طرز تهیه کالباس گیاهی در خانه

کالباس یا ژامبون یکی از خوشمره‌ترین خوراکی‌ها برای آماده کردن سالاد یا فست فود هست. اما خیلی وقت ها دوست داریم کالباس یا ژامبون گیاهی رو خودمون داخل منزل درست کنیم. چون هم سالم تر هست و هم می‌تونید مواد داخلش رو به دلخواه کم یا زیاد کنید.
تصویر طرز تهیه کالباس گیاهی در خانه

وقتی گیاه‌خوار باشید، همه چیز فرق می‌کند، از دسرها گرفته تا غذاهایی که برای افراد عادی به وفور در فروشگاه‌ها پیدا می‌شود، برای گیاه‌خوارها، دامنه انتخاب محدودتر است. البته این روزها، برندهای مختلف هم دست به کار شده‌اند و برای این افراد، محصولات وگان یا گیاهی تولید می‌کنند که گیاهخوارها هم با دردسر کمتری احتیاجات بدن خودشان را رفع کنند. اما شما هم می‌توانید خودتان در خانه مواد غذایی وگان درست کنید. با این کار، دستتان باز است که سلیقه خودتان را هم در طرز غذاهای گیاهی دخیل کنید. در ادامه طرز تهیه کالباس گیاهی را برای شما آماده کرده ایم.

طرز تهیه کالباس گیاهی در منزل

مواد لازم

  • گلوتن گندم حیاتی: ۱ و ۱/۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی
  • مخمر غذایی: ۲ قاشق غذاخوری
  • نشاسته ذرت: ۱ قاشق غذاخوری
  • پاپریکا دودی: ۱/۲ قاشق غذاخوری
  • پودر سیر: ۱ قاشق چای‌خوری
  • پودر پیاز: ۱ قاشق چای‌خوری
  • نمک: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • سس گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
  • روغن نارگیل ذوب شده: ۳ قاشق غذاخوری
  • تاهینی: ۲ قاشق غذاخوری
  • سس سویا: ۲ قاشق غذاخوری
  • خردل: ۱ قاشق غذاخوری
  • عصاره سبزیجات: ۲ لیوان دسته‌‌دار فرانسوی
  • رب میسو: ۱/۲ قاشق چای خوری

مرحله اول

اگر به طرز تهیه سوسیس خانگی و کالباس یا ژامبون مرغ و گوشت خانگی علاقمند باشید از طرز تهیه این کالباس گیاهی هم حسابی لذت خواهید برد و به کارتان خواهد آمد. فر را با دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت یا ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. در یک کاسه بزرگ، مواد خشک یعنی گلوتن حیاتی گندم، مخمر تغذیه‌ای، نشاسته ذرت، پاپریکای دودی، پودر سیر، پودر پیاز و نمک را با هم مخلوط کنید. در یک کاسه جداگانه، مواد مرطوب را با هم مخلوط کنید (سس گوجه فرنگی، روغن نارگیل ذوب شده یا مایع، تاهینی، سس سویا، خردل، رب میسو و آب سبزیجات).

مرحله دوم

مخلوط مرطوب را در مخلوط خشک هم بزنید، تا زمانی که یک خمیر یکدست تشکیل شود. این خمیر را حدود ۲ دقیقه ورز دهید تا گلوتن موجود در آرد به عمل بیاید. خمیر را روی یک سطح صاف که آردپاشی کرده‌اید، قرار دهید. می‌توانید از آرد گندم یا آرد نخود استفاده کنید. خمیر را به مدت ۵ دقیقه با دست ورز دهید. ورز دادن را تا جایی ادامه دهید که خمیر کمی چسبناک باشد. خمیر را به شکل یکدست و منسجم دربیاورید و دور آن را کاغذ روغنی بپیچید.

مرحله سوم

روی کاغذ روغنی را یک لایه فویل آلومینیومی بپیچید و ابتدا و انتهای آن را مثل شکلات بپیچید. یک لایه دیگر فویل روی فویل اول بپیچید. فویل را کمی شل ببندید. چون کالباستان، بعد از پخت، افزایش حجم خواهد داد. کالباس را در سینی فر بگذارید و به مدت ۴۵ دقیقه آن را بپزید. سپس ژامبون را از فر خارج کرده و بگذارید چند دقیقه قبل از خارج کردن از ورق آلومینیومی کاملا خنک شود.

طرز تهیه کالباس دودی در خانه

برای تهیه کالباس دودی ابتدا، گوشت ها را همراه با سویای خیس خورده، سیر و جعفری خرد شده، 3 بار چرخ کنید. آرد را با تمام ادویه های خشک 2 بار الک کنید و به مخلوط گوشت و سویا اضافه کنید، مزه ی مواد را بچشید و در صورت تمایل ادویه هایی را که دوست دارید مجدد اضافه کنید.

