مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان؛

پانزدهمین دوره معرفی تعاونی های برتر سال 99 و نشست با فعالان بخش تعاون استان همدان

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: تعاون کار گروهی، داوطلبانه و نظام مند است، تکیه بر توان تعاون و شرکت‌های تعاونی که چتر گسترده آنها اقشار کم درآمد و آسیب‌پذیر را پوشش می‌دهد در واقع زیرساخت اقتصاد مقاومتی در کشور است و رویکرد این اداره کل حمایت، هدایت و نظارت بر تعاونی ها است به گونه‌ای که ضمن کمک به ثبت و راه اندازی تعاونیها و در اولویت قرار دادن و پیگیری پرونده‌های تسهیلات شرکتهای تعاونی متقاضی، برگزاری دوره های آموزشی مورد نیاز،بازدید از کلیه تعاونی‌ها و اتحادیه های فعال انجام می شود.

همدان- پرسون؛ مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست با فعالان بخش تعاون و مراسم پانزدهمین دوره معرفی تعاونی های برتر استان ضمن تسلیت ایام محرم و گرامیداشت هفته تعاون با اشاره به مزیت های تعاونی ها در کشور گفت: تعاونی ها بهترین ساختار جهت اجرای عدالت اجتماعی و اقتصادی و کاهش فاصله طبقاتی هستند که در ایجاد فرصت‌های جدید اشتغال موثرند.
احمد توصیفیان گفت: فرهنگ ما معتقد به تعاون است، گسترش فرهنگ تعاون، باعث کارآفرینی ، توسعه و عدالت اجتماعی و توزیع بهتر و مناسب‌تر ثروت در جامعه می شود. وی گفت: اهمیت موضوع تعاونی ها به این دلیل است که تعاونی ها، سازمان ها و نهادهای مردمی هستند که در عین برخورداری از خصوصیات و مشخصات یک واحد اقتصادی و تجاری، دارای ارزش های مکتبی و اجتماعی هم می باشند و یکی از اهداف والای تعاون، ساختن انسانی با مسئولیت های فردی و جمعی است و تعاون روش موثری برای نیل به مشارکت واقعی و حقیقی و دائمی همه مردم در اجرای برنامه های توسعه کشور است.

تعاون ساختاری مناسب برای عدالت اجتماعی و اقتصادی است
توصیفیان در ادامه افزود: تعاون راهکار مناسب برای گردش عدالت اجتماعی است و اقتصاد تعاون با نگرش اقتصاد انسان محور، دارای ویژگی‌های رشد گرایی و باز توزیعی است و فعالیت در عرصه تعاون موجب رونق و جهش تولید داخلی، استقلال و استفاده از ظرفیت ظرفیت‌های اقتصادی است به گونه‌ای که تعاون موجب تجمیع سرمایه‌ها، سرمایه گذاری داخلی، مشارکت افراد در برابری فرصت ها است.

تعاون راهکار برابری فرصت ها و تجمیع سرمایه‌های خرد است/ اقتصاد تعاونی نگرش اقتصادی انسان محور است

وی گفت: برای توسعه اقتصادی نیازمند کار جمعی، سخت کوشی، پشتکار، مسئولیت‌پذیری اجتماعی و تقویت سرمایه‌ی انسانی و اجتماعی است و ضرورت دارد باور تعاون، فرهنگ کار و کار جمعی در جامعه تقویت شود، چراکه فعالیت در عرصه تعاون علاوه بر تاب آوری اقتصادی در شرایط اعمال تحریم‌ها با حاکم بودن روح جمعی سبب نقش‌آفرینی در پیشرفت کشور خواهد شد.
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی در ادامه گفت: تعاون کار گروهی، داوطلبانه و نظام مند است، تکیه بر توان تعاون و شرکت‌های تعاونی که چتر گسترده آنها اقشار کم درآمد و آسیب‌پذیر را پوشش می‌دهد در واقع زیرساخت اقتصاد مقاومتی در کشور است و رویکرد این اداره کل حمایت، هدایت و نظارت بر تعاونی ها است به گونه‌ای که ضمن کمک به ثبت و راه اندازی تعاونیها و در اولویت قرار دادن و پیگیری پرونده‌های تسهیلات شرکتهای تعاونی متقاضی، برگزاری دوره های آموزشی مورد نیاز،بازدید از کلیه تعاونی‌ها و اتحادیه های فعال انجام می شود.
وی با تاکید بر اینکه توسعه اقتصادی فقط توسعه بنگاه‌های اقتصادی بزرگ نیست گفت: برای توسعه روستاها می توان به ظرفیت های بخش کشاورزی و خدمات از قبیل حوزه گردشگری و بوم گردی توجه و اشتغال و درآمدزایی لازم را ایجاد کرد.


