به گزارش سایت خبری پرسون، ظهر امروز (چهارشنبه) محمود واعظی رئیس دفتر رئیسجمهور در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: امروز نه فقط در ایران بلکه در بسیاری از کشورهای جهان و حتی کشورهای هم پیمان آمریکا مثل اروپاییها از اینکه فردی در انتخابات آمریکا رأی نیاورده که چهار سال رئیس جمهور ایالات متحده بوده است و نه به سیاست آشنایی داشته و نه چارچوب و اصول درستی داشته و لحظهای هم تصمیم میگرفته و خسارتهایی را به کشور خودش وارد کرده است، خوشحال هستند. ترامپ باعث شده در ارتباط با نظم بینالملل و روابط با کشورها مشکلاتی ایجاد شود از جمله در ارتباط با خاورمیانه و فشارهای شدیدی هم در این ۳ سال بر مردم ایران وارد کرد.
واعظی گفت: ما از شکست ترامپ استقبال کردیم. اینکه ما به دولت بعدی آمریکا خوشبین باشیم، باید بگوییم ما به هیچ دولتی خوشبین نیستیم مگر اینکه ببینیم در عمل چه کار میکنند. چنین صحبتی مبنی بر اینکه نسبت به دولت آینده آمریکا خوشبین باشیم، در دولت مطرح نیست.
وی افزود: اینکه خود آمریکاییها در مبارزات انتخاباتی خود اعلام کردند که ادبیات و لحنشان نسبت به ترامپ متفاوت بوده و قرار است سیاستهای دیگری را اجرا کنند، مطالبی است که آنها مطرح کردند. از ایران نه هنوز کسی مذاکرهای کرده و نه هنوز تماسی داشته است. آنچه در ایران برداشت میشود از اظهاراتی کسانی است که در آینده جزو کابینه یا همراهان دولت جدید آمریکا هستند و این اظهارات بر فضای داخل ایران از نظر اقتصادی و بازار دلار و سکه اثر گذاشته است و در آینده نیز این اثرگذاری بیشتر خواهد بود.
رئیس دفتر رئیسجمهور با اشاره به برنامه دولت برای بهبود وضعیت معیشتی مردم، گفت: امروز بخش قابل توجهی از وقت دولت به دیداری که شورای عالی هماهنگی اقتصادی روز گذشته در محضر مقام معظم رهبری بودیم، تخصیص داده شد و آقای رئیسجمهور تک تک اعضای دولت و معاونین رئیس جمهور را در ارتباط با موضوعات جلسه روز گذشته، مخاطب قرار دادند.
واعظی گفت: رئیسجمهور در ارتباط با تنظیم بازار از وزیر صمت و وزیر جهاد کشاورزی خواست تا با جدیت بیشتر روی قیمتها و توزیع نظارت داشته باشند. کسانی که محصولاتشان را با ارز ۴۲۰۰ تومانی تولید میکنند باید متناسب با همان ارز، محصول در اختیار مردم قرار دهند.
وی افزود: قولی که داده شده و تلاشی که صورت میگیرد، در روزهای آینده در بازار تعادل برقرار میشود.
رئیس دفتر رئیسجمهور درباره طرح الزام دولت به پرداخت یارانه معیشتی از سوی مجلس خاطرنشان کرد: اینکه ما بتوانیم از هر فرصتی استفاده کنیم تا مردمی که تحت فشار تحریم هستند و کسبههایی که برای کرونا باید تعطیل باشند و یا حتی زمانی که تعطیلی نیستند، به دلیل رعایت مردم به درآمدهایشان لطمه میخورد، ما از هر فرصتی برای جبران این صدمات استفاده میکنیم.
بیشتر بخوانید:
چه کسانی از ایران با جو بایدن مذاکره میکنند؟
کشف «پالس مذاکره» با هدف «ناامید کردن» مردم
واعظی تاکید کرد: ما علاوه بر یارانهای که در گذشته داده میشد، بستههای حمایتی را به دلیل افزایش قیمت بنزین از همان زمان پرداخت کردیم. در اسفند و فروردین و اردیبهشت بستههای حمایتی دادیم و هفته گذشته تصمیم گرفتیم ۴ ماه دیگر به حدود ۲۹ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر پرداخت کنیم. ما با مجلس همنظر هستیم که باید به مردم کمک بیشتری کنیم. البته باید با مجلس در خصوص اجرای طرح معیشتی صحبت کنیم. خود مجلس هم نمیخواهد وقتی منابع نباشد، پرداختی صورت بگیرد. بنابراین با مجلس صحبت میکنیم تا ببینیم چگونه میتوانیم به تفاهم برسیم.
وی ادامه داد: در رابطه با شروط ایران برای مذاکره جدید با آمریکا افزود: ما نمیخواهیم بنشینیم و بند به بند راجع به برجام مذاکره کنیم، آنها به تعهدات خودشان عمل نکردند و ما هم تعهدات خودمان را رد ۵ مرحله کاهش دادیم. آقای رئیسجمهور امروز اعلام کرد اگر آنها برگردند به ۲۰ ژانویه ۲۰۱۷ یعنی روزی که ترامپ بر سر کار آمده است، ما هم آمادگی داریم که به ۲۰ ژانویه ۲۰۱۷ برگردیم.
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: من فکر میکنم ما نباید نسبت به این مساله به گونهای رفتار کنیم که بخواهد یک مذاکرات جدیدی در ارتباط با برجام آغاز شود. مذاکرات برجام در گذشته انجام شده و مراحل خود در ایران و کشورهای مختلف را طی کرده است. اتفاقی که افتاده این بوده که کشورها و آمریکا به تعهدات خود عمل نکردند، مهمترین شرط ما این است که تعهدات کشورها در برجام باید محترم شمرده شود.