جهانگیر الماسی در گفتگو با پرسون:

بدون هیج اطلاعی ما را ممنوع الکار کرده اند/ آقای زم گفتند که الماسی طاغوتی است

جهانگیر الماسی بازیگر سریال «پس از باران» گفت: زمانی که آقای زم در حوزه هنری بود، نمیدانم چرا گفتند که الماسی طاغوتی است، رفتم پیششان گفتم چرا این حرف را می زنید؟ پدر من کارمند راه آهن بوده است و برای اینکه امرار معاش کند مجبور بودیم در زمستان از زنجان به اهواز سفر کنیم.

جهانگیر الماسی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ و هنر پرسون، پیرامون نحوه ورود خود به عرصه بازیگری گفت: من پیش از تئاتر در خیلی از مشاغل مهم کشور حضور داشتم، اما در یک سنی بنا به دلایلی تصمیم گرفتم علاقه کودکی ام را دنبال کنم و سراغ تئاتر رفتم و پس از چندی تصمیم گرفتم حتی به عنوان کارمند استخدام اداره تئاتر شوم.

وی در همین راستا ادامه داد: من به همراه قطب الدین صادقی با هم برای استخدام رفتیم و در تلویزیون سال 1358 یکی دو تا از متن های من را خواندند و تئاترهای من را دیدند و از آنها خوششان آمد و به بنده پیشنهاد کار دادند و در آن زمان سریال «همشهری» را با حضور داریوش مودبیان، فردوس کاویانی، سوسن تسلیمی، پرویز پورحسینی، سیاوش طهمورث و ... جلوی دوربین بردیم که بسیار با استقبال مواجه شد و پس از آن نیز اولین تله تئاتر بعد از انقلاب را با نام «ستارخان» را کار کردم که به شدت مورد توجه امام راحل (ره) قرار گرفت.

الماسی در ادامه افزود: اما پس از آن به دلیل کارشکنی های بعضی از دوستان ما را از تلویزیون دور کردند و به ما اتهامات سیاسی زدند، اما من همیشه عرض کرده ام که من راه خودم را میروم و کاری به سیاست ندارم، با اینکه رشته علوم سیاسی خوانده ام اما سیاست علم خودش را می خواهد و کسی که در عالم هنر است نمی تواند جزء سیاستمدارها و گروه های سیاسی باشد، باید این آزادی فکر و قلم و اندیشه را در خود احساس کند که حتی آن گروهی که به آن علاقه دارد را نیز نقد کند.


بیشتر بخوانید؛
گفتگو با پوریا رحیمی سام: زندگی هنرمندان در حال نابودی است / سالن تئاتر از واگن مترو خطرناک تر نیست
گفتگو با خشایار راد: تولیدات و پیشنهادات کاری در ایام کرونا کم شده است


این بازیگر سینما و تلویزیون در خصوص آخرین وضعیت فعالیت‌های خود در عرصه بازیگری اظهار کرد: فعلاً که اجازه کار ندارم و بدون هیج اطلاعی ما را ممنوع الکار کرده اند و 14 سال است که به بنده اجازه کار نمیدهند، اما به صورت مستقیم نمی گویند که اجازه فعالیت ندارم و متاسفانه یک عده ای از ما خوششان نمی آید و جلوی پای ما سنگ می اندازند.

بازیگر سریال «پس از باران» در پاسخ به اینکه آیا طرحی را به سازمان برای ساخت ارائه کرده است یا خیر، گفت: من پس از این همه سال فعالیت که نباید طرح ببرم، مثل همه هنرمندان که دعوت به کار می شوند باید ما را نیز صدا کنند، در این سالهای فعالیت دیگر حوزه تفکر و بینش من مشخص شده است.

وی ضمن انتقاد از نگاه تبعیض آمیز موجود در بخش فرهنگ کشور، تصریح کرد: چطور آقای حاتمی کیا که بیشتر اهل فیلمسازی اکشن است برای ساخت فیلم حضرت موسی دعوت به کار می شود و آن همه امکانات در اختیارش قرار می دهند، ما آن امکانات را نمی خواهیم بگویند ما اینقدر پول به شما میدهیم شما بروید این فیلم را بسازید هزار تا هم ناظر و تهیه کننده مالی برای پروژه قرار دهند.

کارگردان فیلم «رنج و سرمستی» در خصوص وضعیت فیلمش اظهار کرد: یک فیلم سینمایی به نام «رنج و سرمستی» در خصوص دفاع مقدس ساخته ام که سالهاست توقیف است، پس از چند مدت فیلم من را به کیانوش عیاری سپردند که آن هم یک تدوین دیگری انجام داد و دیگر آن فیلم من نیست، هرچقدر به دوستان گفتم ده روز به من فرصت دهید تا فیلم را آماده کنم، اما گوش دوستان بدهکار نبود.

این بازیگر سینما و تلویزیون درباره بودجه فیلم «رنج و سرمستی» و دستمزد کارگردانی خود در این فیلم عنوان کرد: برای ساخت این فیلم در هفت شهر برآورد ما 500 میلیون تومان بود که البته تهیه کننده ما تا یکسال و نیم بعدش نیز برای ساخت این فیلم بالغ بر 2 میلیارد پول گرفت، البته من این کارها را بلد نیستم و برای 5 سال کارکرد در این پروژه 50 میلیون دستمزد گرفتم که اسنادش هم موجود است و در نهایت ارشاد نیز20 میلیون به عنوان حسن انجام کار به بنده دادند.

