افتتاح طرح آبرسانی به ۴۶ روستای نیشابور

مدیرعامل مجمع خیرین آبرسان آب شرب کشور از افتتاح طرح آب رسانی به 46 روستای نیشابور خبر داد.
تصویر افتتاح طرح آبرسانی به ۴۶ روستای نیشابور

به گزارش سایت خبری پرسون، به‌گفته مدیرعامل مجمع خیرین آبرسان آب شرب کشور، از آنجا که مردم ما مهربان و خیرخواه هستند، در مجامع مختلف خیریه‌ها مانند خیرین مدرسه‌ساز، سلامت، مسکن و... حضور پررنگی دارند و ما نیز احساس کردیم که در بحث آب نیاز است که مجمع خیرین آبرسان آب شرب کشور تشکیل شود. عبدالمجید حاجبی به همشهری می‌گوید: «برای همین، خیرینی که پیش‌تر مدرسه‌ساز بودند به ما پیوستند تا آب شرب روستاهایی که تنش آبی دارند، تامین شود. جلساتی برگزار شد با وزارت نیرو و همچنین شرکت آب و فاضلاب کشور هماهنگ شدیم.» او ادامه می‌دهد:‌ «بخشی از کار برعهده خیرین است و وقتی بحث تخصصی و اجرایی می‌شود، نیاز است که با شرکت آب و فاضلاب کشور کار را پیش ببریم. با هماهنگی این عزیزان روستاهایی که تنش آبی دارند، شناسایی می‌شوند. پس از آن، بازدیدهایی از این روستاها انجام می‌شود تا عملیات آبرسانی صورت بگیرد.»

ثبت مجمع

به‌گفته مدیرعامل مجمع خیرین آبرسان آب شرب کشور، سال گذشته کارهای ثبت مجمع خیرین آبرسان آب شرب کشور انجام شد و تا امروز به بیش از ۳ هزار روستا عملیات آبرسانی صورت گرفته است. حاجبی می‌گوید: «خیرینی برای احداث چاه عمیق، احداث مخزن آب، اهدای لوله آب، پمپ آب و... در مجمع فعالیت می‌کنند.» او عنوان می‌کند: «معمولا اولویت با روستاهای پرجمعیت دارای سکنه زیاد است، اما براساس نیاز به تمامی روستاهایی که با مشکل آب شرب مواجه هستند، رسیدگی می‌شود. حالا ممکن است در یک روستا فقط نیاز به یک منبع باشد یا اینکه چاه آب شرب این منطقه خشک شده و نیاز باشد که عملیاتی در آنجا صورت بگیرد.»

ازخیران آبرسان چه می‌دانید؟ | مهاجرت معکوس با آبرسانی به روستاها

تنش آبی ۴۰ ساله

برخی از روستاهای کشور نزدیک به ۴۰ سال است که با تنش آبی مواجه هستند؛ به همین دلیل، حاجبی تأکید می‌کند: «مخازن آبی برخی از روستاها ممکن است قدیمی بوده و بیشتر از ۴۰ سال قبل جهاد سازندگی اقدام به آبرسانی به این روستاها کرده باشد. بعد از دهه‌ها ما مشاهده می‌کنیم که مخازن و لوله‌های آب این روستاها فرسوده شده و نیاز به بهسازی و نوسازی دارد.» مدیرعامل مجمع خیرین عنوان می‌کند: «برای مثال،
در سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، فارس و کرمان پروژه‌های بسیاری انجام دادیم که تاسیسات آبرسانی برخی از روستاها بسیار قدیمی بوده و خوشبختانه بهسازی و نوسازی شده است.»
به‌گفته عبدالمجید حاجبی، اکنون مجامع خیرین آبرسان آب شرب در استان‌های مختلف در حال تشکیل است که زیرمجموعه مجمع خیرین آبرسان آب کشور محسوب می‌شوند. او یادآور می‌شود: «چند روز پیش در روستای بدیع‌آباد در شهرستان نیشابور بودیم و عملیات آبرسانی آب شرب را انجام دادیم. البته در نیشابور که بزرگ‌ترین شهرستان خراسان رضوی به‌حساب می‌آید، به‌تازگی طرح آبرسانی به ۴۶ روستای این شهرستان افتتاح شد.»


مهاجرت معکوس

مدیرعامل مجمع خیرین آبرسان آب شرب معتقد است که فعالیت‌های این مجمع منجر به مهاجرت معکوس در برخی از روستاها شده است. عبدالمجید حاجبی می‌گوید: «بسیاری از ساکنان روستاهایی که به‌دلیل مشکلات آب شرب، روستاهای خود را ترک کرده بودند، با شروع فعالیت مجمع در حال حاضر مهاجرت معکوس انجام می‌دهند. درواقع اهالی این روستاها دوباره به زادگاه خود برمی‌گردند تا زندگی کنند. مهاجرت معکوس در استان‌های لرستان، خراسان رضوی و خراسان جنوبی و همچنین در روستای اشرف‌دره در استان خراسان شمالی صورت گرفته است. در برخی از روستاهای شهرستان‌های کوهدشت و نورآباد استان لرستان پروژه‌هایی را به سرانجام رساندیم تا ساکنانشان به روستاها برگردند.»

منبع: همشهری انلاین

574496