهنگی بر دامنه قلعه فلکالافلاک محقق و این مانع در مسیر ثبت جهانی قلعه مرتفع شد.
وی خاطر نشان کرد: بند دوم تفاهمنامه مذکور مربوط به آزادسازی حریم قلعه فلکالافلاک توسط سپاه پاسداران بود. در حال حاضر سایت سپاه که بناست با آزادسازی حریم قلعه در آن منطقه مستقر شود از پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی برخوردار است. بازدیدهایی نیز از سایت جدید محل استقرار سپاه استان به عمل آمده است. جلسات متعددی با مسئولان سپاه پاسداران استان داشته و گزارشهای از سوی این مسئولان ارائه شده و امیدواریم قبل از موعد مقرر در تفاهمنامه، فرایند انتقال سپاه به مکان جدید و آزادسازی حریم قلعه اتفاق بیفتد.
وی افزود: امیدواریم با انتقال فرماندهی سپاه استان به مکان جدید، مردم غیور و انقلابی استان شاهد ثبت جهانی شاهد ثبت جهانی این قلعه ارزشمند در سازمان جهانی یونسکو باشند و به موازات ثبت جهانی این قلعه شاهد توسعه فرهنگی و اقتصادی و جذب گردشگران داخلی و خارجی در استان باشیم و بخشی از جوانان مستعد و تحصیلکرده استان در کنار این رونق گردشگری مشغول به کار شوند.
منبع: مهر