بررسی عوامل و اقدام به خودکشی در شهرستان بهارستان

عضو کارگروه مجمع جوانان بخش بوستان: بر اساس داده‌های پزشکی قانونی آمار خودکشی در ۹ ماه نخست امسال نسبت به سال گذشته ۱۴ درصد افزایش یافته است. یک روانپزشک می‌گوید علت اصلی افزایش خودکشی "سیاست‌های غلط جمعیتی در گذشته بدون توجه به نیازهای جوانان" است.

به گزارش سایت خبری پرسون از بهارستان، افسانه نباتی عضو کارگروه فرهنگی اجتماعی مجمع جوانان بخش بوستان، خودکشی عملی است که باعث مرگ فرد می شود خودکشی اغلب به علت ناامیدی صورت می گیردکه علت ان اغلب به اختلال روانی نظیر؛ اختلال دوقطبی، اسکیزوفرنی، شکست عشقی و اعتیاد به الکل و سوءمصرف دارو نسبت داده می شود.

وی افزود: اغلب عوامل استرس زا مانند مشکلات مالی یا مشکلات ارتباط بین فردی در این میان نقش دارند.که متاسفانه شاهد خودکشی های پی در پی در شهرستان بهارستان هستیم که متاسفانه با روند افزایشی رو به رو است که متاسفانه رده سنی خاصی ندارد اما در بین جوانان و نوجوانان شایع تر است بدون تردید اینگونه اتفاقات بسیار تلخ بوده و افزایش آمار خودکشی به عنوان یک اسیب اجتماعی بسیار نگران کننده است.

عوامل خودکشی در جامعه: یکی از علت های مرگ و میر در دنیای امروز که به دست خود انسان حادث می شود خودکشی است بالارفتن میزان خودکشی در طی دهه های اخیر و هم چنین به کار بردن شیوه های دردناک و تاسف برانگیز به ویژه در میان قشر جوان و به خصوص متاهل به عنوان معضل اجتماعی اذهان زیادی را به خود مشغول کرده است.

اولین و مهم ترین عامل در خودکشی خود فرد است که نقش خود فرد در تصمیم گیری برای خود کشی مورد تائید قرار می گیرد و به طور کلی به عوامل روانی و فردی توجه دارندکه فرد نمیتواند دربرابر مشکلات فردی و اجتماعی صبوری و مقاومت کند و انها را تحمل نمی کندو دست به خودکشی می زند، دو عامل در خودکشی دراین گروه افراد به دلیل محیط و وضعیت نابسامان یا رفتار اطرافیان که از انها تاثیر می پذیرند اقدام به خودکشی می کنند (نداشتن مهارت سازگاری)، سه عامل اختلالات روحی و روانی شخص از قبیل (افسردگی، اضطراب، پرخاشگری، اختلالات سایکوتیک، وسایر اختلالات شخصیتی)، چهار عامل خصوصیات زیستی و جسمی افراد است که ومواردی شامل (قیافه و زیبایی ظاهری اندام ورفتارهای اجتماعی ومعلولیت های جسمی و ذهنی)، پنج عامل شرایط مالی و اقتصادی از قبیل فقر زیاد یا ثروتمند بودن است که فرد احساس فقر زیادی می کند ودچار افسردگی می شود یا فردثروتمند از لحاظ مالی هیچگونه احساس کمبود ندارد وازطرف دوستان طرد می شود و دچار افسردگی واقدام به خودکشی می کند.

راه های جلوگیری از خودکشی: دربرخی مواردتشخیص فردی که قصدخودکشی دارد بسیار دشوار است تمام شرایط طبیعی به نظر می رسد اما به محض مشاهده هر یک از شرایط هشدار دهنده باید اقدامات زیر را انجام دهید: 1 روان درمانی راهی موثر در رفع علل خودکشی. (با استفاده از تجربه های شخصی نباید اقدام کرد و از اورژانس اجتماعی یا روانشناسان استفاده کرد.)

2_ پیشگیری از خودکشی با دارو درمانی (در این مورد حتما حتما فرد باید با تجویز پزشک از دارو استفاده کند تا به کمک ان مکانیزم های مغزی و خشم ووضعیت خلقی خود را کنترل کند.

3_ پیشگیری از خودکشی با اموزش توانایی سازگاری(که باید از سنین پایین و در مدارس انجام شود که متاسفانه هیچ گونه تلاشی در این زمینه صورت نمی گیرد.

4_ داشتن ارتباطات سالم(که در این موردمتاسفانه فرد دربعضی اوقات درگیر روابط اجتماعی و عاطفی نامناسبی می شودکه دست به خودکشی می زند.

5_داشتن هدف و انگیزه(مهم ترین علت خودکشی بی انگیزگی و نداشتن هدف است که در این مورد فرد زندگی یکنواختی دارد و بدون هیچ ایده و هدفی برای آینده به پیش می رود و دچار یاس و ناامیدی می شود.

مهدیزاده_استان تهران

232249