کد مطلب: 897845
دوشنبه 13 اسفند 1403 10:38
به گزارش سایت خبری پُرسون، این مطلب را به طرز تهیه انواع آش و سوپ به عنوان افطار و شام ماه رمضانی خوشمزه و مقوی اختصاص دادهایم. با ما همراه باشید.
اگر پیاز را فقط به عنوان یک جزو جدایی ناپذیر برای تهیه انواع خوراک و خورش و پلو میدانید، باید بگوییم که این گیاه، میتواند در طرز تهیه یک سوپ خوشمره برای ماه رمضان معجزه کند. نگران نباشید! مطمئن باشید طعم این سوپ خوشمزه، شما را شگفتزده خواهد کرد. علاوه بر فواید زیادی که پیاز دارد، خوشمزگی آن در سوپ هم حتما باورتان را عوض میکند. پس دست به کار شوید.
در اولین مرحله از طرز تهیه سوپ پیاز فرانسوی، ابتدا پیازها را پوست بگیرید و بشویید. سپس آنها را به صورت نازک و خلالی خرد کنید. هر چه پیازها نازکتر باشند، بهتر است. یک قابلمه را روی حرارت بگذارید و روغن یا ترجیحا کره را در آن بریزید تا ذوب شود و به دمای مناسب برسد. پیازها را در آن بریزید. درب قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید. در این بین مدام به پیازها سر بزنید و آنها را زیر و رو کنید تا نسوزند.
بعد از این که آب پیازها تبخیر شد، شکر را به آنها اضافه کنید. شکر باید ذوب شود و پیازها هم طلایی و سبک شوند. حالا نوبت به اضافه کردن آب مرغ میسد. حرارت را زیاد کنید تا استاک مرغ جوش بیاید و شروع به قل خوردن کند. سپس حرارت را کم کنید. اجازه دهید پیاز و آب مرغ غلیظ شوند. نمک و فلفل را اضافه کنید.
همان طور که میدانید، ماهیچه حاوی مقدار زیادی پروتئین حیوانی است که اگر با سبزیجات هم مخلوط شود، علاوه بر طعم عالی، بسیار مقوی هم خواهد بود. با دستور پخت زیر با ماهیچه یک سوپ خوشمزه برای افطاری و سحری ماه رمضان درست کنید.
پیاز را به صورت نگینی یا خلالی خرد و با مقداری روغن یا کره در روغن سرخ کنید تا سبک و طلایی شود. ماهیچه را به آن اضافه کنید. زردچوبه و فلفل را به مواد داخل قابلمه بیفزایید و تفت دهید تا طعم خامی آنها گرفته شود. بعد از این که گوشت تغییر رنگ داد، به آن آب جوش اضافه کنید.
نخود را از قبل به مدت حداقل ۲ ساعت یا از شب قبل خیس کنید و به گوشت اضافه کنید. درب ظرف را بگذارید و حرارت را کم کنید تا به مدت حداقل ۲ تا ۳ ساعت گوشت و نخود با هم بپزند. میتوانید از زودپز هم استفاده کنید تا گوشت ماهیچه زودتر بپزد.
بعد از اینکه گوشت نرم شد، هویج را به صورت دلخواه (حلقهای یا نگینی) برش بزنید و به قابلمه اضافه کنید. وقتی هویج، گوشت و نخود پختند و کاملا نرم شدند، ورمیشل را اضافه کنید. ۵ دقیقه بعد، جعفری و تره خرد و ساطوری شده را اضافه کنید.
اجازه دهید ۱۵ دقیقه مواد با هم بپزند و بعد آبلیمو و نمک را اضافه کنید. ۵ دقیقه بعد سوپ ماهیچه را بچشید و از طعم آن مطمئن شوید. مواد را مدام هم بزنید تا ته نگیرد. سپس شعله گاز را خاموش کنید. سوپ ماهیچه را در ظرف مناسب سرو و میل کنید. در طرز تهیه انواع آش و سوپ برای افطار و سحر ماه رمضان به مقدار نمک غذا توجه کنید.
اگر به دنبال یک آش مقوی برای افطاری و سحری میگردید که هم پخت بسیار راحتی داشته باشد و هم زود بپزد، «آش برنج» مخصوص شماست. در طرز تهیه آش برنج، از مواد سادهای استفاده میشود و بسیار هم مقوی است.
یک قابلمه را روی حرارت بگذارید و برنج و عدس را در آن بریزید. روی برنج و عدس آب بریزید. حدود ۳ لیوان دستهدار فرانسوی آب کافی است. درب ظرف را بگذارید تا آب جوش بیاید و حرارت را کم کنید تا مواد به خوبی نرم شوند و بپزند. سپس سبزی آش را اضافه کنید. ۱ پیاز را جداگانه خلالی و سرخ کنید و به آن زردچوبه اضافه کنید. اجازه دهید پیاز سبک و طلایی شود.
گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید. وقتی طعم خامی گوشت چرخ کرده گرفته شد، آن را به مخلوط برنج و عدس اضافه کنید. اجازه دهید مواد یک بار دیگر و به مدت حداقل ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با هم بپزند. در این فاصله برای طعم بهتر به آش میتوانید کمی آبلیمو یا آب نارنج هم اضافه کنید. وقتی همه مواد یکدست شدند، آن را در ظرف مناسب سرو کنید. میتوانید به صورت جداگانه نیز پیاز داغ درست کنید و روی آش را تزیین کنید.
معمولا «آش نخود» را به عنوان آش افطار و برای روزهداران درست میکنند. این آش از مواد متنوع و در عین حال در دسترسی تهیه میشود.
نخود را از شب قبل بخیسانید تا نفخ آن گرفته شود. یک قابلمه را روی گاز بگذارید. نخود را در آن بریزید و روی آن را با آب بپوشانید. بعد از جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید نخودها به خوبی بپزد. سیب زمینی، گوجه فرنگی و هویج را نگینی خرد کنید. ساقه کرفس را ریز خرد و به قابلمه نخود اضافه کنید. میتوانید گوجه فرنگی را رنده کنید یا اینکه از ۱ قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی برای رنگ و طعم دادن به آش نخود استفاده کنید.
سبزیها را در این مرحله به مواد آش نخود اضافه کنید و اجازه دهید همه مواد روی حرارت ملایم، به مدت ۳۰ دقیقه با هم بپزند. وقتی همه مواد کاملا پختند و یکدست شدند، روی آش روغن زیتون یا کره بریزید و آش نخود را در ظرف مناسب سرو کنید. در صورت تمایل میتوانید روی آش نخود را با پیاز داغ و نعنا داغ هم تزیین کنید.
در اولین مرحله از طرز تهیه سوپ دال عدس باید همانند سایر انواع آش و سوپ پیازها را خرد کنید و همراه با سیر در مقداری کره یا روغن تفت دهید. سپس گوجه فرنگی رنده شده را اضافه کنید و زمانی که آب گوجه بخار شد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید.
بعد از این که رب گوجه فرنگی تفت خورد، در این مرحله ادویهها را همراه با عدس و آب مرغ اضافه کنید. به سوپ کمی زمان دهید تا کاملاً پخته شود. سپس در آخرین مرحله پخت ۳ قاشق غذاخوری خامه اضافه کنید. زمانی که سوپ به جوش آمد، آن را از روی شعله بردارید.