نوشین کیانپور؛ متخصص بیمارهای عفونی در گفتگو با پرسون:

عملکرد سیستم ایمنی هر شخصی نسبت به کرونا متغیر است

دکتر نوشین کیانپور؛ متخصص بیمارهای عفونی گفت: بعد از اینکه بدنتان ویروس مذکور مثلا ویروس کرونا را به طور کامل از بین برد زیرمجموعه‌ای از آنتی‌بادی‌ها و حافظه سلولی ایجاد می‌شود که آماده حفاظت از شما در برابر برخورد مجدد با ویروس هستند با این وجود این عملکرد سیستم ایمنی در هر شخصی نسبی است و نمی توانیم به صورت مطلق درباره آن نظر داد.

کردستان ـ دکتر نوشین کیانپور؛ متخصص بیماری های عفونی در گفت وگو با خبرنگار پرسون عنوان کرد: احتمال ابتلای مجدد به کرونا از مهمترین دغدغه های جامعه و مردم است تا جایی که اخبار ضدونقیض بسیاری، نظریات رسمی پزشکان را تحت الشعاع قرار داده است.

کیانپور در ادامه بیان داشت: باید این حقیقت را بیان کرد که تاکنون پاسخ سیستم ایمنی به ویروس کرونا و اینکه آیا محافظت طولانی ‌مدتی را ایجاد می‌کند یا نه، یکی از بزرگ‌ترین ناشناخته‌هاست که همواره محققان به دنبال پیدا کردن سئوال این پرسش هستند.

این متخصص بیماری های عفونی تاکید کرد: براساس تحقیقاتی که به تازگی بر روی ویروس کرونا انجام گرفته، مشخص شده است که این ویروس همانند سایر ویروس‌ها، در این ویروس نیز پاسخ ایمنی ایجاد می‌شود و این بدان معنی است که در کوتاه ‌مدت از ابتلای مجدد به این ویروس در امان خواهیم ماند ولی بازهم استثنائاتی در علم پزشکی وجود دارد.


بیشتر بخوانید؛

تست سریع کرونا برای مسافران ورودی به کشور اجباری شود

شمار قربانیان از ۵۴هزار تن گذشت/ ۱۸۷ فوتی جدید کرونا در کشور طی 24 ساعت گذشته


وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: برای آگاهی بیشتر از این ویروس و عملکرد آن باید نخست نوع عملکرد سیستم ایمنی خودمان به خوبی بشناسیم، زمانی که این ویروس وارد بدن می شود سیستم ایمنی بدن به سرعت آن را شناسایی می کند.

این متخصص بیماری های عفونی افزود: اولین خط دفاعی که به عنوان پاسخ ایمنی ذاتی شناخته می‌شود و به طور موثری تقویت‌کننده سیستم ایمنی می باشد.

کیانپور با اشاره به اینکه این خط دفاعی قادر است به هر چیز متجاوز و خطرناکی که بدن را تهدید می‌کند پاسخ دهد، گفت: پاسخ ایمنی ذاتی منجر به کاهش سرعت انتشار آلودگی و عفونت تا قبل از وارد عمل شدن سیستم ایمنی اختصاصی می‌شود. سیستم ایمنی اختصاصی حاوی آنتی‌بادی‌های ساخته‌شده توسط لنفوسیت‌های B و لنفوسیت‌های تی T می باشد.

این متخصص بیماری های عفونی در ادامه تاکید کرد: لذا اولین نوع از آنتی‌بادی‌هایی که ایجاد می‌شوند ایمونوگلبولین «ام» نام دارند که برای هدف قرار دادن و نابود کردن عفونت، سیستم ایمنی این آنتی‌بادی‌ها را به نوع دومی از آنتی‌بادی‌ها به نام ایمونوگلبولین «جی» تغییر می‌دهد که قادرند به طور اختصاصی ویروس‌ها را شناسایی و خنثی کرده و مانع ورودشان به سلول‌های جدید شوند.

کیانپور با اشاره به اینکه ساخت آنتی بادی ها در بدن به مدت زمانی در حدود یک تا 2 هفته نیاز دارند، اظهار داشت: زمانی که سیستم ایمنی و لنفوسیت‌های «بی» اطلاعات بیشتری را دریافت کنند، می‌توانند به صورت اختصاصی‌تر پاسخ داده و آنتی‌بادی‌های قوی و حفاظت‌کننده‌ای را در مقابل ویروس تولید کنند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بیان کرد: بنابراین بعد از اینکه بدنتان ویروس مذکور مثلا ویروس کرونا را به طور کامل از بین برد زیرمجموعه‌ای از آنتی‌بادی‌ها و حافظه سلولی ایجاد می‌شود که آماده حفاظت از شما در برابر برخورد مجدد با ویروس هستند با این وجود این عملکرد سیستم ایمنی در هر شخصی نسبی است و نمی توانیم به صورت مطلق درباره آن نظر داد.

آیین مهر ـ استان کردستان

225426