الگو برداری از سبک زندگی حضرت زهرا(س)

حجت الاسلام الله رضا اکبری به مناسبت سالروز شهادت حضرت زهرا(س) گفت: باید جامعه و به ویژه دختران و بانوان را با زوایای مختلف زندگی حضرت زهرا(س) آشنا کنیم.
تصویر الگو برداری از سبک زندگی حضرت زهرا(س)

به گزارش سایت خبری پرسون، یک کارشناس مسائل دینی ترویج سبک زندگی حضرت زهرا(س) را نیاز نسل امروز برشمرد و گفت: نیاز به تبیین سبک زندگی فاطمی داریم.

حجت الاسلام الله رضا اکبری به مناسبت سالروز شهادت حضرت زهرا(س) با بیان اینکه یکی از فلسفه های اقامه عزای حضرت فاطمه زهرا(س) در ایام فاطمیه آشنایی جامعه با سبک زندگی فاطمی است، گفت: باید جامعه و به ویژه دختران و بانوان را با زوایای مختلف زندگی حضرت زهرا(س) آشنا کنیم.

وی با بیان اینکه برای الگوبرداری جامعه به خصوص جوانان از حضرت زهرا(س) نیاز به تبیین سبک زندگی فاطمی داریم، افزود: چگونه توقع داریم دختران و بانوان ما سبک زندگی حضرت زهرا(س) را سرلوحه زندگی خود قرار دهند، وقتی آنها با سبک زندگی ایشان آشنایی ندارند.

این کارشناس مسائل دینی در ادامه با بیان اینکه در روایات از حضرت فاطمه زهرا(س) به عنوان سرور زنان عالم یاد شده که نشان از شخصیت برجسته ایشان دارد، گفت: وجود مبارک حضرت فاطمه زهرا(س) از چند جهت می تواند برای دختران و بانوان الگو باشد.

اکبری اضافه کرد: اهتمام حضرت زهرا (س) به عبادت و راز و نیاز با خداوند تبارک و تعالی، محبت فوق العاده ایشان به پدر، شیوه زندگی ایشان در همسرداری و فرزند پروری، صبوری ایشان در حوادث مختلف و نیز توجه ویژه حضرت زهرا(س) به موضوع عفاف و حجاب می تواند الگوهای خوبی برای دختران و بانوان باشد.

وی با اشاره به برخورد تحسین برانگیز حضرت زهرا(س) با پدر، اظهار کرد: نحوه رفتار حضرت زهرا(س) با پدرش بگونه ای بود که پیامبر اکرم(ص) به ایشان لقب ام ابیها داده بودند که اوج کرامت است و نیاز داریم دختران و بانوان امروز کشور همچون حضرت زهرا(س) زندگی کنند.

امام جمعه سنقروکلیایی با بیان اینکه حضرت زهرا(س) همه کمالات یک بانوی نمونه را با هم داشت، گفت: یکی از کمالات ایشان ساده زیستی حضرت بود، تا جایی که ایشان لباس نو عروسی خود را به نیازمندی اهدا کرد و در پاسخ به این سوال اطرافیان که چرا چنین کاری کرده و لااقل لباس های کهنه خود را به آن نیازمند می بخشید، حضرت زهرا(س) فرمود به درجه نیکی نمی رسی مگر چیزی که دوست داری را در راه خدا انفاق کنی.

وی با بیان اینکه حضرت زهرا(س) همسری نمونه برای حضرت علی(ع) بود، گفت: ایشان در احترام به همسر زبانزد بود و هرگز توقعی از همسرش نداشته است و در تمام حدود ۹ سالی که همسر حضرت علی(ع) بود، حتی برای یک‌بار تقاضایی که مربوط به امور مادی باشد، از شوهرش نکرد.

اکبری افزود: در روایات آمده که حضرت زهرا(س) چند روزی به خانه‌اش غذایی نرسید، با این که بچّه‌های حضرت زهرا(س) سخت در فشار گرسنگی قرار گرفتند و حضرت زهرا(س) اندوخته غذایی خود را هم به آنها داده بود و خود گرسنه‌تر از آنها به ‌سر می‌برد، ولی ماجرا را به همسرش نگفت.

اکبری با اشاره به الگو بودن سبک زندگی حضرت زهرا(س) در زمینه فرزندآوری، گفت: ایشان در طول حدود ۹ سالی که با حضرت علی(ع) زندگی کردند، پنج فرزند به دنیا آوردند که نشان از اهتمام ویژه ایشان به فرزندآوری دارد.

وی تاکید کرد: در حوزه تربیت فرزند هم حضرت زهرا(س) بهترین الگو برای مادران است، چون ایشان فرزندانی تربیت کرده اند که در تاریخ نظیر ندارند و دو تن از فرزندانشان به مقام امامت رسیدند.

اکبری با اشاره به توجه ویژه حضرت زهرا(س) به مسئله عفاف و حجاب، گفت: در روایات نقل شده که روزی پیامبراکرم(ص) میهمان نابینایی به منزل دعوت کرده بود که زمانی که حضرت زهرا(س) را در جریان این دعوت گذاشت، ایشان از پدر اجازه خواست تا حجاب خود را درست کند. زمان رفتن میهمان نابینا پیامبر اکرم(ص) دلیل حجاب گرفتن حضرت زهرا(س) با وجود نابینا بودن آن میهمان را سوال کرد که حضرت زهرا(س) در پاسخ به سوال پدر عنوان کرد که او نابینا بود، من که نابینا نبودم، ضمن اینکه آن فرد نابینا هم متوجه حضورم می‌شد و لازم بود حجاب بگیرم.

اکبری ادامه داد: حضرت زهرا(س) همچنین در صبر، دفاع از ولایت، ظلم ستیزی و حق طلبی بهترین الگو برای جامعه امروز هستند.

منبع: ایسنا

572423