بیمه ۳۱۰ صنعتگر روستایی هنرهای سنتی و دستی استان همدان

معاون هنرهای سنتی و صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان از ارائه خدمات حمایتی و درمانی بیمه روستایی در سال جاری به ۷۰۰ صنعتگر روستایی هنرهای دستی و سنتی استان خبر داد.

تصویر بیمه ۳۱۰ صنعتگر روستایی هنرهای سنتی و دستی استان همدان

به گزارش سایت خبری پرسون، هاشمی مظاهری افزود: این اقدام با هدف ایجاد امنیت و تثبیت شغلی و امید به آینده برای این هنرمندان در راستای پیشگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها انجام شده است.

وی اظهار داشت: درهمین ارتباط سال گذشته نیز از مجموع پنج هزار درخواست هنرمندان صنایع دستی برای بهره مندی از بیمه، حدود چهار هزار و ۷۰۰ نفر تحت پوشش خدمات بیمه قرار گرفتند.

وی از تمرکز بیش از ۷۰ درصد صنعتگران و هنرمندان هنرهای سنتی و کارگاه های صنایع دستی استان همدان در مناطق روستایی خبر داد و گفت: اشتغال روستایی مرتبط با هنرهای سنتی و صنایع دستی در شهرستان های تویسرکان، ملایر و نهاوند به مراتب بیشتر از دیگر شهرستان های این استان است.

مظاهری افزود: بیشتر فعالان حوزه صنایع دستی استان همدان به ویژه شهرستان های تویسرکان، نهاوند و ملایر را روستایی هستند به نحوی که ۸۰ درصد اشتغال مرتبط با صنایع دستی شهرستان تویسرکان در مناطق روستایی است.

معاون هنرهای سنتی و صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان گفت: ۴۵ هزار هنرمند صنایع دستی در این استان مشغول فعالیت هستند که بیشتر افراد بیمه شده در رشته‌های سراجی، نقاشی، کنده‌کاری و نقش‌برجسته روی سفال، سرمه‌دوزی، قلاب‌بافی، منبت‌کاری، سازسازی، خراطی و گیوه‌بافی اشتغال دارند

گفتنی است، سفال و سرامیک، مبل و منبت و چرم ، قالی بافی، معرق کاری، مرواربافی (حصیربافی)، مسگری، گیوه بافی، قلم زنی، طلاکوبی، سنگ تراشی، نقره کوبی، نقاشی، مینیاتور، تذهیب، شیشه گری، قاب سازی، کاشی هفت رنگ و صنایع فلزی نظیر چاقوسازی از جمله هنرهای سنتی و صنایع دستی مهم استان همدان است.

همچنین ۱۰ هنر زیبا که شامل تراش سنگ های قیمتی، نگارگری، جاجیم بافی، پشم ریسی، حلبی سازی، گره چینی، کبه بافی، گلیم بافی و نازک کاری چوب و قلم زنی روی مس نیز به همت اداره کل میراث فرهنگی استان همدان احیا شده است.

منبع: ایرنا

326524