رئیس اندیشکده جنگ نرم دانشگاه عالی دفاع ملی در گفتگو با پرسون:

علاج مشکلات اقتصادی کشور در گرو تمرکز بر مسائل داخلی

تقریباً همه اندیشمندان و صاحب نظران در هر حیطه‌ای حتی با گرایشات سیاسی مختلف تأکید دارند که نگاه به داخل و توجه به توانمندی‌های داخلی راه حل برون رفت از مشکلات است. خوشبختانه در داخل کشور توانمندی‌ها، منابع مادی و ظرفیت‌های مختلف گسترده‌ای وجود دارد که مهم‌ترین منابع انسانی است که بسیار ارزشمند می‌باشد و مشارکت گسترده مردم از جمله نخبگان، فرهیختگان، صاحب نظران، دانشمندان و متخصصان حوزه‌های مختلف در امور، رویکردی است که می‌تواند حلال همه مشکلات باشد.

سردار علیرضا افشار رئیس اندیشکده جنگ نرم دانشگاه عالی دفاع ملی در گفتگو با سایت خبری پرسون، در خصوص رویکرد انقلابی مبتنی بر عقلانیت بیان کرد: برخی جریان انقلابی و رویکرد انقلابی را برنمی‌تابند و آن را خالی از عقلانیت معرفی می‌کنند و این اتهامی است که در فضای رسانه‌ای بین المللی و بعضاً داخلی به آن دامن زده می‌شود.

سردار افشار افزود: این در حالی است که رویکرد انقلابی مبتنی بر عقلانیت و متکی به استفاده از ابزار علم و دانش فنی در جریان رسیدگی به مسائل کشور و ارائه راه حل‌ها می‌باشد. رویکرد انقلابی بی‌تفاوتی و وابستگی نیست بلکه خودباوری است و شاخصه‌های این روحیه انقلابی در کنار توجه به دانش فنی و علوم و عقلانیت بر یک مجموعه مدیریتی یا یک مجموعه پژوهشی حاکم است.

وی اظهار داشت: ضروری است که ما از حرکت‌هایی که مبتنی بر عقلانیت نیستند، حرکت‌های شتابزده، حرکت‌های بی توجه به مبانی و واقعیات جامعه و تصمیم یا اقدام عجولانه پرهیز کنیم و این مسائل از نظر ما مردود است.

رئیس اندیشکده جنگ نرم دانشگاه عالی دفاع ملی ادامه داد: حضور مدیران و مسئولین در بطن جامعه به عقلانیت آن‌ها کمک می‌کند. آنچه که در اتاق‌های در بسته جلسات، کمیسیون‌ها و بررسی‌های آماری به آن می‌رسند اگر فاقد رویکرد انقلابی باشد و منطبق با نیازهای عینی جامعه نباشد، راهگشا نخواهد بود.

حضور مدیران و مسئولین در بطن جامعه به عقلانیت آن‌ها کمک می‌کند. آنچه که در اتاق‌های در بسته جلسات، کمیسیون‌ها و بررسی‌های آماری به آن می‌رسند اگر فاقد رویکرد انقلابی باشد و منطبق با نیازهای عینی جامعه نباشد، راهگشا نخواهد بود.

سردار علیرضا افشار در ادامه بیان کرد: حضور کارشناسان و مدیران در صحنه و انطباق دادن یافته‌ها با آنچه که درصحنه دیده می‌شود یک موضع عقلانی است و عقلانیت مدیریتی حکم می‌کند که به این نحو عمل شود. به هر حال فضای اطمینان بخشی که در پرتوی روحیه انقلابی و تکیه بر عقلانیت شکل گرفته است، می‌تواند در جلب مشارکت مردم، نخبگان و اندیشمندان کمک کند.

وی در خصوص تأثیر نگاه به ظرفیت‌های داخلی در برون رفت از مشکلات تصریح کرد: تقریباً همه اندیشمندان و صاحب نظران در هر حیطه‌ای حتی با گرایشات سیاسی مختلف تأکید دارند که نگاه به داخل و توجه به توانمندی‌های داخلی راه حل برون رفت از مشکلات است.

رئیس اندیشکده جنگ نرم دانشگاه عالی دفاع ملی افزود: بحث مدیریت نیز یکی از ابعاد مسائل داخلی است که تقویت مدیریت یا ضعف مدیریتی می‌تواند در حل مشکلات یا دامن زدن به مشکلات جامعه تأثیر گذار باشد.


بیشتر بخوانید؛

توانمندسازی کشور با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی

اتکا به ظرفیت‌های داخلی عامل اقتدار کشور


سردار افشار با اشاره به این‌که راه حل مقابله با دشمنی‌ها، تحریم‌ها، جنگ نرم و عملیات روانی دشمن علیه ما در نگاه به داخل است، عنوان کرد: نگاه به خارج و امید داشتن به حل مسائل کشور توسط نظام‌های اسکتباری که در بیان دشمنی خود هیچ محدودیتی قائل نیستند و به صراحت آن را بیان می‌کنند و به صورت گسترده‌تر عمل می‌کنند، رویکرد غلطی است.

وی تشریح کرد: خوشبختانه در داخل کشور توانمندی‌ها، منابع مادی و ظرفیت‌های مختلف گسترده‌ای وجود دارد که مهم‌ترین منابع انسانی است که بسیار ارزشمند می‌باشد و مشارکت گسترده مردم از جمله نخبگان، فرهیختگان، صاحب نظران، دانشمندان و متخصصان حوزه‌های مختلف در امور، رویکردی است که می‌تواند حلال همه مشکلات باشد.

رئیس اندیشکده جنگ نرم دانشگاه عالی دفاع ملی در پایان گفت: متأسفانه ضعف مدیریتی مجموعه‌های مسئولی که باید به منابع داخلی توجه کنند باعث شده است که ما از این منابع بهره کمی ببریم. از طرفی به دنبال این ضعف‌های مدیریتی فضا برای جولان دادن افراد سودجو در جامعه فراهم شده است که نتیجه آن واردات بی‌رویه، نفوذ در بخش‌های مختلف، تأثیرگذاری روی تصمیم‌گیری‌ها، سیاست‌ها و برنامه‌های اجرایی است. چه بسا واردات بی‌رویه، منابع داخلی را دچار رکود و ضعف کند.

225061