لطیفی در گفتگو با پرسون:

کالا باید از ثبت سفارش تا مصرف در یک سامانه کنترل شود

سخنگوی گمرک ایران اظهار داشت: در راستای دستور رئیس جمهور برای اینکه کالا از ثبت سفارش تا مصرف تحت یک سامانه کنترل شود مباحث کارشناسی با چند دستگاه به وزارت فناوری اطلاعات ای سی تی و وزارت صمت و گمرک جمهوری اسلامی ایران شروع شده تا بتوانیم روش های قانونی را دنبال کنیم و تخطی از قانون رخ ندهد.

سید روح الله لطیفی، سخنگوی گمرک ایران در گفتگو با خبرنگار پرسون، در بحث موضوع سامانه شفافیت توزیع کالا گفت: چند سامانه در حوزه تجارت فعال هستند که هر کدام بر اساس قوانین شکل گرفتند و موارد مرتبط با حوزه تجارت و تجارت خارجی را بر اساس وظایف قانونی ثبت می‌کنند.

روح الله لطیفی اظهار داشت: در راستای دستور رئیس جمهور برای اینکه کالا از ثبت سفارش تا مصرف تحت یک سامانه کنترل شود مباحث کارشناسی با چند دستگاه به وزارت فناوری اطلاعات ای سی تی و وزارت صمت و گمرک جمهوری اسلامی ایران شروع شده تا بتوانیم روش های قانونی را دنبال کنیم و تخطی از قانون رخ ندهد.

سخنگوی گمرک ایران افزود: این موضوع در یک درگاه برای کسانی که درگیر تجارت هستند و حتی مردم باید قابل پیگیری باشد در همین جهت جلسات با محوریت وزارت آی سی تی شروع شده و محدودیت‌های فنی قانونی و موارد در حال بررسی هستند. همچنین حدود سه حوزه از آن مورد بررسی ویژه قرار دارد تا راهی پیدا شود و این موضوع از طریق یوزرها و مردم دنبال شود و یک درگاه واحد در حوزه تجارت باشد.

لطیفی خاطر نشان کرد: خدمات انتقال و دریافت دیتا صرفاً از یک سامانه باشد یا خیر یکی از موضوعاتی است که بعضی از دستگاه های مرتبط استنادات قانونی دارند که باید پوستر و شکل که قرار ورود پیدا کند از یک درگاه باشد.

وی ادامه داد: اما سرورها و سامانه‌ها هر دستگاه چون بصورت قانونی شکل گرفته است باید همه ی دیتاها به آن فروارد شود و ارتباط بین سرورها و اطلاعات قابل رصد برای ناظرین، یوزرها و دستگاه‌های نظارتی باشد.

مجوزهای قانونی در حوزه تجارت خارجی

سخنگوی گمرک ایران گفت: موضوع دوم مجوزهای قانونی که در حوزه تجارت خارجی و طبق قانون تجارت خارجی اسناد مرتبط با جمهوری اسلامی ایران است که باید از دستگاه های مرتبط مثل نباتات، استاندارد سازمان انرژی اتمی یا سازمان‌های مرتبط برای تشخیص ماهیت کالا، کیفیت کالا و مجوزهای قانونی برای کالا که در حال حاضر نیز سامانه‌هایی در گمرک وجود دارد و سالها فعال بوده است کار کنند.

لطیفی افزود: اگر این طرح را دوباره حذف کنند ممکن است هزینه‌های زیادی را بر کشور تحمیل و خطاهای زیادی هم داشته باشد و این را نیز بررسی کنند که از چه راهی برای اینکه همان سامانه های قبلی باشد و هم از همان درگاه واحد باشد ثبت شود.

وی همچنین تشریح کرد: بحث کدینگ و دیتا مدل که این داده ها با چه مدل استانداردی در کنار هم شکل بگیرند و قابل رصد باشد مهم است زیرا سازمان‌های جهانی کدهای بین المللی دارند و سازمان هایی مثل گمرک بر اساس یکسری پروتکل ها و روش ها و کدهای بین‌المللی قابل تعریف و در کنار سازمان جهانی گمرک هستند و اینکه چگونه این کدهای قابل رصد داخلی و یا همیشه قابلیت کنار هم گرفتن داشته باشند.

سخنگوی گمرک ایران گفت: در حال پیگیری هستیم و امیدواریم که بعد از این جمع‌بندی این اتفاق بیفتد همه دستگاه ها اعتقاد دارند که کاربر نباید دچار سردرگمی شود و باید از یک مسیر کل فرآیند را بتواند دنبال کند و پشتیبان ها سرورها و سازمان های مرتبط آنها چگونه در این صف آرایی مثل کشورهای دیگر در دنیا قرار می گیرند. اگرچه در دنیا برای مدیریت خدمات واحدهای خدمات دهنده روش ها و مدل های خودشان را به صورت لگویی در کنار هم دارند که ترکیبی از آنها خدمات واحد و پنجره واحد ایجاد می شود.

207597