اخطار ایران به ناو آمریکا/ اینجا خلیج فارس است

ضرب شست ایران در فرود آوردن بالگرد آمریکایی پاسخی عملیاتی به کنشگری گستاخانه یانکی‌ها در خلیج فارس بود.
تصویر اخطار ایران به ناو آمریکا/ اینجا خلیج فارس است

به گزارش سایت خبری پرسون، چند ماه پس از توقیف یک محموله نفت خام متعلق به جمهوری اسلامی ایران توسط آمریکا در ساحل تگزاس، فیلم آخرین رصد ناوگروه بالگرد بر آمریکا در تنگه هرمز توسط سامانه‌های پایش و کنترل نیروی دریایی سپاه منتشر شد؛ اقدامی که نشانه اقتدار و صلابت دریادلان نیروی دریایی سپاه در واکنش به اقدام تروریستی نیروهای آمریکایی در ربودن محموله نفتی ایران به شمار می‌رود.

«سوئز راجان» یک نفتکش تحت پرچم جزایر مارشال است که در آوریل 2023 توسط مقامات آمریکایی پس از گذراندن بیش از یک سال لنگر انداختن در سنگاپور به‌ دلیل اختلاف حقوقی و تحقیقات وزارت دادگستری آمریکا توقیف شد. این کشتی از تاریخ ۳۰ماه مه (۹ خرداد) در ساحل گالوستون در ۸۰کیلومتری شهر هیوستون لنگر انداخته و اکنون خبرها از آغاز تخلیه محموله این کشتی خبر می‌دهند.

در واکنشی مقتدرانه به این اقدام، سردار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی اعلام کرد که ناوبالگردبر شناور آمریکایی‌ها هفته گذشته رصد شده و زمانی که بالگردها مبادرت به پرواز کردند پس از اخطار کنترل باند تنگه هرمز، ناو تیپ ذوالفقار که مسئولیت کنترل باند ورودی را عهده‌دار است و همچنین حضور شناورهای نیروی دریایی سپاه، آمریکایی‌ها مجبور به نشاندن بالگردها بر روی ناو شده‌اند.

فرمانده نیروی دریایی سپاه تصریح کرده که این رهگیری هوشمندانه و حضور مقتدرانه میدانی در عرصه اشراف اطلاعاتی و رصد تهدیدات و به‌ویژه رفت‌وآمد ناوهای کشورهای متخاصم فرامنطقه‌ای نشان داد که فرزندان ملت ایران به ویژه دریادلان نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اجازه نخواهند داد این منطقه راهبردی بار دیگر به جولانگاه دشمنان امت اسلامی و برهم‌زنندگان امنیت خلیج فارس و تنگه راهبردی هرمز تبدیل شود.

نتیجه این قدرت‌ و اقتدار دریایی ایران سبب شد دشمن با وجود تمام شیطنت ها در راستای اثبات اینکه همچنان می تواند به آبهای سرزمینی و منافع جمهوری اسلامی تجاوز کند، مغلوب و علیرغم شاخ و شانه کشیدن، مقهور ضرب شست سپاه پاسداران شود. این رویه در سالهای گذشته نیز مسبوق به سابقه بوده است. دستگیری ملوانان متجاوز آمریکایی و انگلیس در مرزهای آبی ایران تا اقدام تفنگداران نیروی دریایی سپاه برای توقیف نفتکش انگلیسی متخلف که باعث آزادی نفتکش ایرانی «استنا ایمپرو» آزاد شد، در حقیقت بخش کوچکی از اقتدار نیروهای مسلح کشورمان در برابر هرگونه تعرض و دست‌اندازی به منافع ایران اسلامی به شمار می آید.

نگرانی تجار نفتی آمریکا از واکنش ایران

آغاز انتقال داستان از زمان توقیف نفتکش «سوئز راجان» آغاز شد، نفتکشی که ماه‌هاست در سواحل تگزاس سرگردان است و عملیات تخلیه محموله آن پس از ماه‌ها بلاتکلیفی به یک نفتکش دیگر به نام «مستر یوفریتس» در حال انجام است. گفته شده، مستریوفریتس تحت پرچم لیبریا است. سوئز راجان به‌دلیل اندازه و وزنش نمی‌تواند وارد اسکله شود و لازم است نفت خام آن توسط کارگزاران شرکت‌های باربری به کشتی‌های کوچک‌تر منتقل شوند.

