گزارس پرسون از  سرنوشت واکسن کرونا؛

واکسن کرونا یا واکسن نسل کشی!/ لزوم اثبات گمانه زنی مخالفان استفاده از واکسن خارجی

نگاه سیاسی به حوزه بهداشت و درمان، یک نگاه مخرب است که از یک سو تلاش بسیاری از پژوهشگران را عملا زیر سئوال می برد و از سوی دیگر اینکه این نوع نگاه می تواند در کار پژوهشگران تاخیر و حتی ناامیدی ایجاد نماید.

به گزارش سایت خبری پرسون از کردستان، بعد از شیوع کرونا در سطح دنیا و تبدیل آن به یک «پاندمی» بزرگ، بسیاری از کشورهای دنیا به دنبال یافتن واکسن این ویروس ناشناخته هستند.

در طول 10 ماه اخیر میلیاردها دلار توسط کشورهای آسیایی، اروپایی و... هزینه تحقیق و ساخت این واکسن شده است و در داخل ایران نیز پزشکان و متخصصان ایرانی هم به دنبال ساخت واکسن این ویروس هستند.

طولانی شدن پروسه ساخت ویروس کرونا در جهان ناشی از جهش ژنتیکی این ویروس است، زیرا در طول 10 ماه اخیر همواره شاهد تغییر ساختمان مولکولی این ویروس هستیم و همین امر نشان می دهد که ویروس همیشه یک قدم از پژوهشگران جلوتر بوده است.

اما با وجود این امر محققان بین المللی در بخش های خصوصی و دولتی موفقیت هایی در ساخت واکسن کرونا به دست آورده اند که این می تواند برای جامعه بشری خبری نویدبخش باشد.

ولی با این وجود در روزهای اخیر خبر انتشار نوع جهش یافته ویروس کرونا در انگلیس و چندین کشور اروپایی امید بسیاری از پژوهشگران را با یاس تبدیل کرده است.

اما با وجود این خبر ناگهانی و ناگوار برای دنیای علم بازهم شاهد تلاش پژوهشگران برای گذر از این ویروس منحوس هستیم.

بسیاری از کشورهای دنیا اقدام به وارد کردن واکسن ویروس کرونا برای جلوگیری از تداوم این بیماری در کشورشان کرده اند و ایران نیز در مقاطع ای به دنبال این مهم بوده است، ولی گمانه زنی های مبهم و بعضا از روی غرض برخی از مسئولان بهداشتی باعث شده است که پروسه ورود این واکسن به داخل کشور با تاخیر مواجه شود.


بیشتر بخوانید؛

هنوز ردی از ویروس کرونای انگلیسی پیدا نکردیم

اعلام آمادگی بیش از ٩ هزار نفر برای تست واکسن ایرانی کرونا


برخی از مخالفان ورود این واکسن علت های بسیاری برای مخالفت خود برای استفاده از واکسن های خارجی کرونا اعلام می کنند.

امروز، ابراهیم قادری؛ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در گفت وگو با برخی از رسانه ها از عدم اطمینان از واکسن های کرونای غیرایرانی خبر داده بود.

معاون دانشگاه علوم پزشکی کردستان در سخنان خود اعلام کرده بود که احتمال می رود که واکسن کرونا با وجود اینکه در برابر این ویروس مصونیت به دنبال داشته باشد، اما زمینه ساز «عوارض نسلی» شود.

سخنان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در صورتی بیان می شود که هنوز ساختار کامل مولکولی این واکسن از سوی هیچ محققی رسما بررسی نشده است و این گمانه زنی ها می تواند زمینه خروج ویروس کرونا از کشور را با تاخیر مواجه سازد که هزینه های جانی و مالی این تاخیر برای ایران در این وضعیت اقتصادی نامساعد بسیار می تواند بالا باشد.

نگاه سیاسی به حوزه بهداشت و درمان، یک نگاه مخرب است که از یک سو تلاش بسیاری از پژوهشگران را عملا زیر سئوال می برد و از سوی دیگر اینکه این نوع نگاه می تواند در کار پژوهشگران تاخیر و حتی ناامیدی ایجاد نماید.

مسئولی که به صورت مستقیم متولی بهداشت و درمان است باید به طور شفاف علت خود را با ورود واکسن های خارجی کرونا با مدارک محکمه پسند اعلام کند که چگونه به این نتیجه رسیده است که واکسن کرونای وارداتی می تواند منجر به «عوارض نسلی» شود؟!

بی گمان اگر این گمانه زنی ها پایه علمی نداشته باشد می تواند زمینه خسارت های بسیاری بر پیکره نحیف اقتصاد شود، لذا از این دوستان نگران سلامت جامعه دعوت می شود که برای اطمینان از گفته هایشان به صورت علمی مطالعات خود روی این نوع از واکسن های وارداتی انجام دهند تا از عوارض نسلی آن به معنای علمی واقف شوند.

آیین مهر ـ استان کردستان

225589