اردکانی:

کم‌بارش‌ترین دوره ۶۰ سال اخیر را تجربه می‌کنیم

مدیرعامل آبفای تهران، سال آبی جاری را کم‌بارش‌ترین سال این استان در ۶۰ سال اخیر عنوان کرد و از فراهم شدن نصب لوازم کاهنده مصرف در منازل مشترکان تهرانی با امکان پرداخت اقساط یک ساله خبر داد.
تصویر کم‌بارش‌ترین دوره ۶۰ سال اخیر را تجربه می‌کنیم

به گزارش سایت خبری پُرسون، محسن اردکانی مدیر عامل آبفای تهران با بیان اینکه تغییر اقلیم به یک موضوع جهانی تبدیل شده و سرزمین پهناور ایران به‌ویژه پایتخت نیز متأثر از دگرگونی‌های اقلیمی است، گفت: کاهش بارش‌ها، افزایش دما و تغییر در پراکنش مکانی و زمانی بارش‌ها از پیامدهای تغییر اقلیم است.

به‌گفته وی، متأثر از این موضوع، استان تهران برای نخستین بار در دوره آماری درازمدت، پنجمین خشکسالی پیاپی را تجربه می‌کند و در این مدت، میزان بارش‌های سالانه به کمتر از میانگین بلندمدت (۲۸۰ میلی‌متر در سال) رسیده است.

وی افزود: میزان بارش‌های استان تهران در سال آبی جاری که حدود ۱۰ ماه از آن سپری شده، به ۱۴۹ میلی‌متر یعنی حدود ۴۵ درصد بارش‌های سالانه کاهش یافته و این میزان در مقایسه با سال کم‌بارش گذشته نیز ۳۵ درصد افت داشته است.

اردکانی حجم کنونی آب موجود در سدهای تهران را متأثر از کم‌بارش‌های سال آبی جاری، کمتر از ۲۰ درصد اعلام و تصریح کرد: در چنین شرایطی مؤثرترین راهکار برای سازگاری با خشکسالی و کم‌بارشی‌ها، مدیریت مصرف و کاهش دستکم ۲۰ درصدی در مصارف مشترکان است.

وی اظهار داشت: سهم هر شهروند تهرانی بر اساس الگوی مصرف روزانه ۱۳۰ لیتر تعیین شده حال آنکه متوسط مصرف هر شهروند تهرانی هم‌اکنون ۲۵۰ لیتر در شبانه‌روز است و کاهش دستکم ۲۰ درصدی مصرف در گذر از شرایط سخت کم‌آبی بسیار مؤثر خواهد بود.

مدیرعامل شرکت آبفای استان تهران با بیان آنکه تمرکز اصلی برنامه‌های این شرکت در تأمین آب شهروندان بر روی برنامه‌های مدیریت توزیع و به‌ویژه مدیریت مصرف متمرکز شده است، گفت: در بخش مدیریت توزیع، اجرای پروژه‌هایی نظیر طرح بزرگ رینگ تهران موسوم به قمر بنی هاشم که تاکنون نزدیک به ۱۴۰ کیلومتر از ۱۷۰ کیلومتر آن اجرا شده است و توسعه طرح اسکادا و تله‌متری و مخازن و فشارسنج‌های محلی در حال انجام است.

وی یکی از برنامه‌های مدیریت توزیع را همگن‌سازی فشار شبکه آب در مناطق مختلف پایتخت اعلام و تصریح کرد: با توجه به اختلاف ارتفاع ۸۰۰ متری بین پایین‌ترین و بالاترین نقطه شهر تهران، نسبت به استفاده از تجهیزات جدید برای همگن‌سازی فشار شبکه در تمامی مناطق اقدام کرده‌ایم ضمن آنکه مشترکان می‌توانند با نصب مخزن در طبقه همکف یا طبقات زیرزمین و تعبیه پمپ پس از آن، از فشار آب مناسبی حتی در مجتمع‌های مسکونی انبوه‌نشین و دارای ۲۰ طبقه و بیشتر برخوردار شوند.