نشریه آمریکایی وال‌استریت ژورنال پیشتر گزارش داده بود که با وجود صدور مجوز دولت آمریکا برای تخلیه نفت توقیف شده ایران در تگزاس، تمایلی به تخلیه این محموله توقیف‌شده وجود ندارد چرا که نماینده‌های تجاری نگران هستند چنانچه کشتی‌ای اقدام به انتقال نفت توقیف‌شده ایران کند توسط مشتری‌ها کنار گذاشته شوند.

پایان دوران بزن دررو

نگرانی شرکت‌های خارجی از اقدام متقابل ایران به‌ویژه زمانی جدی‌تر شد که تهران قویا هشدار داد در صورت دزدی و تخلیه این محموله نفتی انتقام خواهد گرفت. از جمله کسانی که آشکارا نسبت به تخلیه محموله نفت سوئز راجان هشدار داده است، سردار علی فدوی جانشین فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، است که اعلام کرده یکی از سیاست‌های جمهوری اسلامی در قبال دشمنان این ملت مقابله به مثل است. به‌گزارش فارس، سردار فدوی تأکید کرده است: «این سیاست به عنوان یک سیاست متقن است و کسی نمی‌تواند از آن جلوگیری کند.» پیشتر نیز سردار علیرضا تنگسیری در بخش خبری ۱۴سیما، گفته بود: «دوران بزن دررو تمام شده است. واقعاً اگر بزنند،‌ می‌خورند و باید منتظر آن باشند. اکنون اعلام می‌کنیم اگر هر شرکت نفتی آمریکایی بخواهد نفت ما را از این نفتکش تخلیه کند،‌ مسئول می‌دانیم. همچنان که آمریکا را هم مسئول می‌دانیم.»

دعوای سیاسی داخلی در آمریکا

این در حالی است که هفته گذشته نمایندگانی از دو حزب اصلی آمریکا ـ دمکرات و جمهوری‌خواه ـ در نامه‌ای به جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا، خواستار تعین تکلیف سرنوشت کشتی حامل محموله نفت ایران در سواحل تگزاس شدند. به‌گزارش رویترز، جونی ارنست سناتور جمهوری‌خواه، و ریچارد بلومنتال سناتور دمکرات و چند قانونگذاران دیگر آمریکا در مجلس سنا و مجلس نمایندگان آمریکا در این نامه با اشاره به ماه‌ها سرگردانی کشتی و نگرانی شرکت‌ها از مشارکت در انتقال محموله آن به دولت بایدن نوشته بودند که «اجرای تحریم‌های نفتی بی‌ربط است اگر که اگر شهروندان آمریکایی و شرکت‌های درگیر دائما در آمریکا در ترس از اقدام تلافی‌جویانه ایران زندگی کنند.» در بخشی از این نامه تاکید شده که دولت آمریکا باید نشان دهد که ایران و گروه‌های حامی تهران نمی‌توانند مانع از اجرای عملیات ـ به‎زعم آنان ـ قانونی دولت آمریکا شوند. سناتورهای آمریکایی در ادامه نامه خود خواستار توقیف نفت ایران به نفع آنچه آن را «قربانیان تروریسم ایران» خوانده‌اند شده‌اند.

فشارهای قانونگذاران کنگره پس از آن آغاز شد که ابتدا گزارش‌های یک شرکت خصوصی ضد ایرانی در آمریکا به نام «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» زیر ذره‌بین دولت آمریکا قرار گرفت. این گروه با استناد به تصاویر ماهواره‌ای و داده‌های مربوط به رصد تردد کشتی‌ها سوئز راجان را به حمل نفت تحریم‌شده ایران متهم کرده بود.

منبع: همشهری آنلاین

507629