در پی جنگ ۱۲ روزه اخیر، لطفعلی بخشی، اقتصاددان، با نگاهی واقعگرایانه به نقش تاریخی ایران در مسأله فلسطین، پیشنهاد صدور بیانیه صلح مشروط از سوی جمهوری اسلامی ایران را مطرح کرده است؛ پیشنهادی که میتواند در صورت اجماع داخلی، افق تازهای برای بازتعریف سیاست خارجی کشور و شکستن تبلیغات جهانی علیه ایران بگشاید.
وبگاه شبکه خبری بلومبرگ در گزارشی امروز سهشنبه درباره قطع ارتباط بین ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی به همکاری این نهاد بینالمللی با آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران اعتراف کرده است.
گزارش برخی رسانهها حاکی است بخشی از حملات اسرائیل علیه ایران از سوی دریای خزر و آسمان باکو آمدهاند. موضوعی که زمینهساز تماسها و هشدارهای پیاپی از سوی مقامات ایرانی شد.
نخست وزیر عراق در اظهاراتی با تاکید براینکه رژیم صهیونیستی بیاجازه از حریم ما برای حمله به ایران استفاده کرد، گفت: نقض حریم هوایی عراق از سوی رژیم صهیونیستی، تعدی و تجاوز به حاکمیت عراق و منشور سازمان ملل متحد بود و ما شکایتی در این زمینه به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کردیم.
در روزهای اخیر زمزمههایی از برخی تریبونها به گوش میرسد که یادآور دوگانه «دیپلماسی- میدان» است. از قضا همان کسانی که در گذشته مدعی مخالفت با این دوگانهسازی بودند حالا خود با طعنه و کنایه به دیپلماسی و به اسم دفاع از توانمندی دفاعی مبدع و مروج آن شدهاند.
رئیس گروه اتحادیه بینالمجالس جهانی در مجلس در نامهای خطاب به رئیس اتحادیه بینالمجالس، خواستار تعلیق فوری عضویت پارلمان اسرائیل در این نهاد بینالمللی شد.
ترامپ در سخنرانی خود که کمی بیش از سه دقیقه به طول انجامید، گفت که آینده ایران «یا صلح یا تراژدی» است و بسیاری از اهداف دیگر نیز وجود دارد که می تواند توسط ارتش آمریکا مورد اصابت قرار گیرد.
حسن رشوند در یادداشت روز با مرور حملات رژیم صهیونیستی به ایران، شکست اطلاعاتی، سیاسی و روانی دشمن را تحلیل کرده و مینویسد: نه جنگ روانی به هدف خورد، نه فرماندهی نظامی آسیب دید، نه مردم علیه نظام شوریدند؛ دشمن، در همه لایهها اشتباه محاسبه کرد.
کابینه اوکراین با استناد به قطعنامههای شورای اتحادیه اروپا از سال ۲۰۱۱ و ۲۰۲۳ طرحهایی را در مورد اعمال تحریمهای شخصی و اقتصادی علیه نهادهای ایرانی تصویب کرد.
خبرگزاری رویترز امروز گزارش داد که تروئیکای اروپایی ضمن مطرح کردن ادعای تهدید علیه مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، خواستار همکاری ایران با این نهاد شد.
مدیرکل آمریکای وزارت امور خارجه اقدام غیرقانونی دستگاه قضایی آرژانتین برای محاکمه غیابی اتباع ایرانی به اتهامهای بیپایه مرتبط با حادثه آمیا را محکوم کرد و خواستار توضیح رسمی دولت آرژانتین شد.
در دو دهه گذشته، هندیها بر صنعت نرمافزار تسلط گستردهای داشتهاند. در نتیجه، کشورهای خلیجفارس و ایران به شدت به نرمافزارها و برنامهنویسان هندی گرایش پیدا کردهاند.
علیاصغر زرگر کارشناس روابط بین الملل طی یادداشتی نوشت؛
به نظر میرسد آتشبس نانوشته موجود، اگرچه شکننده است، اما فعلاً پایدار خواهد ماند؛ چرا که هم ایران و هم اسرائیل در حال بازسازی توان خود هستند و هیچیک تمایل ندارند وارد یک درگیری تمامعیار مجدد شوند. منطقه، فعلاً در آستانه آرامش محتاطانهای قرار دارد.