‎گزارش پرسون از فعالیت کارگران سرویس های بهداشتی عمومی؛

‎زحمت کشان فراموش شده / حقوقمان کفاف زندگی را نمی دهد

‎در کلانشهری مانند تهران روزانه میلیون ها نفر سفر درون شهری رخ می دهد، هر یک از این افراد با نیت مختلف مدت طولانی را در بیرون محیط خانه سپری می کنند، از همین رو وجود سرویس های بهداشتی عمومی یکی از نیازهای کلانشهر تهران به حساب می آید.

به گزارش سایت خبری پرسون، شهرداری تهران در چند سال گذشته به منظور بهداشت و سلامت فردی در مناطق پر رفت و آمد پایتخت سرویس های بهداشتی را احداث کرده است و برای نگهداشت مناسب این محیط ها افرادی استخدام شده اند که همه روزه برای نظافت آن فعالیت می کنند و به نوعی شغلشان حفظ نظافت سرویس های بهداشتی عمومی است که در این روزهای کرونایی به دلیل مراجعه افراد گوناگون به این مکان ها کار این افراد زحمت کش دوچندان شده است.

خبرنگار پرسون به تعدادی از سرویس های بهداشتی سطح شهر تهران رفته است تا از سختی و مشقت این گروه شغلی بیشتر آگاه شود.


مردم انعام می دهند


در شرایط کرونایی شهرداری توجه بیشتری به موضوع بهداشت دارد و همواره مایع دستشویی در اختیار ما قرار می دهد تا مخزن مایع ضد عفونی کننده را پر کنیم.

ضلع غربی میدان آزادی در همجواری بزرگراه محمد علی جناح ساختمان سرویس بهداشتی وجود دارد، نیروی این محیط با لباس سفید رنگ که تمایلی ندارد نامش در گزارش درج شود، به خبرنگار ما گفت: روزانه هزاران نفر به این محیط مراجعه می کنند، بیشتر این افراد مسافران شهرستان هستند که برای امورات شان به تهران سفر می کنند.

او به حقوقش اشاره کرد و گفت: ما نیروهای پیمانکار شهرداری هستیم که ماهیانه 2میلیون و 600 هزار تومان حقوق دریافت می کنیم و باید از 7 صبح تا 4 یا 7 بعد از ظهر در این محیط مشغول به نظافت باشیم و متاسفانه حقوقمان نسبت به کاری که داریم بسیار اندک است و کفاف زندگیمان را نمی دهد و اینکه ما اضافه کاری نداریم که بخواهد از آن طریق کمک حال حقوقمان شود؛ البته کارفرمایمان بیمه مان را پرداخت می کند و مشکلی در زمینه بیمه نداریم؛ اما انتظار داشتیم شهرداری نیروهای شرکتی را تبدیل وضعیت می کرد و یا با ما قرار داد می بست یا استخداممان می کرد تا حداقل امنیت شغلیمان برقرار شود.

این کارگر شهرداری در پاسخ به سوال خبرنگار پرسون درباره اینکه برخورد مراجعه کنندگان با شما به چه شکل است؟ پاسخ داد: رفتار این افراد بسیار مناسب است و حتی هر از گاهی این افراد انعام پرداخت می کنند، البته هستند عده ای که نظافت را رعایت نمی کنند و موجب می شوند حجم کاری ما بیشتر شود؛ بخشی از مراجعه کنندگان این سرویس ها نیز رانندگان تاکسی هستند و همیشه با بنده و همکارانم رفتار خوبی دارند، البته این روزها که کرونا وجود دارد مراجعه کنندگان کمتر به این مرکز می آیند.

وی در پاسخ به این سوال که شهرداری امکانات لازم را در اختیار شما برای نظافت قرار می دهد؟ گفت: در شرایط کرونایی شهرداری توجه بیشتری به موضوع بهداشت دارد و همواره مایع دستشویی در اختیار ما قرار می دهد تا مخزن این مایع ضد عفونی کننده را پر کنیم.

بی توجهی برخی از مراجعه کنندگان

یکی دیگر از نیروهای نظافتچی سرویس بهداشتی این مکان نیز در باره شغلش به خبرنگار ما گفت: هر فردی در یک جایگاه شغلی قرار دارد و این طور نیست که همه در یک سطح باشیم به هر حال به دست آوردن روزی حلال نیازمند زحمت است.

او خواستار فرهنگ سازی بیشتر در زمینه مکان های سرویس های بهداشتی شد و گفت: بیش از 95 درصد مراجعه کنندگان به این محیط افراد با فرهنگ هستند و نظافت را کاملا رعایت می کنند و این اقدام آنها باعث می شود حجم کاری بنده و همکاران کاهش پیدا کند، اما هستند افرادی که توجهی به نظافت عمومی ندارند و اقدام به شستشوی وسایل شخصی در این محیط می کنند و توجه به حقوق دیگر افراد ندارند.