وی مدیریت مصرف را یک همکاری و فعالیت جمعی و فرابخشی خواند و افزود: افزون بر تمامی دستگاه‌ها و بخش‌های اجرایی و خدماتی، مردم نقش اصلی را در موضوع مدیریت مصرف ایفا می‌کنند که می‌توان با انجام راهکارهای ساده نظیر کاهش پنج دقیقه‌ای مدت استحمام، استفاده از ظرفیت کامل ظرفشویی‌ها و لباسشویی‌ها، پرهیز از نظافت حیاط و اماکن عمومی با آب شرب و نصب لوازم کاهنده مصرف، به میزان قابل توجهی در مصرف آب صرفه‌جویی کرد.

اردکانی با تاکید بر لزوم فرهنگ‌سازی و فعالیت‌های ترویجی آموزش‌محور به شهروندان توسط شرکت آبفای استان تهران، از فراهم شدن امکان خرید اقساطی لوازم و شیرآلات کاهنده مصرف توسط مشترکان تهرانی خبر داد و گفت: شرکت آبفای استان تهران آمادگی دارد در صورت درخواست مشترکان، این تجهیزات و لوازم را به صورت اقساط یک ساله در اختیار مشترکان قرار دهد.

مدیرعامل شرکت آبفای استان تهران همچنین درباره قبوض جدید آب و گلایه برخی شهروندان در این خصوص، اظهار داشت: رژیم صهیونی در جنگ تحمیلی اخیر، بدون در نظر گرفتن هیچ قداستی، از هرگونه رفتار کثیف در تهاجم‌های خود کوتاهی نکرد و به دنبال آن بود که از مامورنماهای قرائت کنتور برای تحقق اهداف پلید خود سوء‌استفاده کند.

وی مأموران قرائت کنتور شرکت‌های آب و فاضلاب را مورد اعتماد و اطمینان شهروندان خواند و و افزود: برای جلوگیری از سوءآستفاده‌های دشمن صهیونی، فعالیت مأموران قرائت کنتور شرکت آبفای استان تهران به مدت ۱۰ روز متوقف شد و با عادی شدن شرایط و حاکم شدن آرامش، قبوض جدید مشترکان عزیز تهرانی بر مبنای مصارف دوره مشابه سال گذشته محاسبه و صادر شد.

اردکانی ادامه داد: با این حال، چنانچه پرداختی مشترکان بیش از مصارف آنان در قبوض جدید باشد، در حساب بستانکاری آنان منظور و در دوره بعدی محاسبه می‌شود و چنانچه مشترکی نسبت به مبلغ قبض خود معترض باشد، می‌تواند با ثبت اعتراض در سامانه ۱۲۲ و یا مراجعه به نواحی شرکت‌های آبفا اعزام مأمور قرائت کنتور، نسبت به دریافت قبض جدید و پرداخت آب‌بها متناسب با میزان مصرف واقعی اقدام کند.

وی همچنین دلیل اختلاف آب‌بهای امسال با مصارف مشابه پارسال را افزایش قانونی تعرفه‌ها در سال جاری اعلام و تصریح کرد: با توجه به اینکه شرکت‌های آب و فاضلاب خودگردان بوده و اعتبار چندانی برای تأمین هزینه‌های جاری و عمرانی خود دریافت نمی‌کنند، سالانه رقمی با میزان تعرفه‌ها افزوده می‌شود اما این افزایش، کمتر از میزان تورم رسمی کشور اعمال شده است.

به‌گفته وی، مشترکان تهرانی برای اینکه متحمل افزایش پلکانی تعرفه‌های آب‌بها نشوند، مصارف خود را به دامنه الگوی مصرف نزدیک‌تر کنند که در این زمینه نصب لوازم و تجهیزات کاهنده مصرف به آنان توصیه می‌شود.

منبع: تسنیم

1000499

سازمان آگهی های پرسون