نمایندگان گیلان؛ غایبان بدون توجیه کمیسیون کشاورزی مجلس

محرومیت کشاورزان گیلانی از حمایت‌های بیمه‌ای و سایر تسهیلات موضوع جدیدی نیست و از دیرباز چنین بوده و هست اما تعجب‌برانگیز این است که چرا نمایندگان استانی با چنین موقعیت استراتژیک باید در کمیسیون تخصصی کشاورزی مجلس غایب باشند.
تصویر نمایندگان گیلان؛ غایبان بدون توجیه کمیسیون کشاورزی مجلس

به گزارش سایت خبری پرسون از گیلان، غیبت نمایندگان گیلان در کمیسیون کشاورزی، آب و منابع‌طبیعی گیلان اینبار در مجلس یازدهم رقم خورد هر چند که در مجلس دهم که استان از وجود نماینده خود در این کمیسیون تخصصی بهره می‌برد هم چیزی دستگیرمان نشد و کشاورزان گیلانی در این وانفسا و در بالاترین نهاد قانونگذاری کشور همچنان بدون حامی باقی ماندند.

کمیسیون‌های بی‌مشتری در مجلس یازدهم

از کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی گرفته تا کمیسیون حقوقی و قضایی همگی جزو کمیسیون‌هایی هستند که در مجلس یازدهم با عدم اقبال و یا استقبال بسیار کم نمایندگان مواجه شده و به اصطلاح بی‌مشتری ماندند اما سؤال اینجا است که چرا نمایندگان گیلان از کمیسیونی با اهمیت کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی جا ماندند و به آن رغبتی نشان ندادند.

البته یادمان نمی‌رود که در مجلس دهم تنها نماینده گیلان در کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در مدت چهار سال حضورش در این کمیسیون مهم نتوانست حتی به جزئی‌ترین معضلات و چالش‌های پیش‌روی کشاورزان بپردازد از طرفی افکار عمومی قضیه واردات بی‌حساب و کتاب برنج خارجی و ضربه به تولید داخلی را هرگز فراموش نمی‌کند.

عقب افتادگی گیلان در حوزه صنایع تبدیلی بخش کشاورزی

سید علی آقازاده حمایت بیمه‌ای از کشاورزان به ویژه کشاورزان گیلان و خرید تضمینی محصولات کشاورزی استراتژیک نظیر برنج را لازم و ضروری خواند و عنوان کرد: جلوگیری از واردات و توزیع برنج خارجی در فصل برداشت برنج موضوعی بوده که ما همواره بر روی آن تاکید داریم اما به دلیل ضعف برنامه‌ریزی دولت، کشاورزان در این فصل متضرر شدند.

نماینده مردم رشت و خمام در مجلس ضرورت جلوگیری از تغییر کاربری و غارت زمین‌های کشاورزی را هم مورد تاکید قرار داد و ابراز داشت: بحث‌هایی مانند مکانیزه کردن کشاورزی، افزایش سطح تولید و موضوع نهاده‌های کشاورزی از اولویت‌های اصلی مجمع نمایندگان استان گیلان است و مشکلات پیرامون آن‌ها مورد پیگیری قرار می‌گیرد.

وی با اذعان به این نکته که به علت وجود کمبود‌ها نتوانستیم در حوزه صنایع تبدیلی کشاورزی و اقدامات خوبی انجام دهیم یادآور شد: ما در استان گیلان به شدت در این حوزه‌ها عقب افتاده‌ایم و باید به نحوی عقب افتادگی‌ها جبران شود از طرفی به عنوان نماینده تمام تلاشمان را برای حمایت مؤثر از کشاورزان به کار خواهیم بست.

گیلان با وجود پتانسیل‌های ارزشمندش مظلوم واقع شده است

حجت‌الاسلام محمد صفری ملک میان نیز با بیان اینکه وی در جلسه علنی 26 بهمن به موضوع عدم حضور نمایندگانی از گیلان در کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی اشاره و انتقاداتی در این باره داشته است ابراز داشت: بنده در این جلسه خطاب به نمایندگان و هیات رئیسه مجلس انقلابی گفتم که چرا از میان 13 نماینده گیلان کسی در کمیسیون کشاورزی عضو نیست؟ در حالی‌که بنده تلاش کردم.

نماینده مردم رودسر و املش در مجلس با تاکید بر اینکه این خطه با داشتن 200 هزار نفر جمعیت، کلکسیونی از محصولات کشاورزی است افزود: رتبه نخست تولید چای کشور کمی و کیفی، رتبه نخست تولید فندق 85 درصد کشور، رتبه نخست تولید گل گاوزبان در کشور، و تولید با کیفیت‌ترین برنج و مرکبات تنها بخشی از داشته‌های ارزشمند شهرستان‌های رودسر و املش است.

صفری ملک میان خاک حاصلخیز، ساحل و دریا، آب و هوای مطبوع، جنگل انبوه هیرکانی، کوهستان‌های بی‌نظیر، جلگه همیشه سبزش و چشم اندازهای بکر را از جمله پتانسیل‌های گرانقدر گیلان دانست و گفت: گیلان با این همه ظرفیت مظلوم واقع شده به طوری‌که از بسیاری از شاخص‌های عمرانی، بهداشتی و آموزشی عقب مانده است.

کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات، کمیسیون اصل 90، کمیسیون اقتصادی، کمیسیون امور داخلی و شوراها، کمیسیون عمران، کمیسیون صنایع، کمیسیون فرهنگی، کمیسیون انرژی، کمیسیون اجتماعی و کمیسیون آموزش و تحقیقات از جمله کمیسیون‌های تخصصی مجلس به شمار می‌روند.

نمایندگان در ماه‌های شروع به کار مجلس یازدهم برای عضویت در 13 کمیسیون ثبت‌نام کردند که جزئیات آن در خبرهای منتشر شده موجود و قابل رجوع است اما گزارش‌ها حاکی است کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و صنایع و معادن پرطرفدارترین و کمیسیون حقوقی و قضائی هم با سه نماینده کم طرفدارترین کمیسیون‌های مجلس یازدهم بودند و در این میان کمیسیون کشاورزی هم فقط 34 خواهان داشت.

گیلان در سنوات گذشته و به تشخیص برخی صاحبنظران مباحث اقتصادی، فارغ از اهمیت استقرار برخی صنایع که نقشی کلیدی در ایجاد فرصت‌های شغلی برای جوانان دارد به عنوان قطب کشاورزی شناخته و معرفی شد اما در تمام این سال‌ها نه تنها گرد محرومیت از چهره این استان به ویژه در بخش کشاورزی زدوده نشد بلکه کشاورزانش هر بار با چالش جدیدی مواجه شده و می‌شوند.

بدون شک در کنار دولت و دستگاه‌های اجرایی مسئول، نهاد قانونگذاری مانند مجلس می‌تواند تحولات چشمگیری را در حوزه کشاورزی و حل و فصل مشکلات کشاورزان رقم بزند هر چند که جای گیلان در کمیسیون تخصصی کشاورزی مجلس یازدهم خالی است و این استان مظلوم، ناباورانه تریبون و کرسی‌ای در این کمیسیون ندارد.

از طرفی مشخص نیست در این آشفته‌بازار کمبود نهاده‌های دامی، سیاست‌های یک بام و دو هوا و متناقض با اهداف جهش تولید، افزایش نجومی قیمت کودهای شیمیایی و بلاتکلیفی بیمه‌ها چه بر سر کشاورزانی که روز به روز انگیزه خود را برای مشارکت در تولید از دست می‌دهند خواهد آمد.

منبع: شبستان

279517