محیط زیست

با پرسون از مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های خبری سرویس محیط زیست باخبر شوید.

مهمترین اخبار

تالاب‌ها و آب‌بندان‌های مازندران این روزها میزبان پرندگان مهاجری هستند که از مناطق سردسیر سیبری به‌دنبال امنیت و تغذیه به شمال کشور آمده‌اند.
سخنگوی استانداری تهران با اشاره به شرایط حساس شبکه توزیع آب در پایتخت اعلام کرد که کاهش فشار آب در برخی مناطق تهران همچنان ادامه خواهد داشت. به گفته وی، این اقدام با هدف حفظ پایداری شبکه، جلوگیری از بروز اختلال گسترده و مدیریت مصرف در شرایط فعلی اتخاذ شده است.
رئیس سازمان توسعه و بهره‌برداری فناوری‌های نوین آب‌های جوی وزارت نیرو با تأکید بر اینکه بارورسازی ابرها منجر به «خلق بارش» نمی‌شود، گفت: این فناوری تنها در صورت وجود سامانه بارشی مناسب می‌تواند بهره‌وری بارش را افزایش دهد و ارزیابی نهایی اثر آن به ۳ تا ۶ ماه زمان نیاز دارد.
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، در جلسه شورای اداری استان قزوین با تأکید بر ضرورت ثبت جهانی مفاخر این استان، نسبت به خطر از دست رفتن میراث فرهنگی کشور هشدار داد. وی همچنین اصلاح الگوی مصرف، توجه به محیط زیست، ایمنی جاده‌ها، حمایت از اصناف و توسعه پایدار گردشگری را از اولویت‌های مهم دولت برشمرد و قزوین را نمونه‌ای موفق از وفاق و همدلی ملی دانست.
با هم‌افزایی دانشگاه علوم پزشکی، شهرداری اهواز و حمایت دستگاه قضایی صورت می‌گیرد:

پایان یک چالش قدیمی در اهواز؛ سرانجام پسماندهای بیمارستانی ساماندهی می‌شوند

با هم‌افزایی دانشگاه علوم پزشکی، شهرداری اهواز و حمایت دستگاه قضایی، گام‌های عملی برای حل دائمی معضل پسماندهای بیمارستانی برداشته شد؛ اقدامی که می‌تواند سلامت عمومی و بهداشت محیط شهری را به‌طور پایدار تضمین کند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: شاخص کیفیت هوای کلانشهر مشهد پس از دو روز قرار گرفتن در وضعیت سالم، دوباره به شرایط هشدار بازگشت و امروز ۲۳ آذرماه، سی‌وسومین روز آلودگی فسیلی از ابتدای فصل پاییز در این شهر به ثبت رسید.
یک سامانه بارشی قدرتمند از روز دوشنبه ۲۴ آذر وارد کشور می‌شود و بارش برف، باران و تگرگ در بسیاری از استان‌ها به ویژه مناطق جنوبی و مرکزی پیش‌بینی شده است. همچنین کاهش محسوس دما و مواج شدن دریاها انتظار می‌رود.
سازمان حفاظت محیط‌زیست در پاسخ به گزارش کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس درباره آتش‌سوزی جنگل‌های هیرکانی منطقه الیت، با رد ادعای انفعال، بر حضور میدانی، مدیریت فعال بحران و نقش مؤثر نیروهای عملیاتی در مهار حریق تأکید کرد.
سازمان هواشناسی از ادامه بارش‌ها در برخی استان‌های شمالی، جنوبی و جنوب‌شرقی کشور خبر داد و اعلام کرد از فردا با ورود سامانه بارشی جدید، دامنه بارندگی‌ها گسترش خواهد یافت.
جلسه شورای همکاری دولت و دانشگاه در مدیریت بحران آب به ریاست رئیس‌جمهور برگزار شد؛ نشستی که در آن از شکل‌گیری یک مدل نوین حکمرانی آب با مشارکت دانشگاه‌ها، تدوین ۲۰ راهبرد کلان و تمرکز بر اصلاح الگوی مصرف، به‌ویژه در بخش کشاورزی، به‌عنوان محور عبور از بحران آب کشور خبر داده شد.
استاندار اصفهان با تأکید بر اینکه حل بحران آب و خسارات کشاورزی بدون مشارکت مستقیم بهره‌برداران امکان‌پذیر نیست، از اجرای مدیریت مشارکتی آب بر اساس برنامه هفتم توسعه خبر داد و خواستار نقش‌آفرینی جدی کشاورزان در تصمیم‌گیری‌های حوزه زاینده‌رود شد.
مدیرکل منابع طبیعی مازندران-نوشهر با تشریح جزئیات آتش‌سوزی جنگل‌های هیرکانی الیت، از احتمال دخالت شکارچیان غیرمجاز در شکل‌گیری این حریق خبر داد. او گفت بخش بزرگی از عملیات اطفا با مشارکت نیروهای محلی، استفاده از تجهیزات انفرادی و حضور همزمان ۷ بالگرد و ۲ هواپیمای تخصصی انجام شد؛ عملیاتی که آن را یکی از کم‌نظیرترین عملیات‌های مدیریت بحران کشور توصیف کرد.
مدیرکل مدیریت بحران اصفهان از بارش‌های گسترده در غرب و جنوب استان خبر داد و اعلام کرد: بیشترین بارش در خوانسار و فریدونشهر گزارش شد و عملیات برف‌روبی در ۱۰۰۰ کیلومتر جاده ادامه دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در گفتگو با پُرسون خبر داد:

دو باغ گیاه‌شناسی جدید در گیلان؛ لاهیجان و لنگرود میزبان پروژه‌ای کم‌نظیر شدند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از موافقت نهایی برای ایجاد باغ‌های گیاه‌شناسی در شهرستان‌های لنگرود و لاهیجان خبر داد و این اقدام را گامی مهم در توسعه گردشگری و معرفی گونه‌های گیاهی هیرکانی استان دانست.
دبیر کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان تهران اعلام کرد که با توجه به کاهش نسبی آلودگی هوا، طرح زوج‌وفرد از درب منزل از فردا پنجشنبه ۲۰ آذر لغو می‌شود و فعالیت اصناف نیز طبق روال معمول ادامه خواهد یافت.
سازمان هواشناسی با اعلام فعالیت سامانه بارشی در ۲۴ استان کشور طی امروز، از بارش باران و برف در نوار غربی، دامنه‌های البرز و جنوب کشور خبر داد و هشدار داد که سامانه جدیدی نیز از یکشنبه وارد کشور می‌شود.
شینا انصاری، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست، با استقبال سفیر جمهوری اسلامی ایران وارد نایروبی شد تا در هفتمین اجلاس مجمع عمومی محیط زیست سازمان ملل و مجموعه‌ای از نشست‌ها و رایزنی‌های تخصصی شرکت کند. این سفر دارای محورهای مهمی همچون پیگیری چالش جهانی گردوغبار، مذاکرات معاهده الزام‌آور مقابله با آلودگی پلاستیک و توسعه همکاری‌های بین‌المللی در حوزه فناوری‌های نوین محیط‌زیستی است.
سازمان آگهی های پُرسون