بالاترین میزان اراضی کشور در کردستان

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه کردستان بالاترین میزان اراضی کشور را دارد، گفت: اگر کردستان در رتبه‌های بالای تولید گندم قرار گرفته است، بخشی از این نتایج مربوط به زحمات و دلسوزی فعالان بخش کشاورزی است.

به گزارش سایت خبری پرسون، از سنندج، محمد ابراهیم حسن‌نژاد پیش‌ازظهر امروز در مراسم تجلیل از فعالان بخش کشاورزی استان کردستان که در مجتمع فجر این شهر برگزار شد، اظهار داشت: کردستان دارای ظرفیت‌های متعددی در بخش‌های مختلف و بخش کشاورزی پراستعدادی دارد.

وی گفت: کردستان با وجود مشکلاتی از جمله وضعیت توپوگرافی اما از 5 حوزه آبریز مهم، سدهای بزرگ، رشد اراضی آبی به 96 هزار هکتار، آب‌وهوا و ظرفیت‌های مختلف کشاورزی برخوردار است.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه کردستان بالاترین میزان اراضی کشور را دارد، تصریح کرد: اگر کردستان در رتبه‌های بالای تولید گندم قرار گرفته است، بخشی از این نتایج مربوط به زحمات و دلسوزی فعالان بخش کشاورزی است.

وی افزود: اراضی دیم برای کردستان محددیت نیست بلکه یک فرصت و ظرفیت است که نشانه آن نیز تولید بالای راندمان است.

حسن‌نژاد با اشاره به اینکه قدمت مکانیزاسیون در این استان نشان از تولید، استفاده و مهم برشمردن این ظرفیت است، عنوان کرد: در باغات کردستان میوه‌‌هایی با کیفیتی تولید می‌شود که با هیچ استانی قابل قیاس نیست.

وی در ادامه به وضعیت حوزه کشاورری در سطح کشور اشاره و با بیان اینکه در بخش تولید مواد پروتئینی تلاش‌های زیادی صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: امروز بیش از 2.5 میلیون تن گوشت سفید در کشور تولید می‌شود، تلاشمان این است که زنجیره‌های تولید را ساماندهی کنیم که انتظار می‌رود این کار نیز در استان انجام شود.

معاون وزارت جهاد کشاورزی با اذعان به اینکه در بازار گوشت سفید با نوسان و مشکلاتی مواجه شدیم، افزود: تلاشمان این است که با افزایش تولید، بازاز گوشت سفید در کشور ثبات یابد.

وی از تولید بیش از 1300 هزار تن تخم مرغ در کشور خبر داد و گفت: تاکنون 100 هزارتن تخم‌مرغ از ایدان به کشورهای دیگر صادر شده است.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: تولید بیش از نیاز بازار کشور، سیاست جهاد کشاورزی است که از این طریق بازار را کنترل کنیم.

وی با اذعان به اینکه در حوزه گوشت قرمز دچار مشکلاتی هستیم، خاطرنشان کرد: در چندسال گذشته به دلیل انجام برخی اقدامات ناسازگار با بخش روستایی دچار مشکل شدیم و امروزه در بخش گاوداری و دامداری کارهایی انجام می‌شود که با شیوه دامداری روستایی ناسازگار است.

حسن‌نژاد خواستار توجه بیش از پیش مسئولان استانی به صنایع تبدیلی و توسعه گاوداری و دامداری در بخش روستایی شد و ابراز داشت: بخش سارال دیواندره و سیروان سنتدج در تولید گوشت قرمز و تامین‌ نیاز کشور، حرف برای گفتن دارد، باید بیشتر به این حوزه توجه کنیم.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی حمایت تولید، گوشت قراردادی، اصلاح نژاد و رونق تولید را از دیگر برنامه‌های این سازمان عنوان کرد و گفت: باید شرایط روستاها را طوری فراهم کنیم تا با توسعه بخش کشاورزی، درآمدزایی بیشتری ایجاد کنیم.

منبع: تسنیم

597709