وی در همین راستا افزود: در کل بنده برای این همه فعالیت 70 میلیون تومان دستمزد گرفتم و 140 دقیقه راش دست نخورده تحویل دادم، یعنی روزی 18 دقیقه فیلمبرداری کردم آن هم بدون دستیار و حتی زمانی که عوامل پروژه خواب بودند من به مراکز مختلف سر میزدم تا برای پروژه امکانات بگیرم.

بازیگر سریال «هزاردستان» درخصوص بازپخش سریال ها از تلویزیون اظهار کرد: چرا فیلم های «سالهای برف و بنفشه»، «ایستادن در باد»، «عاشق فقیر» پخش نمی شود و به جای آنها سریال «پس از باران» که آن هم سریال خوبی است بارها پخش می شود، گویا دوستان با آدمها مشکل دارند.

جهانگیر الماسی در خصوص وضعیت معیشتی هنرمندان در این روزها و حمایت مسئولان ذیربط اذعان کرد: هیچ حمایتی از هنرمندان نشده است تنها یک حمایت تحت عنوان هنر کارت از هنرمندان به عمل آمده است که مبلغی بین 1/5 الی 5 میلیون واریز کرده اند، ما هم مثل همه برای خرید نان و گذران زندگی باید کار کنیم، الان صاحب خانه میخواهد من را از خانه بلند کند چون چند ماه هست اجاره خانه نداده ام، البته بعضی از افراد که با ارتباطات وارد این عرصه شده اند وضعشان خوب است.

وی در همین راستا ادامه داد: من برای همه دوستان در سعادت آباد خانه تهیه کرده ام، از مقام معظم رهبری و آقای هاشمی و آقای کرباسچی خواهش کردم و برای همکاران خانه فراهم کردم اما الان خودم مستاجر هستم.


بیشتر بخوانید؛
گفتگو با عزت الله مهرآوران: آینده سیاهی برای تئاتر متصور هستم / وقتی توان زنده نگهداشتن تئاتر را نداریم چه نیازی به برگزاری جشنواره است
گفتگو با سیروس میمنت: از همکاران تقاضا دارم غم مردم را صد چندان نکنند


این بازیگر سینما در ادامه افزود: من با ماهی دو میلیون و دویست هزار تومان در حال گذران زندگی هستم و به صاحبخانه و خیلی از دوستان بدهکار هستم، من پنجاه سال تجربه دارم و اگر هر سال یک صفحه یادگرفته باشم، در این سالیان 50 صفحه یاد گرفته ام که می توانم در اختیار هنرجویان قرار بدهم، اما متاسفانه نظام ارزشی ما عوض شده است، در زمان ما و هم نسل های من با یک نظام ارزشی بزرگ شده ایم که در آن دانایی، فهم، شعور، زیبایی شناسی و ... جزء نظام ارزشی بود.

بازیگر سریال «کوچک جنگلی» درباره اختلافاتش با محمد علی زم اذعان کرد: زمانی که آقای زم در حوزه هنری بود، نمیدانم چرا گفتند که الماسی طاغوتی است، رفتم پیششان گفتم چرا این حرف را می زنید؟ پدر من کارمند راه آهن بوده است و برای اینکه امرار معاش کند مجبور بودیم در زمستان از زنجان به اهواز سفر کنیم.

وی در همین راستا ادامه داد: یکی از نهادهای دولتی به استناد همین حرف های آقای زم، زمینی که عمه همسر به او داده بود و ما میخواستیم آن را بفروشیم و یک خانه دو خوابه بخریم تا از مستاجری نجات پیدا کنیم را بالا کشید و ما 16 سال است که در حال جنگیدن برای به دست آوردن زمین خودمان هستیم.

بازیگر فیلم سینمایی «خروج» ضمن انتقاد از دستمزدهای بازیگران اظهار کرد: چرا در حرفه خودمان من با این سابقه باید یک ریال بگیرم و آقای فلانی باید چند میلیون بگیرد، چه کسی این مبالغ دستمزدها را تعیین می کند.

وی ضمن انتقاد از تولید بعضی از سریال ها در تلویزیون عنوان کرد: سریال پایتخت چه حُسن و ارزشی دارد که کشور به آن نیاز داشته باشد و باید مجدد تولید شود؟ طبیعتاً منافع یکسری دوستان در آن است که باید فصل های بعدی اش تولید شود.

جهانگیر الماسی در پایان به عنوان کلام پایانی خاطر نشان کرد: من دو فیلم مستند ساختم اما متاسفانه به گونه ای آنها را نمایش دادند که کسی آنها را مشاهده نکرده است، فیلم مستند «زائرانه» که در بندر عباس تولید کردیم درباره دبیر شهیدی به نام عبدالحسین عمرانی است که با داشتن چهار فرزند وظیفه خودش دانست و عازم جبهه شد و در منطقه فاو به شهادت رسیدند.

این بازیگر تشریح کرد: در این فیلم 45 دقیقه ای عقبه فرهنگی اجتماعی که باعث شده این فرد بزرگوار در آن رشد کند را به همراه شخصیت فردی و آرمان هایش را به نمایش گذاشته ام، اما از هرکسی که میپرسم این فیلم را تماشا نکرده است و از مسئولین خواهش می کنم این فیلم را مجدد پخش نمایند.

228483