واکنش رئیس فراکسیون محیط زیست به قطع درختان در کرخه؛

«ابرویی که درست نشد و چشمی که کور شد»

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی در صفحه اینستاگرام خود با انتقاد از قطع غیرکارشناسی ۲ هزار درخت در کرخه خوزستان از تذکر جدی به وزارت راه‌وشهرسازی و پیگیری این موضوع توسط فراکسیون محیط زیست مجلس خبر داد.

به گزارش سایت خبری پرسون، سمیه رفیعی، رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود از تعبیر «ابرویی که درست نشد و چشمی که کور شد» برای قطع غیرکارشناسی ۲ هزار درخت در کرخه خوزستان استفاده کرد.

وی در این پیام گفته است: «قطع غیرکارشناسی ۲ هزار اصل نهال درخت در کرخه خوزستان به بهانه مقابله با سیل نهایت سوء تدبیر بود.»

وی عنوان کرده: «باید بگوییم این سری از اقدامات در روش‌های نوین جهانی مقابله با سیل منسوخ شده است و بیشتر به یک طنز تلخ شبیه است تا یک راهکار و این موضوع را به وزارت راه متذکر شدم و پیگیر آن نیز خواهم بود.»

در روزهای گذشته روزنامه ایران با انتشار گزارشی با عنوان «قطع ۲۰۰۰ درخت پارک ملی کرخه برای جلوگیری از وقوع سیل !» نسبت به تصمیم ستاد مدیریت بحران استان خوزستان مبنی بر قطع ۳ هزار درخت دیگر نیز هشدار داده بود.

در این باره فرشید ساعی، کارشناس محیط زیست در گفت‌وگو با پرسون تاکید کرد: این منطقه قبلا زیستگاه طبیعی گوزن زرد ایرانی بوده و اکنون نیز طرح احیای این گونه ارزشمند با یک سرعت نه چندان قابل قبول در حال انجام است و هرگونه مداخله غیرکارشناسی در این منطقه می‌تواند تبعات جبران‌ناپذیری داشته باشد.


بیشتر بخوانید؛

کاشت 900 اصله نهال، رای دادگاه برای متهمان قطع درخت در کلاله گلستان


وی با اشاره به اینکه در هیچ کجای دنیا برای جلوگیری از سیل درختان را قطع نمی‌کنند، افزود: تجربه‌های جهانی نشان می‌دهد که راهکار اصلی مقابله با بلایای طبیعی تقویت توان بوم‌شناختی و اکولوژیکی منطقه است نه احداث سازه‌هایی که هیچ سنخیتی با طبیعت ندارد.

ساعی تصریح کرد: این موضوع قطعا مورد تایید کارشناسان محیط زیست نبوده و مسوولان تصمیم‌گیر باید پاسخگوی این اقدامات نادرست و غیرعلمی باشند.

مقامات محیط زیست استان خوزستان از توقف کوتاه این پروژه با دستور مقامات قضایی و پیگیری این سازمان خبر دادند اما با پیگیری متولیان پروژه ادامه عملیات احداث سیل بند با دستور تبرئه دادگاه در حال انجام است.

به عقیده بسیاری از کارشناسان محیط زیست عدم توجه به اسناد بالادستی، اجرایی نشدن طرح‌های آمایش سرزمین و تصمیمات لحظه‌ای و غیرکارشناسی مدیران و سیاستگذاران کلان از علل اصلی بی‌توجهی به محیط زیست است که تبعات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی آن در آینده نه چندان دور گریبان‌گیر کشور خواهد شد

گزارش از مسعود لاهوت

226556