وی افزود: الحمدالله در کشور ما بخش تعاونی، یکی از بخش های فعال در حوزه اقتصادی کشور است و خصوصاً در سالیان اخیر شاهد افزایش بیشتر تعاونی‌ها هستیم.
احمد توصیفیان در ادامه افزود: از سوی دیگر بسیاری از مردم عزیز روستاها و عشایر کشور ما فعالیت های تولیدی کوچک خود را به قیمت های ارزان به فروش می رسانند یا از طریق واسطه ها سودشان را از دست می‌دهند، همین تولیدات کم وقتی در قالب مشارکت در یک شرکت تعاونی شکل بگیرد و هدایت شود می‌تواند هم دوام بیشتری داشته باشد، هم از حمایت‌های دولتی برخوردار شود وهم به قیمت مناسب به فروش برسد و دست واسطه ها را از سودی که باید عاید تولیدکننده زحمت کش ایرانی در روستاها و عشایر شود کوتاه نماید.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در خصوص برنامه و عملکرد شاخص های حوزه تعاون در سال ۱۳۹۹ گفت: استان همدان دارای ۱۱۷۲ شرکت تعاونی و اتحادیه فعال با فرصت شغلی ۱۳ هزار و ۴۳۲ نفر می باشد که درگرایش های مختلف در حال فعالیت می باشند.
تعاونی‌های تولیدی ۶۱۸ تعاونی (با گرایش کشاورزی- صنعتی –فرش- معدنی و...)، تعاونی خدماتی ۳۷۱ تعاونی( شامل حمل و نقل- دهیاری‌ها- سهام عدالت- خدمات بهداشتی و درمانی و...)، تعاونی های توزیعی ۱۸۳ تعاونی (شامل مسکن- اعتبار -تامین نیاز مصرف کنندگان و...).
وی تصریح کرد: طی ۵ ماهه ابتدای سال ۱۴ شرکت تعاونی با فرصت شغلی ۱۱۷ نفر تشکیل گردیده و برای مابقی سال نیز تشکیل ۳۰ شرکت تعاونی در دستور کار قرار دارد.
احمد توصیفیان در ادامه افزود: با توجه به وظیفه این اداره کل مبنی بر نظارت، هدایت و حمایت از تعاونی‌ها، نظارت از کلیه تعاونی‌ها در طول سال در برنامه این اداره کل می باشد که با توجه به مشکلات بیماری کرونا تا کنون از ۳۰۳ شرکت تعاونی توسط کارشناسان این اداره کل بازدید به عمل آمده و مشکلات و نواقص آن ها مورد بررسی قرار گرفته و به آنها کتباً اعلام گردیده است.
وی خاطر نشان کرد: از آنجایی که شرکت‌های تعاونی شخصیت‌های حقوقی می‌باشند و می‌بایست قوانین و مقررات این بخش توسط تعاونی‌ها رعایت گردد، این اداره کل وظف است دوره های آموزشی( شامل مهارتی- مدیریتی و حقوقی)، جهت تعاونی‌ها برگزار نماید که این امر به صورت مجازی در سال جاری در حال انجام می باشد( تا کنون ۱۶ هزار و ۵۱۰ نفر ساعت دوره برگزار گردیده است).


مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اظهار داشت: این اداره کل با تشکیل کمیته صیانت از تعاونی ها در جهت حمایت از تعاونی‌ها به ویژه تعاونی‌های تولیدی اشتغال زا در حال فعالیت می باشد( مشکلات بیمه‌ای –مالیاتی- تسهیلاتی و یا دستگاههای اجرایی ذیربط).
احمد توصیفیان از افتتاح مرکز مدیریت و کسب و کار توسعه نوآوری تعاون با حضور اساتید و خبرگان بخش تعاون این استان خبر داد و گفت استان همدان جزو اولین استانها در زمینه راه اندازی مرکز مدیریت و کسب و کار توسعه نوآوری می باشد.
وی با اشاره به راه اندازی سامانه جامع و هوشمند بخش تعاون کشور گفت:این سامانه با هدف شفافیت و اعمال نظارت اعضای تعاونی‌ها در دسترس قرار گرفته است و کلیه تعاونی‌ها موظفند مجامع عمومی خود را در سامانه فوق ثبت نمایند. همچنین از جمله مزایای این سامانه این است که برای تشکیل تعاونی ها نیاز به حضور نبوده و به روز رسانی اطلاعات موجود در سامانه انجام می‌شود.
وی از افتتاح ۱۴ شرکت تعاونی با فرصت شغلی ۲۳۵ نفر و حدود 222 میلیارد ریال سرمایه گذاری در هفته تعاون خبر داد که در بخش‌های صنعتی شامل 6 طرح، کشاورزی 1 طرح، مسکن 1طرح ، خدماتی ۵ طرح وهمچنین شرکت تعاونی محافظ سازان رزن به عنوان طرح نمونه افتتاحی این استان با حضور معاون وزیر و معاون استاندار افتتاح گردید.
ایشان با اشاره به برنامه ویژه حوزه تعاون استان در سال ۱۳۹۹ با عنایت به شعار سال (جهش تولید) به موارد زیر اشاره نمودند: یک -شناسایی تعاونی های تولیدیکه با ظرفیت کامل در حال فعالیت نمی باشند. دو- شناسایی تعاونی‌های تولیدی که ظرفیت توسعه دارند. سه- تکمیل طرح های نیمه تمام تعاونی های تولیدی.چهار- توسعه طرحهای تولیدی موفق تعاونی .پنج- ایجاد وبه بهره‌برداری رساندن طرح های تولیدی جدید تعاونی.شش- ارتباط شبکه‌ای مابین تعاونی های تولیدی و توزیعی. هفت- راه اندازی مرکز مدیریت و کسب و کار و توسعه نوآوری تعاون

195258

مطالب مرتبط