او به موضوع سرقت وسایل این مجموعه نیز اشاره کرد، گفت: متاسفانه برخی از افراد معتاد به مواد مخدر که به نوعی کارتن خواب هستند اقدام به شکستن شیرآلات سرویس بهداشتی می کنند تا شیرآلات را به ضایعاتی بفروشند و هزینه موادشان را تامین کنند که بعد از چند بار که این اقدام را انجام دادند شهرداری تصمیم گرفت شیرآلات این محیط را از جنس پلاستیک فراهم کند که ارزش مالی کمتری دارد.

شهرداری پول ندارد

در پایانه مسافربری ترمینال اتوبوسرانی بین شهری جنوب در محله خزانه نیز چند سرویس بهداشتی وجود دارد، به این مرکز مراجعه می کنیم، یکی از نیروی های این مجموعه که دل پری از مدیریت شهری دارد، گفت: دستکش و روپوش یکی از ابزارآلات کاری نیروهای خدماتی به حساب می آید که متاسفانه شهرداری آن طور که باید این وسایل را در اختیار ما قرار نمی دهد و هر وقت که این موضوع را از پیمانکار طلب کرده ایم عنوان می کند شهرداری پول ندارد.

او ادامه داد: لباس کاری که در اختیار ما قرار می دهند سالی یک عدد است که ما خودمان هر چند روز یکبار مجبور هستیم آن را بشوییم؛ همچنین وسایلی مانند تی و جارو که مخصوص نظافت این محیط است اگر خراب شوند باید چند وقتی صبر کنیم تا پیمانکار برایمان تهیه کند.

این نظافتچی سرویس بهداشتی پایانه جنوب تهران به موضوع نبود سیستم آبگرم در این محیط ها اشاره می کند و می گوید: در فصل سرما باید با آب سرد این محیط را نظافت کنیم که مشکلاتی را برای سلامتی مان به وجود می آورد چرا که همه روزه باید نظافت را انجام دهیم و حتی گاهی اوقات در روزهای بارانی نظافت را در روز چند بار انجام خواهیم داد.

مسئولان شهری توجهی به کمبود اعتبارات این مکان ها ندارند

متاسفانه هیچ یک از مسئولان از این محیط ها بازدید نمی کنند و تنها هدف شان راه اندازی است و بعد از اینکه این محیط ها را احداث کردند به این محیط سر نمی زنند تا از مشکلات آن با خبر شوند، برای نمونه سیستم تهویه این مکان ها به شکل مداوم فعالیت می کند و هر از گاهی دچار خرابی می شود که برای تعویض و راه اندازی آن زمان زیادی می گذرد تا شهرداری اقدامی کند.

در ایستگاه مترو ارم سبز نیز یک سرویس بهداشتی عمومی وجود دارد که یکی از مراجعه کنندگان این مجموعه به خبرنگار ما گفت: اگر مسئولان تجهیزات این محیط ها را به روز کنند هم نحوه خدمت رسانی به مردم با رضایت بیشتر صورت می گیرد و هم اینکه سختی کار زحمت کشان این محیط کاسته می شود، برای نمونه سیستم شیرآلات این محیط ها اگر مکانیزه شود صرفه جویی مناسبی در آب می شود و هم اینکه مراجعه کنندگان فراموش نمی کنند شیر آب را ببندند و آب هدر رود.

او ادامه داد: سیستم خشک کن دست نیز در این محیط ها وجود ندارد و یکی از خواسته های مراجعه کنندگان است، به هر حال مردم عوارض پرداخت می کنند و انتظار دارند شهرداری خدمات مناسبی را به شهروندان ارائه دهد؛ ناگفته نباشد که این سرویس ها سه چشمه دارد که یک چشمه آن مخصوص انبار وسایل نظافتچی است و هر از گاهی یکی از دو چشمه دیگر خراب است که عملا سرویس بهداشتی با یک چشمه فعالیت می کند که جوابگوی مراجعه کنندگان نخواهد بود.

این شهروند تهرانی از خرابی و فرسودگی سیستم تهویه این مکان ها نیز ابراز نارضایتی کرد، گفت: متاسفانه هیچ یک از مسئولان از این محیط ها بازدید نمی کنند و تنها هدف شان راه اندازی است و بعد از اینکه این محیط ها را احداث کردند به این محیط سر نمی زنند تا از مشکلات آن با خبر شوند، برای نمونه سیستم تهویه این مکان ها به شکل مداوم فعالیت می کند و هر از گاهی دچار خرابی می شود که برای تعویض و راه اندازی آن زمان زیادی می گذرد تا شهرداری اقدامی کند.


گزارشی از: محمد خادمی

247345

مطالب مرتبط