به گزارش سایت خبری پرسون، آیتالله سید محمد سعیدی در دیدار با عباسعلی نوبخت، رئیس سازمان منابع طبیعی کشور که پیش از ظهر امروز در سالن محراب حرم مطهر حضرت معصومه (س) انجام شد، با اشاره به توصیه خداوند در قرآن به آباد کردن زمین، تاکید کرد: آنچه بهعنوان صنعت دست بشر تولید میشود نباید مزاحمتی با خلقت خدا و طبیعت داشته باشد.
وی با بیان اینکه حیات ما وابسته به امور طبیعی است، افزود: اینکه میبینیم بهخاطر آلودگی هوا بخشهای مهمی از جامعه تعطیل میشود، نشاندهنده اهمیت توجه به طبیعت در زندگی بشر است.
تولیت حرم مطهر حضرت معصومه (س) با بیان اینکه طبیعت از الطاف الهی به نوع بشر است، گفت: تنگناهایی که گاهی در امور طبیعی ایجاد میشود پیام و تذکری برای انسانهای مؤمن دارد و آن این است که برونرفت از این مشکلات ممکن است و بنبستی در زندگی بشر وجود ندارد. بنابراین وظیفه ما در این تنگناها این است که اهل ذکر باشیم و با اتکا به دانش و کار جهادی از این بنبستها عبور کنیم.
آیت الله سعیدی با اشاره به اهمیت درختکاری در نگاه مقام معظم رهبری، یادآور شد: در روایت داریم که مردم به مسئولان خود نگاه میکنند که روی چه اموری اصرار و توجه دارند. بنابراین مردم وقتی بینند رهبرشان روی درختکاری توجه دارد آنها هم در این مسیر اهتمام خواهند داشت و فقط باید توسط دستگاههای حاکمیتی حمایت و هدایت شوند.
وی با تأکید بر اینکه باید با افرادی که به طبیعت آسیب میرسانند برخورد جدی شود، گفت: امامزمان (عج) هم که ظهور میکنند ابتدا غربالگری مفصلی صورت میگیرد و با افرادی که قصد ضربهزدن دارند برخورد میشود؛ زیرا در میان منتظران افرادی هستند که به دنبال منافع و مقاصد دیگری هستند؛ مانند یهودیانی که در سرزمین حجاز منتظر بعثت پیامبر خاتم بودند تا ایشان را مدیریت کنند.
امام جمعه قم با بیان اینکه انتظار ظهور و آباد شدن زمین به دست امامزمان (عج) نباید باعث غفلت ما از وظایفمان شود، افزود: منتظر واقعی کسی است که به وظایف خود درست عمل کند؛ زیرا وظیفه همه مؤمنان این است که کارها را برای رضایت و خشنودی خداوند انجام دهند و یقیناً یکی از چیزهایی که خداوند را خشنود میکند این است که به مخلوقاتش آسیب نزنیم و طبیعت را تخریب نکنیم.
آیت الله سعیدی آباد کردن زمین به دست بشر را خواست خداوند دانست و تاکید کرد: برای آباد شدن زمین باید فرهنگسازی و در این زمینه از ظرفیتهای مختلف از جمله روحانیت و رسانه ملی استفاده شود.
رئیس سازمان منابع طبیعی کشور نیز در این دیدار با بیان اینکه سازمان منابع طبیعی 134.4 میلیون هکتار از اراضی کشور را در قالب حفاظت، احیا، توسعه و بهرهبرداری مدیریت میکند، گفت: حفظ، احیا و توسعه پوشش گیاهی در هر کشور تضمینکننده امنیت زیستی آن کشور است.
عباسعلی نوبخت با بیان اینکه بر اساس مطالعات پژوهشکده مرکز پژوهشهای مجلس ایران ششمین کشور تولیدکننده کربن است، افزود: وزارت جهاد کشاورزی در معاونت باغبانی خود توانسته با کمک مردم در نهالستانهای بخش دولتی و خصوصی در کشور، 62 میلیون اصله نهال و در بخش منابع طبیعی هم نزدیک به 250 میلیون اصله نهال تولید کند.
وی با بیان اینکه درخت بهعنوان چتر سبز مهربانی خداوند میتواند سبب اتحاد بین اقوام مختلف کشور شود، گفت: برای این که ایران قوی و سرسبز داشته باشیم باید با کاشت درخت، امنیت زیستی خودمان را تضمین و در زندگی مردم آرامش ایجاد کنیم.
رئیس سازمان منابع طبیعی کشور با بیان اینکه ما در کشور 14 میلیون و 375 هزار هکتار جنگل و حدود 30 میلیون هکتار بیابان داریم، یادآور شد: برخی از استانها از جمله قم در برخی از روزهای سال با ریزگردها مواجه هستند و اگر بتوانیم به کمک مردم نهالهایی که برای مقابله با بیابانزدایی تولید کردیم را بکاریم بخش قابلتوجهی از این ریزگردها را میتوانیم مهار کنیم.
نوبخت با اشاره به اینکه ما نزدیک به 2 میلیون هکتار در بیابانها درختکاری انجام دادهایم، افزود: برخی افراد در دهههای گذشته سعی کردهاند که ناامیدی را در میان مردم ترویج و آنها را با این جملات که 40 سال است ایران خشک شده و قابلسکونت نیست، دلسرد کنند، درحالیکه از نظر کارشناسی، ما 250 میلیمتر بارندگی در سال داریم و سالانه 450 میلیارد مترمکعب باران در کشور میبارد که با توجهبه تبخیر و هدررفت آب، 120 تا 130 میلیارد مترمکعب آب برای استفاده در اختیار داریم.
وی با بیان اینکه برخی وزارت جهاد کشاورزی را محکوم میکنند که وقتی ما آب نداریم چرا این تعداد نهال کاشته میشود، گفت: هر نهال در سال 200 لیتر آب نیاز دارد و اگر ما یک میلیارد درخت هم بکاریم برای آبیاری آنها فقط به 200 میلیون مترمکعب آب نیاز داریم؛ بنابراین اگر حکمرانی درست در این مسئله داشته باشیم، طوری میتوانیم مدیریت کنیم که امنیت زیستی کشور تأمین شود.
رئیس سازمان منابع طبیعی کشور تصریح کرد: طبق مطالعاتی که با استفاده از هوش مصنوعی انجام شده است، اگر در چهار استان جنوبی ایران جنگلکاری و درخت داری شود، میزان بارندگی 20 درصد افزایش پیدا میکند و درجه حرارت این استانها بین دو تا سه درجه سانتیگراد کاهش مییابد.
نوبخت با اشاره به نفوذ روحانیت در میان مردم متدین ایران، بر نقش مؤثر روحانیت در فرهنگسازی کاشت نهال در کشور تاکید کرد و گفت: ما خواهان این هستیم که از ظرفیت روحانیت برای فرهنگسازی کاشت درخت در کشور استفاده کنیم تا همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند هر ایرانی 3 درخت در سال بکارد و کاشت 250 میلیون اصله نهال در سال را شاهد باشیم.
منبع: تسنیم