فرهاد امامی؛ جامعه شناس در گفتگو با پرسون مطرح کرد:

«مردم و دولت»؛ متهمان رشد تکدی گری و اعتیاد در سنندج

یک جامعه شناس گفت: در مسئله تکدی گری و اعتیاد به نوعی هم دولت و هم خود مردم دخیل هستند و این دو عامل در رشد یا کاهش این ناهنجاری های اجتماعی نقش مشترکی دارند.

کردستان ـ فرهاد امامی؛ جامعه شناس و استاد دانشگاه در گفتگو با پرسون گفت: شهرها به هر اندازه که بزرگ می شوند، مشکلات آنها هم بزرگ و بزرگتر می شود.

این جامعه شناس با اشاره به اینکه تنوع ناهنجاری ها در شهرهای بزرگ و کلانشهر بیشتر از دیگر نقاط است، بیان کرد: سکونت در شهرهای بزرگ از یک سو بار اقتصادی و مالی بسیاری برای ساکنین دارد و از سوی دیگر قدرت نظارت ها را کاهش می دهد، بدین ترتیب شاهد ناهنجاری های اجتماعی و فردی همانند تکدی گری، اعتیاد و... در این شهرها هستیم.

امامی با اشاره به اینکه شهر سنندج در سال های اخیر از نظر «المان» های بصری تغییرات محسوس داشته است، بیان کرد: شهر سنندج در بسیاری از مسایل شهرنشینی دچار دگرگونی هایی شده است که نمی توان تمام این دگرگونی ها را در مسیر درست دانست.

این جامعه شناس با اشاره به رشد پدیده ضداجتماعی تکدی گری در سنندج، گفت: در روزگاری نه چندان دور نه تنها در شهر سنندج بلکه در دیگر شهرهای استان کردستان مسئله ای بنام تکدی گری و اعتیاد وجود خارجی نداشت ولی اکنون قضیه کاملا تغییر کرده است.

این استاد دانشگاه ابراز داشت: متاسفانه در سال های اخیر شاهد رشد چشمگیر متکدیان در امکان عمومی و شلوغ شهر هستیم و در کنار متکدیان، شاهد حضور افراد معتاد و کارتن خواب نیز هستیم که این عوامل چهره ناخوشایندی به سنندج داده اند.


بیشتر بخوانید:

عقیم سازی زنان معتاد به جای کمک به آزادی از اعتیاد! / طرحی پر از ابهام با رنگی سراسر خاکستری

وجود ۹۰۰۰۰ معتاد تزریقی در کشور/ ۳۸ درصد موارد بروز HIV از طریق اعتیاد تزریقی است


امامی عنوان داشت: هم مردم و هم مسئولان هر کدام سهمی در اشاعه این ناهنجاری دارند، برخی از مردم از روی ترحم و دلسوزی مبلغی پول را در دست متکدی می گذارند که از نظر منطقی و حتی شرعی این کار نه تنها هیچ اجر و پاداشی ندارد، بلکه به نوعی ترغیب فرد متکدی به ادامه کارش می باشد.

این جامعه شناس با اشاره به اینکه دولت هم در این میان نقشش را به صورت ناقص انجام می دهد، گفت: متاسفانه هر شهروند سنندجی هر روز شاهد حضور متکدیان، معتادان و افراد کارتن خواب در سطح خیابان ها، کوچه ها و... است که این امر چهره ای نازیبا و زشت به این شهر بخشیده است.

وی خاطرنشان کرد: مراکز بهزیستی، شهرداری و... باید در مقابل این ناهنجاری های اجتماعی وضعیت منفعل به خود نگیرند، اگر این روند ادامه داشته باشد به مرور چهره شهر سنندج که روزگاری نه چندان دور با بسیاری از صفات نیکو شناخته می شد، تغییر ماهیت خواهد داد.

این جامعه شناس در پایان سخنان خود گفت: همچنین باید نیروهای انتظامی و... در بحث مبارزه با توزیع کنندگان کلان و خرد مواد مخدر در سطح سنندج و استان اهتمام بیشتری داشته باشند، زیرا اعتیاد یک مسئله فردی نیست و جنبه های عمومی و اجتماعی خاص خود را دارد.

آیین مهر ـ استان کردستان

224061