سپس تخم مرغ را به مواد اضافه کنید و همه ی مواد را در غذاساز بریزید و 5 دقیقه اجازه بدهید تا مخلوط شوند. در طول مدت روشن بودن غذا ساز به تدریج تکه های یخ را با فاصله اضافه کنید. سپس روغن مایع را اضافه کنید و بعد از این مرحله، مواد را از غذاساز بیرون بیاورید. در صورت شل بودن خمیر مقداری آرد اضافه کنید و با دست کمی ورز بدهید تا کل مواد به صورت خمیری نه زیاد سفت و نه زیاد شل باشد.

در مرحله ی آخر پسته و قارچ خرد شده را اضافه کنید، سپس همه ی مواد را روی فویل آلومینیومی بریزید و دو سر فویل را مانند شکلات خوب بپیچید و ببندید. سپس به مدت 45 دقیقه مواد را بخار پز کنید. بعد از این مدت بلافاصله دور مواد را در حالیکه هنوز از داخل فویل بیرون نیاوردید، کیسه ی یخ بپیچانید و بعد از خنک شدن در داخل یخچال بگذارید تا خوب سرد شود. بعد از سرد شدن به اندازه های دلخواه با چاقوی لیزری برش بدهید.

نکته هایی برای تهیه کالباس دودی :

• اگر از گوشت قرمز استفاده کردید مدت زمان بخارپز شدن را بیشتر کنید تا کاملا بپزد.

• نمک را می توانید با توجه به ذائقه ی خودتان کم و زیاد کنید.

• اگر پسته ی تازه در دسترس ندارید از خلال پسته یا پسته ی خام استفاده کنید به این صورت که در آب حدود 5-10 دقیقه خیس کنید.

طرز تهیه سس یا لعاب برای روی ژامبون یا کالباس گیاهی

مواد لازم برای سس روی کالباس گیاهی:

  • آب آناناس: ۱/۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی
  • شربت افرا: ۱/۴ لیوان دسته‌دار فرانسوی
  • سس سویا: ۳ قاشق غذاخوری
  • نشاسته ذرت: ۲ قاشق چای‌خوری
  • آب: ۲ قاشق چای‌خوری

در یک ظرف فلزی یا قابلمه کوچک، آب آناناس، شربت افرا و سس سویا را با حرارت متوسط ​​تا زیاد مخلوط کنید. هنگامی که لعاب شروع به جوشیدن کرد‌، ۲ قاشق چای‌خوری نشاسته ذرت و ۲ قاشق چای‌خوری آب را در یک کاسه کوچک مخلوط کنید. در حالی که به هم زدن سس در حال جوشیدن ادامه می‌دهید‌، مخلوط نشاسته را درون آن بریزید و آنقدر هم بزنید تا شروع به غلیظ شدن کند. بعد از اینکه به غلظت مناسب رسید، آن را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

فر را با دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت یا ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. روی ژامبون را لعاب ریخته و به مدت ۲۵ دقیقه آن را بپزید. در فواصل ۵ دقیقه‌ای، سس را روی ژامبون با برس آشپزخانه بمالید. بعد از اینکه ژامبون‌‌ کاملا سرد شد، با چاقوی تیز، آن را برش بزنید.

فوت و فن های طرز تهیه کالباس گیاهی خانگی

  • قبل از اینکه کالباس گیاهی را در فر بگذارید، می‌توانید آن را به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت بخارپز کنید. برای این کار، یک سبد را روی بخار آب قرار دهید و کالباس گیاهی را به همان شکل که در فویل پیچیده شده است، در آن قرار دهید. سپس با همان فویل در سینی فر بگذارید و در فر قرار دهید.
  • کالباس‌ها برای مدت ۲ هفته قابلیت نگهداری در یخچال را دارند. البته حتما روی آن را بپوشانید یا در ظرف در بسته قرار دهید.
  • این کالباس یا ژامبون گیاهی را می‌توانید در ساندویچ، سالاد و انواع فینگرفودهایی که با کالباس تهیه می‌شوند استفاده کنید.
  • می‌توانید از پنیر توفو و ادویه‌های دیگر مثل جوز هندی، دانه گشنیز پودر شده، رزماری و پودر فلفل هم در طرز تهیه کالباس گیاهی استفاده کنید.
  • انواع سبزیجات ساطوری شده، مثل ریحان یا جعفری تازه هم در ایجاد طعمی خاص و ویژه به کالباس کمک خواهند کرد.

366180