ابهری در گفت‌وگو با پرسون؛

هیچ کسی به قصد طلاق، ازدواج نمی کند/ اصل مهم در طلاق جوانان، دولت است

یک جامعه شناس گفت: علت بالا رفتن طلاق در استان البرز تنوع بافت فرهنگی است. استان البرز دارای بخش روستایی، کشاورزی و بخش مهاجری است و در تهران نیز وضع به همین شکل است.

به گزارش پرسون، اعتیاد، خیانت، بیکاری و عدم مسئولیت پذیری جز اصلی‌ترین دلایل طلاق در کلان‌شهرها است. آمارها حاکی از آن است که در دهه اخیر درصد طلاق بسیار بالا رفته، به طوری که می‌گویند در شهرها از هر 3 ازدواج، یکی به طلاق منجر می‌شود که متاسفانه پیامدهای جبران‌ناپذیری را به دنبال خواهد داشت. طبق آمار منتشر شده میزان طلاق در استان البرز و تهران در سال 98 به طرز عجیبی افزایش داشته است.

در این راستا دکتر مجید ابهری آسیب شناس و رفتارشناس اجتماعی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی پرسون در خصوص افزایش آمار طلاق در استان تهران و البرز گفت: طلاق یعنی پایان دادن اختیاری به روابط زناشویی با توجه به دلایل مختلف؛ طلاق دلایل مختلفی دارد.

ابهری ضمن اشاره به دلایل مختلف طلاق بیان کرد: گاهی طلاق ها به دلیل مشکلات محیطی هستند. همانند گرانی، تورم، بی کاری، بالا بودن هزینه های زندگی... همچنین طلاق گاهی به دلیل مشکلات رفتاری همچون پرخاشگری، کوتاه بودن مدت آشنایی، ضعف برقراری تفاهم، فقدان مدیریت هیجان های رفتاری، عدم شباهت فرهنگی، دینی و فرهنگ اجتماعی می باشد.

وی ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر به علت مشکلاتی که گفته شد و کوتاه بودن زمان آشنایی قبل ازدواج طلاق ها دارای آمار صعودی هستند مخصوصا درتهران و البرز چرا که استان البرز شهری مهاجر پذیر است و از تمام ایران بلکه دنیا در آنجا ساکن هستند.

این جامعه شناس در ادامه گفت: علت بالا رفتن طلاق در استان البرز تنوع بافت فرهنگی است. استان البرز دارای بخش روستایی، کشاورزی و بخش مهاجری است. در تهران نیز وضع به همین شکل است از تمام ایران گروه های فرهنگی و قومی و دینی در تردد دارند. بنابر این باید توجه داشته باشیم که در وقوع طلاق عدم سنخیت فرهنگی و مشکلات رفتاری از دلایل اصلی طلاق است.

ابهری تصریح کرد: زندگی در تهران و شهرهای بزرگ به خاطر آلودگی‌های تنفسی که سبب بالارفتن درجه پرخاشگری و خشم می‌گردد. آلودگی های صوتی که عصبانیت و ضعف مدیریت هیجان های رفتاری را به دنبال دارد در امر طلاق تاثیرگذار است. درگیری‌ها و تقابل رفتاری در تهران و شهرهای بزرگ شاید دو برابر شهرهای کوچک و روستا ها باشد.

این جامعه شناس در پایان تأکید کرد: هیچ کس به قصد طلاق سر سفره عقد نمی نشیند. هیچ کس با هدف طلاق، ازدواج نمی کند و بلکه ضعف مدیریت رفتار در زندگی موجب طلاق می شود. نهاد های دولتی هیچ قدمی در جهت حل مشکلات جوانان برنمی دارد. جوان با یک حقوق اگر تازه مشغول به کار باشد نمی‌تواند خانه ای اجاره کند یا خانه ای که مناسب باشد تهیه کند. همین باعث بروز اختلاف می شود. وقتی همسرش نتواند در سال یک مانتو بخرد همین باعث بروز اختلاف می شود. پس به یاد داشته باشید هیچ پسر یا دختری به قصد طلاق سر سفره عقد نمی نشیند.

231904

نظرات شما ( 1 نظر )

اکبرمحمدی |
چهارشنبه 22 بهمن 139923:56
بهتراست‌قبل‌از‌ازدواج‌.خانواده های‌دوطرف‌مدتی‌باهم رفت‌وآمد‌کنند‌.وبااخلاق‌‌ونوع‌زندگی‌هم‌بیشتر‌آشنا‌شوند.اگه‌باهم‌تفاهم‌داشتند‌.ازدوج‌کنند‌که‌بعداختلاف‌پیدا‌نشود‌که‌به‌طلاق‌‌ختم‌‌شود 11