اخراج روزنامه‌نگاری که نسبت به کشتار مردمش سکوت نکرد

یک روزنامه‌نگار کانادایی-فلسطینی که اخیراً به دلیل حمایت از مردم فلسطین از کار اخراج شده، می‌گوید رسانه‌های به اصطلاح «بی‌طرف» غربی نباید حامیان فلسطین را وادار به چشم‌پوشی از جنایات رژیم صهیونیستی در غزه کنند.

تصویر اخراج روزنامه‌نگاری که نسبت به کشتار مردمش سکوت نکرد

به گزارش سایت خبری پرسون، «زهرا الاخرس»، روزنامه‌نگار کانادایی که اصالت فلسطینی دارد، اخیراً به دلیل انتشار پیام‌هایی در حمایت از فلسطین در شبکه‌های اجتماعی از محل کار خود اخراج شد. اما این نتوانسته او را از واکنش به جنایات رژیم صهیونیستی در وطنش منصرف کند.

الاخرس به خبرگزاری آناتولی گفت: اگر رسانه‌های غرب مدعی بی‌طرفی هستند، باید به ما اجازه دهند که صدایمان را بلند کنیم، نه اینکه فلسطینیان را سرکوب و تهدید کرده و بخواهند در برابر ناعدالتی که بر مردم ما روا داشته می‌شود، سکوت کنیم.

این روزنامه‌نگار که از فوریه ۲۰۲۰ در شبکه خبری «گلوبال نیوز» کانادا کار می‌کرد، می‌گوید که در ماه میلادی گذشته به دلیل پست‌هایش در فضای مجازی در حمایت از مردم فلسطین، اخراج شده است.

او می‌گوید: کارفرمایم گفت که پیام‌هایم در فضای مجازی سیاست‌های شرکت را نقض می‌کند. این در حالی است که حساب‌های من کاملاً شخصی هستند و هیچ ارتباطی با شغل (سابقم) به عنوان کارمند گلوبال نیوز نداشتند.

الاخرس در ادامه می‌گوید: گلوبال نیوز فکر می‌کند که تمامی محتواهای دیجیتال می‌توانند بر شهرتش تأثیر بگذارند و باور دارد که می‌تواند به من اجازه ندهد پیام‌هایی را در توییتر منتشر کرده یا درباره بعضی مسائل صحبت کنم.

این روزنامه‌نگار می‌گوید که اخراجش در واقع نشان از یک موج جهانی برای «ساکت کردن حامیان فلسطین در رسانه‌های غربی» دارد. او تأکید دارد که نخستین فلسطینی نیست که به دلیل حمایت از مردم خود در پی وقایع اخیر، اخراج می‌شود؛ و احتمالاً آخرین مورد هم نخواهد بود.

او با بیان اینکه رژیم صهیونیستی به هر کسی که با اشغالگری‌هایش مخالفت کند، برچسب «تروریست» می‌زند، می‌گوید که مسلمانان و اعراب در جوامع غربی با موج عظیمی از نفرت‌پراکنی مواجه هستند و این تنفر «تماماً از غرب ناشی می‌شود که حالا حامی تمام‌عیار اسرائیل است».

علاوه بر این، این روزنامه‌نگار کانادایی-فلسطینی هم در اعتراض به استاندارد دوگانه غرب در موضع‌گیری نسبت به جنگ اوکراین و غزه می‌گوید: در نهایت آزادی اعلام کردم که با «اشغال اوکراین توسط روسیه» مخالف هستم و هیچ‌کس مرا به طرح نظرات متعصبانه یا سوگیری متهم نکرد. اما وقتی نظرم را درباره اشغالگری رژیم صهیونیستی در وطنم، فلسطین، گفتم، ناگهان «متعصب» شدم و رسانه‌های غربی مدعی شدند که من اصول آن‌ها را نقض کرده‌ام!

این خبرنگار که در دوره مرخصی بعد از زایمان به سر می‌برد، می‌گوید که شکایتی را علیه گلوبال نیوز ثبت کرده و قصد دارد آن‌ها را به دلیل اخراج ناعادلانه خود در این دوره پاسخگو کند.

جنبش حماس در ۱۵ مهر حمله گسترده‌ای را علیه مواضع رژیم صهیونیستی در غلاف غزه آغاز کرد. تل‌آویو در پاسخ به این عملیات - که به دلیل حملات رژیم صهیونیستی به مسجدالاقصی، «طوفان الاقصی» نام گرفته - قتل‌عام مردم بی‌گناه فلسطین را آغاز کرده و از رسیدن غذا، دارو، سوخت و دیگر اقلام ضروری به ساکنان غزه جلوگیری می‌کند.

امروز مقاومت فلسطین در حالی به مقابله با تجاوزات اشغالگران ادامه داد که جنگ غزه وارد سی‌وسومین روز خود شده است. رژیم صهیونیستی با سرسختی تمام در برابر هرگونه درخواست آتش‌بس بشردوستانه مقاومت کرده و قوانین بین‌المللی را نادیده می‌گیرد.

این در حالی است که سخنگوی وزارت بهداشت غزه اعلام کرد بر اساس تازه‌ترین آمارها، تعداد شهدای غزه به ۱۰ هزار و ۵۶۹ تن رسیده که از این میان ۴۳۲۴ تن کودک و ۲۸۲۳ تن زن هستند.

بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی نیز نسبت به این سیاست‌های دوگانه غرب واکنش نشان داده‌اند. کاربری با اشاره به حمایت تمام‌وکمال غرب از اوکراین در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت که وقتی اوکراین در حملاتش موجب مرگ غیرنظامیان می‌شود، غرب بر این مسئله چشم‌پوشی می‌کند، اما هنگامی که فلسطینیان در شورش علیه اشغالگران سرزمین خود موجب مرگ غیرنظامیان شوند، غرب به آنان برچسب تروریست می‌زند.

تغییر نگرش مقامات غرب در سنجش برحق بودن یا تروریستی بودن طرفین در مناقشات مختلف، نشان از یک سیاست دوگانه دارد که در آن بر جنایات متحدان غرب سرپوش گذاشته‌شده و در مقابل، بازنمایی معاندانه و اغراق‌آمیزی از عملکرد مخالفان این بلوک قدرت صورت می‌گیرد.

منبع: مهر

547657