شناسه خبر: 394818
چهارشنبه 7 اردیبهشت 1401 14:31
علف لیمو یا لمون گرس نوعی گیاه علفمانند بلند است که معمولا در غذاهای جنوب شرقی آسیا استفاده میشود. ساقه و پیاز این گیاه طعم لیموی تازه را دارد و گاهی بهعنوان چاشنی به چای، گوشت و ماهی، کاری و آبگوشت اضافه میشود. برگ و روغن این گیاه هم کاربردهای دارویی دارند. در این مقاله میگوییم فواید و عوارض علف لیمو چیست و چطور میتوان از آن استفاده کرد. با ما همراه باشید.
علف لیمو طعمدهندهای عالی است. ۱ قاشق چایخوری علف لیموی تازه حدود ۵ کالری انرژی دارد که بیشتر آن از کربوهیدرات (فیبر) و پروتئین است.
مواد معدنی موجود در ۱ قاشق چایخوری لمون گرس عبارتاند از:
علف لیمو ویتامین آ (A)، ویتامین سی (C)، فولات و نیاسین هم دارد، اما مقدارشان آنقدر کم است که نیاز روزانه بدن را تأمین نمیکنند.
علف لیمو به جلوگیری از رشد باکتری و مخمر کمک میکند. این گیاه حاوی موادی است که کاربردهای پزشکی مختلفی دارند و بهصورت خوراکی، ضماد پوستی و داروی استنشاقی برای درمان یا بهبود بیماریهای مختلف استفاده میشود، از جمله:
برخی دیگر از کاربردهای این گیاه عبارتاند از:
مصرف مقدار معمول گرس لیمو در غذا برای بیشتر افراد بیخطر است، اما مصارف پزشکی آن ممکن است عوارضی داشته باشد، از جمله:
ممکن است علف لیمو با بعضی داروها تداخل داشته باشد، از جمله:
مطالعات کافی درباره اثرات مصرف علف لیمو در دوران بارداری و شیردهی انجام نشده است، اما این گیاه میتواند موجب قاعدگی شود و به همین دلیل ممکن است خطر سقط جنین برای مادران باردار وجود داشته باشد. همچنین وجود مواد خاص در لمون گرس ممکن است منجر به نقایص تولد شود. بنابراین قبل از مصرف این گیاه در دوران بارداری و شیردهی با پزشک مشورت کنید.
دوز مناسب لمون گرس به عوامل مختلفی مثل سن و وضعیت سلامتی فرد بستگی دارد. در حال حاضر مدارک علمی کافی برای تعیین مقدار مناسب مصرف لمون گرس وجود ندارد. به یاد داشته باشید که محصولات طبیعی لزوما ایمن نیستند و توجه به میزان مصرف آنها مهم است. حتما از دستورالعمل روی محصولات پیروی کنید و قبل از مصرف علف لیمو با داروساز یا پزشک مشورت کنید.
گیاهی را بخرید که این مشخصات را داشته باشد:
لمون گرس قهوهای و پوستهپوسته که با بلندکردن بهراحتی جدا شود انتخاب خوبی نیست و احتمالا خشک شده است. بنابراین طعم و مزه خاصی به غذای شما نمیدهد. بعضی فروشگاهها بخش بالایی گیاه را میبرند که معمولا اشکالی ندارد، چون در بیشتر دستورهای آشپزی بخش انتهایی ساقه و پیاز گیاه لازم است.
میتوانید لمون گرس را در ظروف پلاستیکی بگذارید و ۲ تا ۳ هفته در یخچال و تا ۶ ماه در فریزر نگه دارید.
برای آمادهکردن لمون گرس به چاقویی تیز نیاز دارید.
برای استفاده از علف لیمو در چای، سوپ، آبگوشت یا سایر مایعات، ساقه را بتراشید و آن را در مایع بخیسانید تا روغن معطر آن آزاد شود. در بعضی دستورالعملها لازم است پیاز یا بخش انتهایی ساقه را خرد یا چرخ کنید و آن را به ادویه یا سالاد اضافه کنید و هم بزنید.