علم پزشکی

جدیدترین اخبار روز دنیا در حوزه پزشکی را در سرویس فناوری پرسون بخوانید.

محققان دانشگاه پنسیلوانیا موفق به انجام آزمایش موفقیت‌آمیز رهایش دارو به مغز توسط نانوذرات لیپیدی شدند. یافته‌های آنها مدلی را ارائه می‌دهد که از نانوذرات لیپیدی (LNPs) برای تحویل mRNA استفاده می‌کند و امید جدیدی را برای درمان بیماری‌هایی مانند بیماری آلزایمر و تشنج ارائه می‌کند.
تحریک الکتریکی عمیق مغز (DBS) روشی مناسب و تاثیرگذار برای درمان حرکت بی‌اختیار و نامنظم بدن در بیماری پارکینسون است. با این حال، کاشت الکترودها در مغز فرد روشی تهاجمی و نادرست برای تحریک سلول‌های عصبی است، ‌ به تازگی محققان نشان دادند که می‌توان از مگنتوژنتیک (magnetogenetics) برای حل این مشکل استفاده کرد.
آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که «سن» واقعی مغز شما چقدر است؟ احتمالاً شنیده‌اید که می‌گویند مغز، سلول‌ها (نورون‌های) خود را با سرعت سرگیجه‌آوری از دست می‌دهد، به‌ویژه در سال‌های آخر عمر. شکی نیست که شما هم دوست دارید آنچه را که دارید تا جای ممکن از دست ندهید.
رییس مرکز تحقیقات پوست و مو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه در فرایند کراتینه کردن مو باید نکاتی مثل مواد مورد استفاده و رعایت تعادل در تکرار مد نظر باشد، گفت: مقاله‌ای در یکی از مجلات معتبر علمی دنیا منتشر شده، مبنی بر اینکه در افرادی که به صورت متناوب و بیش از حد از فرآورده‌های صاف کننده مو استفاده می‌کنند، احتمال بروز سرطان‌ در آن‌ها بیش از سایرین است.
تفاهم نامه ای بین پژوهشکده بیماری های قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی تهران و بنیاد ملی علم ایران وابسته به معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به امضا رسید.
یک پزشک متخصص پوست و مو در خصوص علل افزایش شپش موی سر در جهان صحبت کرد و راه‌های انتقال آن را عنوان کرد.
یک گزارش تحلیلی جدید نشان می‌دهد که خط تولید داروی شرکت «مُدرنا» دست کم گرفته شده است و فناوری آران‌ای پیام‌رسان آن می‌تواند به تولید واکسن‌های جدیدی علیه ویروس سین‌سیشیال تنفسی، آنفلوانزا و سرطان بیانجامد.
اگر استرس زیاد باشد و مدیریت نشود یا در طولانی مدت ادامه یابد، می‌تواند منجر به مشکلات جدی‌تر شود که شاید تهدیدی برای زندگی فرد باشد. و بیماری زا باشد.
در هم اندیشی پژوهشگران علوم پزشکی؛

رونمایی از چهار داروی جدید با فناوری پیشرفته

چهار داروی جدید با فناوری پیشرفته با حضور وزیر بهداشت، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و چند تن از روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی تهران رونمایی شد.
لخته شدن خون از بیماری های خاموش و کشنده ای است که آگاهی از علائم و نشانه های آن، به شما برای تشخیص و حتی جلوگیری از ابتلا، کمک بسزایی میکند.
کرونا دست بردار نیست اما تغییرات مدام یک شرایط خاص برای این ویروس رقم زده است، به تاکید متخصصان جهش اتفاق افتاده در زیر سویه جدید ویروس SARS-CoV-2 در پروتئین اسپایک داده و جهش در این پوزیشن توان فرار از ایمنی را می‌دهد و قدرت سرایت و انتقال را بالا خواهد برد.
محققان تصاویری از شبکیه چشم کودکان ثبت و آنها را با استفاده از الگوریتم هوش مصنوعی یادگیری عمیق اسکن کردند تا اوتیسم را با دقت ۱۰۰ درصد تشخیص دهند.
یک شرکت دانش‌بنیان موفق به تولید دستگاه اسکنری شده که با بهره گیری از هوش مصنوعی می‌تواند جهت انواع کاربردهای تحقیقاتی، تشخیصی و همچنین به عنوان یک میکروسکوپ آنالوگ در آزمایشگاه در بالاترین سطح کیفیت به کار رود.