فرماندار خبر داد؛

حجاری کردن کتیبه‌ ای از آثار خرابی زلزله ۹۶ در شهر سرپل‌ذهاب

این کتیبه برای انتقال اطلاعات، حجم ویرانی‌ها و کار بزرگ ساخت و ساز بعد از این حادثه تلخ به نسل آینده، ماندگاری همراهی و همکاری مردم از سراسر کشور و حمایت دولت در بازسازی ساخته می‌شود.
تصویر حجاری کردن کتیبه‌ ای از آثار خرابی زلزله ۹۶ در شهر سرپل‌ذهاب

به گزارش سایت خبری پرسون از کرمانشاه، فرماندار سرپل‌ذهاب از حجاری کردن کتیبه‌ای از آثار خرابی زلزله ۹۶ در شهر سرپل‌ذهاب خبر داد و گفت: این کتیبه برای انتقال اطلاعات، حجم ویرانی‌ها و کار بزرگ ساخت و ساز بعد از این حادثه تلخ به نسل آینده، ماندگاری همراهی و همکاری مردم از سراسر کشور و حمایت دولت در بازسازی ساخته می‌شود.

نورالدین فرزادی‌پور گفت: در ۲۱ آبان ماه سال ۹۶ زلزله مهیب ۷.۳ ریشتری باعث شد که شهر سرپل ذهاب و دهستان های تابعه و تعدادی از شهرستان های استان کرمانشاه تحت تاثیر این زلزله متحمل خسارت فوق العاده سنگین جانی و مالی قرار بگیرند.

وی اظهار کرد: بر اثر این زلزله تعدادی از هموطنان در شرایط اسکان موقت قرار گرفتند و ارایه خدمات اولیه با همراهی و همدلی در سراسر کشور ارایه شد و مردم جای جای ایران اسلامی به کمک مردم سرپل ذهاب شتافتند و اوج انسانیت و شرافت و تعهد و همدلی را به نمایش گذاشتند و اقدامات اولیه به نوعی باعث سامان بخشی به شرایط عادی زندگی مردم شد.

ساخت و بازسازی ۳۶هزار واحد مسکونی

نماینده عالی دولت در سرپل ذهاب گفت: بلافاصله دستگاه های خدماتی و زیرساختی و ستاد مدیریت بحران به فکر بازسازی مناطق زلزله‌زده افتادند و چیزی حدود ۳۶ هزار واحد مسکونی در شهر سرپل ذهاب و روستاهای تابع مورد بازسازی و مرمت و تعمیر شد که این اقدام در نوع خود بی‌نظیر بود و در کوتاه‌ترین زمان ممکن کمتر از سه سال به سرانجام رسید.

فرزادی پور ادامه داد: مردم محل های اسکان موقت خودشان را ترک کردند و به منازل مسکونی احداثی که با مشارکت خود مردم انجام شد انتقال پیدا کردند و کانکس هایی که به عنوان محل اسکان موقت مورد استفاده قرار می‌گرفت جمع‌آوری و از حیث استفاده ساقط شدند و زندگی عادی در شهر سرپل ذهاب جریان دارد و با امید بیشتر چشم‌انداز را برای آینده تعریف کردند.

وی عنوان کرد: امیداست با توکل بر خدای متعال و حمایت ها و وعده های نظام جمهوری وضعیت زندگی شان بهبود پیدا کند و مشکلات حداقلی و مشکلاتی را که امروز با آن گریبانگیر هستند رفع شود.

او بیان کرد: همچنان که نسل های گذشته زندگی را به نسل بعدی منتقل کردند، نسل موجود هم زندگی را به نسل بعدی منتقل می‌کنند اما انتقال سینه به سینه این اتفاقات، در واقع دچار نوسانات و حذف اطلاعات می شود از این رو درصدد هستیم که تاریخ اتفاقات و رخدادهای مختلف سیاسی اجتماعی و رخدادهای طبیعی رو ثبت و حفظ کنیم تا بر اثر گذر زمان دچار نقصان یا کم و زیاد نشود.

ساخت کتیبه برای ماندگاری در تاریخ

وی ادامه داد: با صاحب‌نظران و کارشناسان که در این زمینه صلاحیت داشتند نشستی برگزار شد و مشاورین پیشنهاد ایجاد یک کار عمرانی و نمادین از زلزله در شهر سرپل ذهاب ارایه دادند که با توجه به مشخصات طرح، یکی از طرح‌های بسیار خوب و فاخر این بود که ارزش اجرایی را داشت اما به لحاظ اینکه منابع مالی و حجم سنگین اعتبار آن که ضرورت داشت این امر اختصاص بدهند و عدم امکان منابع مالی زمینه اجرای طرح فراهم نشد و همزمان از نظر تامین اعتبار و منابع مالی سنگینی داشت.

وی گفت: پیشنهاد بعدی ایجاد کتیبه‌ای که مشخصات زلزله را در خودش ثبت و ضبط کند بود که با اجماع نظر صاحب‌نظران مقرر شد این کتیبه در قسمت ضلع سمت راست ورودی شهر سرپل ذهاب به سمت کرمانشاه در دیواره کل داوود نقطه مقابل دکان داوود حَجاری شود و به عنوان یک سند تاریخی در تاریخ سرپل ذهاب ثبت و ضبط شود.

فرزادی پور اضافه کرد: مشخصات این کتیبه دربرگیرنده اطلاعات تاریخ وقوع زلزله تاریخ اتمام بازسازی و میزان خسارت وارده به مردم از حیث جانی و مالی است و به نوعی اطلاعات کاملی را از حادثه زلزله سال ۹۶ را در خود ثبت و ضبط خواهد نمود.

او گفت: این کتیبه هم در واقع به عنوان یک مدرک و سندی گویا از اقدامات صورت گرفته از مشارکت و همراهی مردم عزیز و نجیب سرپل ذهاب و مشارکت ستاد مدیریت بحران کشور و استان کرمانشاه و مدیران نظام جمهوری اسلامی از مقام معظم رهبری تا هیات دولت و مسوولان و مدیران زحمتکش استان کرمانشاه و شهرستان سرپل ذهاب در بیان و انعکاس این خدمات خواهد بود.

سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه بیش از ۹۰هزار تن جمعیت دارد.

زمین لرزه ۷.۳ ریشتری ۲۱ آبان سال ۹۶ در ۱۱ کیلومتری بخش ازگله و ۳۲ کیلومتری شهر سرپل ذهاب رخ داد که ۶۲۰ کشته و ۱۲ هزار و ۳۸۶ مصدوم داشت.

این زلزله به ۱۰ شهرستان و یک هزار و ۹۳۲ روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرد و براساس ارزیابی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، ۱۰۳ هزار واحد مسکونی شهری و روستایی آسیب کلی و جزئی دید.

البته در زلزله ۶.۴ ریشتری یکشنبه چهارم آذر ۹۷ هم ۷۷۱ مصدوم و بیش از چهار هزار واحد مسکونی خسارت دیده، به این آمارها اضافه شد.

منبع: ایرنا

325429

مطالب مرتبط